Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe Q7 MY2015

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marcin, póki co nie ma czego, nie kupuję auta :wink:

Gratulację będę mógł przyjąć dopiero gdy spłacę ostatnią ratę wykupu leasingu :grin:

Opublikowano (edytowane)

Miałem okazję jechać nowym SQ7 z potrójnym doładowaniem i aktywnym układem wydechowym. Nawet fajne brzmienie po przełączeniu w tryb Dynamic. Emblematy V8 na błotnikach, przynajmniej wiedziałem z czym mam do czynienia :D Końcówki układu wydechowego, jak w mercach AMG. Pozycja za kierownicą wygodna, maska długa niemalże jak w mustangu. Nagłośnienie B&O za cenę ponad 30 tys. zł gra świetnie, ale nie zrobiło na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia, a sporo to kosztuje. Przednie fotele wygodne, natomiast kanapa z tyłu jest płaska i mało wygodna.

Wnętrze ciemne z wstawkami z carbonu, nie wiem czy to prawdziwy carbon czy nie, ale ładnie to wyglądało.

Podsumowując, czy to w nowym q7/sq7 nadal nie podoba mi się design deski rozdzielczej z nawiewami przez całość. Wygląda jakoś tak staro, za to kierownica jest ładna ;) Z zewnątrz nowe q7/sq7 lepiej wygląda z tyłu niż z przodu.

Edytowane przez Rems3006
Opublikowano

Prośba do @Hugo o uzupełnienie kodów silników dla Q7/SQ7 w profilach.

Opublikowano

Przyjąłem :)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki

@HUGO, brakuje kodu silnika CRTC :wink:

Edytowane przez mystic.pl
Opublikowano (edytowane)

No to się zaczyna :facepalm: ..............  Dzisiaj jedno z naszych Q7 pojechało na lawecie do serwisu. Na VC komunikat "Usterka systemu napędu" ... auto z przebiegiem 11kkm :facepalm:

EDIT

Finalnie okazuje się, że to to wina: "System Start&Stop: Awaria ! Funkcja niedostępna. Proszę udać się do serwisu"

Auto gaśnie w najmniej spodziewanym momencie po wciśnięciu pedału hamulca, po odpuszczeniu pedału system nie uruchamia auta. Trzeba auto wyłączyć, otworzyć i zamknąć drzwi kierowcy wówczas odpala, ale znowu gaśnie po wciśnięciu hamulca.

Ostatnio zgasł na środku ronda, aż strach pomyśleć co by było gdyby zgasł na przejeździe kolejowym.

Auto stoi w serwisie, a że komputer nie pokazuje żadnych błędów to chłopaki rozkładają ręce i czekają na decyzję importera.

Edytowane przez mystic.pl
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...