Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

regeneracja plastików (przycisków)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
widziałem dosc duzo aukcj na allegro z naklejkami na przyciski typu esp,przełączniki szyb itp
miał ktos z tym stycznosc? warto?

a moze macie namiary kto sie tym zajmuje? komu wysle i mi to zrobi

Opublikowano

Nie warto. Stracisz tylko czas, nerwy i pieniądze. Lepiej wymienić zużyty element.

Jeśli jednak się zdecydujesz, to jeden kolega na forum się tym zajmuje, chyba Radek. Poszukaj w warsztacie :hi:

Edytowane przez nitroo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak ja robie renowacje polecam. robilem nie raz i spoko wyglada.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tez średnio polecam, lepiej wymienić na org produkt. Mniej nerwów

Opublikowano

Odnośnie rączek drzwi to można zeskrobać gumę bo pod spodem jest czarny plastik który wygląda o wiele lepiej niż matowa pseudo guma.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odnośnie rączek drzwi to można zeskrobać gumę bo pod spodem jest czarny plastik który wygląda o wiele lepiej niż matowa pseudo guma.

i o tego później np. podkład ,papier 800, potem 2000 żeby wszystko elegancko wygładzić i spray do plastików i efekt super u siebie tak zrobiłem i klamki jak nowe i nic nie schodzi pod paznokciem jak by ktoś był zainteresowany to podrzucę foto :kox::naughty:

Opublikowano

i o tego później np. podkład ,papier 800, potem 2000 żeby wszystko elegancko wygładzić i spray do plastików i efekt super u siebie tak zrobiłem i klamki jak nowe i nic nie schodzi pod paznokciem jak by ktoś był zainteresowany to podrzucę foto :kox::naughty:

Ja jestem zainteresowany :)

Opublikowano

Ja jestem zainteresowany :)

Zaraz Ci wrzucę foto tylko wrzucę na serwer :P

Przed pomalowaniem i wyczyszczeniem :P

F7uqR3.jpgfN66dX.jpg

Po zakończeniu i wyschnięciu lakieru :kox::banan:

ApS0vx.jpg

Mhicz1.jpg

I jak się podoba?? Ja wybrałem akurat czarny mat bo mam ciemne boczki :tongue4:

Opublikowano

U mnie po usunięciu gumowego lakieru ( patyczkiem od lodów, nie wolno metalowymi przedmiotami typu nóż bo rysuje) bez malowania tylko po na błyszczeć i polerce efekt jest taki sam więc jeśli podczas usuwania gumy nie porysujesz to malowanie zbędne.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi że jeżeli nie porysujesz bo jak już masz porysowane od użytkowania a tak bywa przynajmniej w 70% to nie obejdzie się bez malowania. :wink: ale do obu sposobów trzeba mieć precyzję więc każdy modzi jak woli prawda?? :kox:

Opublikowano

Nie miałem na myśli krytyki Twojej pracy. Wręcz przeciwnie. Chodziło mi o to że gdy usuniemy delikatnie gumę to wystarczy wypolerować. I eta wsjo.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi że jeżeli nie porysujesz bo jak już masz porysowane od użytkowania a tak bywa przynajmniej w 70% to nie obejdzie się bez malowania. :wink: ale do obu sposobów trzeba mieć precyzję więc każdy modzi jak woli prawda?? :kox:

podrzucisz mi jakiego szpraja używałes? chce pomalować rączki tylnych boczków tak żeby efekt był maxymalnie zbliżony do orginału (faktura i kolor). Miałem kiedyś taki niemiecki produkt z miejscowej mieszalni i nadał sie idealnie do tego ale wycofali go ze sprzedaży i nie moge go nigdzie namierzyć...

Opublikowano

Dokładnie użyłem tego spraya :decayed: ( http://www.boll.pl/lakiery-akrylowe-i-ochronne-2/boll-lakier-do-zderzakow-plastikowych-49)

plus do tego podkład żeby było super gładkie i papier 600 ,800,2000 bo miałem drobne głębokie rysy bo nożem ktoś chyba porysował i efekt widoczny :wink:

Opublikowano

A jak wypada odcień i faktura względem orginału?

Opublikowano

Ja wybrałem czarny bo miałem taki w ori :) ale odcień jest delikatniej ciemny bo wiadomo nowa farba i odświeżona powłoka. :naughty: Gładka i nie jest podatna na zarysowanie bo nie jest miękka jak ta gumowa warstwa i jest nie zmywalna ja jestem bardziej zadowolony :banan: niż z ori powłoki ale wiadomo to kwestia gustu

Nie miałem na myśli krytyki Twojej pracy. Wręcz przeciwnie. Chodziło mi o to że gdy usuniemy delikatnie gumę to wystarczy wypolerować. I eta wsjo.

Spoko przecież forum jest po to żeby np. wyrażać swoje zdanie i żeby pomagać innym prawda?? ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

widziałem dosc duzo aukcj na allegro z naklejkami na przyciski typu esp,przełączniki szyb itp

miał ktos z tym stycznosc? warto?

a moze macie namiary kto sie tym zajmuje? komu wysle i mi to zrobi

Poniżej link do gościa który oferuje tego rodzaju usługę:

http://allegro.pl/panel-klimatyzacji-klimatronik-a4-b6-regeneracja-i5478657015.html

Opublikowano

To kolega _radek_ z forum. Robi mega profi robotę. Polecam!!

Opublikowano

To kolega _radek_ z forum. Robi mega profi robotę. Polecam!!

Nie wiedziałem że kolega jest z forum ale potwierdzam że robi dobrze, regenerował mi klimatronica i włącznik świateł

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

radio concert też da radę pomalować od nowa?

Opublikowano

Da.