fahrenheit Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 mi po okolo 7, nieraz 10 km czy 15
spanky Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Pamiętajcie ze niektóre tdi miały dodatkowy obwód grzewczy z 4 świecami żarowymi zanurzonymi w płynie chłodniczym. Nie 3-ma przypadkiem ? 3-ma, 3-ma ....
adamooo Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 ja mam wywalony EGR i temperaturę roboczą otrzymuje po przejechaniu od 15km min.
fahrenheit Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 silnik mi sie nagrzewa po jakis 4, 5 km a woda jak powyzej w moim poscie
marmaj Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 zależy to od temperatury zewn, styku jazdy, faktu włączenia ogrzewania wewnątrz i pewnie innych czynników więc pewnie nie ma co porównywać. Diesle grzeją sie generalnie wolniej niż benzyny.
Sztomel Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Diesle grzeją sie generalnie wolniej niż benzyny. to jest fakt stwierdzony ! świece podgrzewacza były i są 3 a nie 4 ! TDI nagrzewa się teoretycznie i w praktyce po około 8 km w obecnych temperaturach do 90*C. (przy wyłączonym ogrzewaniu wewnętrznym)
Rekomendowane odpowiedzi