Carire Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam, nie wiem co może być przyczyną ale dzisiaj zapaliła mi się taka żółta kontrolka i nie wiem co może być przyczyną... Silnik nie dławi się, chodzi równo, nie przerywa bo sprawdzałem do odcięcia równo idzie... mieliście podobnie? mam lpg zainstalowane...
jacek70 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Podepnij kompa to się dowiesz. Może to być powiązane z gazem.
Carire Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2014 ale wtedy tylko jak ta kontrolka się siwci bo jak mi zgaśnie to lipa chyba? co myślisz że może być przyczyną?...
smart.bart Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 też tak mam, wszelkie próby diagnozy kompem nie przynosiły odpowiedzi, dwóch rożnych serwisantów, próbowało trzema kompami, żadnych błędów, więc ocena jest taka, że jest to najprawdopodobniej informacja o złej mieszance spalin bo jest gaz, kontrolka czasami znika i zawsze pojawia się gdy auto ma więcej pracy, tzn.: jest załadowany albo jest bardzo zimno.
Carire Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 ale słuchaj autem już zrobiłem na gazie prawie 10.000 km i dopiero teraz taka kontrolka sie włączyła... i narazie nie gaśnie, świeci sie od wczoraj
Łukasz13 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Jak obstawiam błąd niskiej wydajności katalizatora
jacek70 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zapachany katalizator i przez to niewydajny. Fliterki gazu: lotny i ciekły dawno zmieniane?
Carire Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zapachany katalizator i przez to niewydajny. Fliterki gazu: lotny i ciekły dawno zmieniane? w sensie w czerwcu wtedy kiedy był zakładany gaz i od tego czasu zrobiłem 6.500 km i nic nie wymieniałem,,,
Łukasz13 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 a możesz kolego jaśniej ? Jaśniej bedzie jak podłaczysz kompa i odczytasz błąd
darooooo1988 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ja też mam tak samo 1.8T + LPG ...Byłem u znajomego skasował błąd. Do momentu kiedy jeździłem na benie było Ok. Gdy przełączyłem na LPG po jakimś czasie zaświeciła kontrolka - to jest błąd sondy Lambdy. Podobno można ustawić tak gaz żeby kontrolka się nie zapalała. Druga opcja założyć drugi czujnik - sondę Lambdę. Jedną dla benzyny a drugą do LPG i wtedy na pewno już nie będzie problemu.
sciemamcz Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wydaje mi się że najlepszą opcją jest regulacja LPG u kogoś kto ogarnia bez problemu 1.8T jeżeli na benzynie jest ok a na gazie zapala się kontrolka to wina leży w ustawień LPG w Poznaniu jest gość polecany na forum LPG, dodam tylko że na gazie mam 25 tyś przelatane i nigdy nie widziałem kontrolki podczas jazdy.
jacek70 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Polecam pierwszy sposób. Masz mapy do korekcji bo pewnie rozjechane. O drugim sposobie ??? się po prostu nie wypowiem.
Rekomendowane odpowiedzi