marcinlipno Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam! Prosze o pomoc! A dokladnie : podczas hamowania przed samy zatrzymaniem samochodu pojawia sie dziwny tak jakby metaliczny, spreżysty odgłos takie hrrrrryyyy.... Prosze powiedzdzcie co to moze byc?
marcinlipno Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 raczej nie bo mój mechanik sprawdzał i mówił ze sa ok. zastanawia mnie to że z przodu znajduje sie tylko jeden czujnik na klockach i nie wiem czy nie powinny byc po jednym na kazde kolo z przodu ale nie znam sie?
jacek70 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie ma to znaczenia gdyż w b5 niema sygnalizacji zużytych klocków. Chyba ze w rs. Taki po prostu ktoś wsadził.
marcinlipno Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Wlasni sobie przypomniałem że na wyswietlaczu miedzy zegarami gdy wezme sprawdz serwis to akurat kontrolka od hamulców swieci na pomaranczowo a reszta na czerwono wiec nie wiem....?
wesz82 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie ma to znaczenia gdyż w b5 niema sygnalizacji zużytych klocków. Chyba ze w rs. Taki po prostu ktoś wsadził. Jest chyba od FL z przody,z tyłu nie ma Pomarańczowa to kontrola zużycia klocka.
marcinlipno Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 no własnie tylko dlaczego klocki sa dobre? mechanik mówil ze jak je sprawdzał to było bardzo duzo tego nagaru przeczyścił je ale pół dnia bylo dobrze i dalej ten nie przyjemny dzwiek
wesz82 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Wina przewodu z kostki do góry. Zmostkuj zaraz za zaślepka w nadkolu i z głowy. Stukanie to poszukaj na forum było ze 3 tematy o tym.
marcinlipno Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 stukanie to nie jest ale dzieki za zainteresowanie. trzeba zmienic mechenika jednak...
Toskańczyk Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 stukanie to nie jest ale dzieki za zainteresowanie. trzeba zmienic mechenika jednak... U mnie przyczyną był źle wyregulowany czujnik ABS i przez to załączał się przy takim delikatnym hamowaniu przy minimalnych prędkościach, z przodu mam klocki z czujnikami zużycia, niby klocek był jesszcze ok, ale kontrolka się już świeciła po wymianie klocków wszystko ok
Rekomendowane odpowiedzi