maniak1243 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Jestem tutaj nowy więc wybaczcie błędy. A więc mianowicie posiadam Audi a4 b5 z 94 roku. Mam problem z wskaźnikiem paliwa, pokazuje kompletne bzdury. Wiedząc że mam zatankowane połowę zbiornika pokazuje mi pusty i zero kilometrów, zaś pewnego razu pokazuje mi pełen zbiornik a wiem ze nie jest pełen, i tak sobie świruje nie wiem co z nim zrobić. Sprawdzałem czy sie pływak nie zawiesił czy coś lecz wszystko dobrze jest:( Mam jeszcze jedno podejrzenie mianowicie mam takie zegary z pełnym fis-em http://obrazki.elektroda.net/81_1279542685.jpgi nie wie czy takie zegary wychodziły w tym roczniku, może dlatego jest problem ze wskaźnikiem paliwa ? Proszę o pomoc
jacek70 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 W 94 to takich chyba jeszcze nie było. Jeśli masz takie to może ktoś dokładał. Tylko co z IMO? Zrób test zegarów jak wychodzi. Jest możliwe że licznik pada. Jeśli to Jager to jak najbardziej możliwe, ale przy Vdo?
maniak1243 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 zegary Vdo. kontrolka od IMO swieci przy przekreceniu kluczyka i gasnie normalnie. a jak zrobic test zegarow w tym zegarze ?
maniak1243 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 nie posiadam niestety Vaga:( co mi teraz zostaje ? czy moze byc winny plywak ?
jacek70 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Wizyta u fachowca i on Ci zrobi test zegarów a i przy okazji posprawdzaj błędy.
maniak1243 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zrobiłem ten test vagiem u kolegi. Wszystkie wskazówki stały w pionie. kontrolki też wszystkie działają. zauważyłem ze po tym teście pokazuje full zbiornik i 2000km do przejechania. oraz pokazuje jakieś masakryczne spalanie 51.9... ale to tylko przez jakieś czas. może kupię normalny licznik ? co radzicie ?
Rekomendowane odpowiedzi