tommm Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam, mam problem z moim afn, mianowicie pod wymianie nagrzewnicy, spotykam sie z problemem nierównego ogrzewania, a dosłownie to jest mocniejsze- bardziej wyczuwalne podczas jazdy-trzymania auta na obrotach rzędu 3tys obrotów niż jałowych itp. I tutaj moje pytanie, czy jest opcja uszkodzonej uszczelki pod głowicą? dodam tylko iż auto było na sprawdzeniu zawartości spalin w układzie i nic nie stwierdzono;/ w zbiorniczku wyrównawczym robi się ciśnienie... Co o tym sądzicie? aaa jeżeli to wczymś pomorze to szyba przednia po wymianie jest delikatnie zaparowana, lecz nie wiem czy jest to spowodowane nową nagrzewnicą, czy upg. Proszę o pomoc
kapete Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zakładam, że odpowietrzyłeś nagrzewnicę a termostat jest sprawny. Płynu nie ubywa? Zaparowana szyba - tak jakby gdzieś lała się woda (płyn). Może nagrzewnica ma mikro pęknięcie, przez które sączy się płyn i zapowietrza?
tommm Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2015 termostat wymieniony na nowy, nagrzewnica też nówka, płyn delikatnie ubywa i dlatego moje pytanie czy to czasem nie jest uszczelka pod głowicą;/ może nabija ciśnienie ?
goldi Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Oleju nie przybywa szyba nie powinna być za parowana chyba że przy wymianie nagrzewnicy wylał się plyn na wykładzinę i dlatego paruje lub jakaś wadliwa nagrzewnica i się sączy
kosmo.a3 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 trzeba trosze rozebrać i zobaczyć czy z nagrzewnicy sie nie sączy
tommm Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2015 a czasem nagrzew.ica nie jest jakos `zakonserwowana` jakims. specyfikiem i teraz jakby sie to wszystko wygrzewa?
Rekomendowane odpowiedzi