_quattro_ Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Tylko ze prawdopodobnie mi sie nie należy ponieważ auto jest zarejestrowane na ojca i OC jest na ojca. i Tak mi nie dadzą. Auto otrzymuje osoba wpisana w dowód, potrzebne jest tylko numer zgłoszenia szkody i oświadczenie sprawcy lub notatka policji jeśli była wzywana zamiast oświadczenia.
przemciotorun Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 dokladnie jak kolega wyzej, mozesz zadac auta od TU lub np wziasc z warsztatu gdzie twoje auto jest naprawiane a potem zadac zwrotu kasy od TU (oczywiscie na podstawie jakis rachunkow/faktur)
_quattro_ Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Firmy zajmujące się wynajmem aut dla poszkodowanych same rozliczają się z TU. Poszkodowany udostępnia tylko dokumenty o których wyżej pisałem i korzysta z auta dopóki nie odzyska swojego naprawionego bo do tego czasu przysługuje auto zastępcze.
rafal9119 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2015 A w dowód rej. wpisany jest tylko ojciec. Mnie nie ma. Troche szkoda
darko Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 ze dwa lata temu tez miałem stłuczkę nie z mojej winy, stuknął Mnie w przedni słupek od strony kierowcy-słupek delikatnie zgięty,drzwi kierowcy i błotnik do wymiany, policzyli jako szkoda całkowita,po jakich tam odliczeniach dostałem na rękę 4200, wystarczyło na remont i troszkę zostało,rzeczoznawca przyjechał za trzy dni a za tydzień kasa była na koncie
rafal9119 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2015 Tak dowiedziałem sie od znajomego z wioski obok lakiernika że koszt bedzie zbliżony do 3 tyś z naprawa. Koleś liczył drzwi po 4 stówy i słupek 500zł. Graty jak by co to bede kompletował sam napewno coś taniej znajde.
przemciotorun Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Tak dowiedziałem sie od znajomego z wioski obok lakiernika że koszt bedzie zbliżony do 3 tyś z naprawa. Koleś liczył drzwi po 4 stówy i słupek 500zł. Graty jak by co to bede kompletował sam napewno coś taniej znajde. ceny kosmos!!! szukaj sam na wlasna reka np na allegro.... 100zl za dzwi to juz mozna przebierac i nawet mysle ze bez problemu w kolorze znajdziesz.... (no ale oczywiscie i tak malowac trzeba) slupek 100-150zl i to juz z progiem.... sam kupowalem dzwi za 50zl szt (ale same poszycia) w kolorze bez wgniotkow i rdzy, tylna cwiartka 150zl z kw, przedni blotnik 140zl z kw i bylo to dwa tygodnie temu...
rafal9119 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Te ceny to sa tak orientacyjnie. wiadomo ze sam bede szukał . Myśle kupić wszystkie graty tak za 1000zł. A on chce 1500zł za robote . Koleś sie zna na rzeczy bo angliki przerabia i auta powypadkowe.A po za tym to bym miał go pod ręką. Witam wczoraj był pajac z PZU . Powiedział że na 100% bedzie szkoda całkowita. i tak coś czuje że dostanę śmieszne pieniadze. Jest ktoś na forum co by mógł mi podrzucić wzor odwołania od kwoty przyznanej. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez rafal9119
przemciotorun Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 pewnie dostaniesz 4,5tys wartosc auta, wartosc wraku z 1000zl, 3500 do wyplaty cos w tym stylu patrzac po moim przypadku, chyba ze masz jakies fajne wyposazenie ktore troszke podwyzszy wartosc auta....
rafal9119 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie wiem dziś miałem dostac kosztorys ale dzwoniłem do nich i jest w trakcie realizacji. oto wycena: wartość pojazdu w stanie nieuszkodzonym (Brutto) - 3900.00 PLN wartość pojazdu w stanie uszkodzonym (Brutto) - 555.00 PLN wysokość odszkodowania (Brutto) - 3345.00 (słownie: trzy tys. trzysta czterdzieści pięć zł.) Jak bede sie odwoływał to coś wyciagne od nich?? Czy raczej nie warto.
MŁODZIAN Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 możesz próbować w sumie nie zaszkodzi.najlepiej jak byś przedstawił jakieś faktury rachunki żeby podnieść wartość pojazdu.Są też ludzie którzy zajmują się takimi rzeczami..
rafal9119 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 Radnego rachunku na naprawe nie mam bo auto naprawiałem sam z części z forum tak wiec nic tu nie wskóram. trudno teraz tylko czekać na wpłate kasy na konto i sprzedać audi
Kazek 1.9 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Kombinuj pytaj ludzi co mają jakieś rachunki na części może pomogą zawsze to coś a odpalisz im jakąś kwotę i git
rafal9119 Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 mineło 25 dni a o kasie nawet mowy nie ma . Dzwoniłem i powiedzieli ze maja na to 30 dni.
Fenrir Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Jeśli chodzi o auto zastępcze, skoro dowód jest na ojca to ojciec mógł wynająć auto zastępcze. Ja sam tak zrobiłem. W dzień stłuczki zadzwoniłem do firmy zastepczezoc.pl auto mam już 2 tygodnie, pieniądze z odszkodowania dostałem jakieś 3 dni temu, a za wynajem firma rozlicza się z TU. Jeśli chodzi o szkodę całkowitą, jeśli znajdziesz warsztat który naprawi Ci auto bezgotówkowo za nie więcej niż 100% wartości auta to rozwiążesz problem bez wysiłku. Robią auto, rozliczają się z TU, a ty tylko podstawiasz i odbierasz. Z tym że w przypadku takich uszkodzeń nie wiem czy jakiś warsztat zrobi to bezgotówkowo za te pieniądze. Bo ogólnie myślę że naprawa wcale nie była by taka droga jeśli znajdziesz kogoś uczciwego. Drzwi kupić 2 sztuki za 300zł w kolorze, może nawet nie trzeba by lakierować. Do tego kupić za grosze próg ze słupkiem bo to mało chodliwy towar. Największy koszt to porządne pospawanie słupka żeby miało to ręce i nogi. Chociaż powiem Ci szczerze że chyba nie warto. Lepiej sprzedać rozbitka za 2 tysiące powiedzmy, dołożyć tamte 3 z odszkodowania, kolejne parę złotych ze skarbonki i kupić np. polifta. Zawsze to zmiana na lepsze. Może masz jakieś ciekawe części w tym aucie? Na forum wszystko można sprzedać. Ja bym chętnie przygarnął przykładowo FISa
rafal9119 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Za swoje stare auto dostałem 2,5 tyś 3,3 tyś z odszkodowania . dołożyłem prawie 5 tyś i kupiłem polifta z 99r 1.8T avant
Rekomendowane odpowiedzi