Tom_s Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Witam Problem w kolegi A4 B5 '97, skrzynia automat. przestała przerzucać biegi na wyższe. Niewielki przebieg auta ok 150 tys (od nowości jeden właściciel). Auto da się rozpędzić max do ok. 40 km/h i to tyle. Nie był podpinany jeszcze pod vag'a bo przyznam że nie wiem które bloki co i jak diagnozuje się w automatach. Czy są gdzieś na forum takie informacje? Ja nie znalazłem. Jeśli podepnę to chciałbym wiedzieć co tam można testować zamiast szukać w ciemno (tak jak przy logach dynamicznych w silniku - są podane bloki wartości). Proszę o info co można sprawdzić albo co może być przyczyną opisanego objawu. Pozdrawiam Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Tom_s
Damian_1821 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam. Jakiego programu używasz? W Vag comie dajesz auto-scan i pokaże Ci wszystkie błędy lub SELECT i tam masz auto-trans (skrzynia biegów) --> fault codes
Hezen Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Kolega założył dwa takie same tematy. W dziale skrzyń a4 b5 już podpowiedziałem co ma robić. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/303260-Automat-nie-przerzuca-biegów Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Hezen
Damian_1821 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Drugi wątek zauważyłem jak już odpisałem tutaj
Rekomendowane odpowiedzi