Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Mój nowy nabytek 2,0 TDI BRE S-line by Dynosoft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, chciałbym się pochwalić moim nowym nabytkim. Autko to A4 avant S-line z 2005 roku.

dsc5546jt8.th.jpgthpix.gif

dsc5551ka6.th.jpgthpix.gif

dsc5552dq5.th.jpgthpix.gif

dsc5563gv0.th.jpgthpix.gif

dsc5564dq7.th.jpgthpix.gif

dsc5568zu2.th.jpg

dsc5572iy3.th.jpgthpix.gif

dsc5578gj5.th.jpgthpix.gif

dsc5580aa5.th.jpg

dsc5581rr6.th.jpgthpix.gif

dsc5584di6.th.jpgthpix.gif

dsc5591vw4.th.jpg

W autko juz trochę zainwestowałem. Zostały przerobione przednie lampy( światła do jazdy dziennej plus wnętrze w kolorze auta), autko dostało nowe zderzaki od S4 przód i tył, podsufitka ze słupkami została obszyta alkantara w kolorze czarnym. Jest wiele drobiazgów do zrobienia jak np, śpryskiwacze do lamp bo sa inne do S4, kupić kratki do halogenów, wykonać z lewej i prawej strony wydechy. Acha zapomniałem, autko przeszło juz pierwsza modyfikację mechaniczną w postaci dołożenia dużego intercollera przez wrocławskiego tunera Firmę DYNOSOFT: www.dynosoft.pl

W planach jest aby pojawiła się conajmniej 2 z przodu w mocy i 4 w momencie obrotowym. Ale to niebawem. Ogólnie autko pomyka nawet nawet , ale nigdy to nie będzie jakiś demon prędkości.

Opublikowano

Bardzo ładne. Powodzenia w dalszych modach.

Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo ładny ten twój nowy nabytek :good: :good: :good:

Opublikowano

coraz więcej ładnych B7 na forum :good: mi tylko te lampy z przodu średnio się podobają :chytry: a i relingi zwykłe czarne by lepiej pasowały IMO... :wink4:

Opublikowano

te diody z lamp bym wypierd.lił , reszta malina, zazdroszczę, dobre plany na przyszłość :good:

Opublikowano

Bardzo ładna :good: Wszystko robione w dobrym kierunku, ale... musisz jakoś podrezać kratki w zderzaku, te przy halogenach, żeby to zamaskować, bo te same halo bez kratek wyglądają masakrycznie :decayed: wiem że rurki od FMICa nie pozwalają Ci na wsadzenie kratek, więc musisz je jakoś odpowiednio dociąć i jakoś zamocować :wink4: Takie jest moje zdanie... Chyba że znajdziesz coś czego nie będzie trzeba docinać :wink4: a i ten grill to chyba jakiś zamiennik? dlaczego przy tej tablicy rej. są jakieś dziwaczne rzeczy :blink: Zrób coś z tym :tongue4: te diody w lampach... a niech już będą, ale u nas na forum klubowicze montują diody od S6 w zderzak i wygląda to mega :good: A i chyba nie masz maskownic sprysków? domyślam się że zderzak dokupiłeś i jeszcze nie znalazłeś kilku elementów? :wink4: Ogólnie masz zajeb!stą furę :good: Wielu o takiej marzy :cool1: Gratuluję!

Opublikowano

furka rewelka, bardzo mi sie podobaja B7 z czarnym grillem, masz dobry gust, wrzuć jeszce fotke tyłu jak bedziesz miał czas

Opublikowano

wrzuć jeszce fotke tyłu jak bedziesz miał czas

dokładnie oraz fotki podsufitki jak wyszło to obszycie :gwizdanie:

Graty zakupu fajna sztuka :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Gril jest or RS4 tylko zamiast satynowej ramki jest polakierowane w kolor auta. Do zwykłego zderzaka pasowały te rury bez najmniejszego problemu. W zderzaku od s$ jest mniej miejsca ale kratki się zmieszczą. Narazie nie wiem jaki nr mają w etce a baranki w serwisie też nie wiedza.Dlatego ich nie ma. Zaślepki od sprysków są tylko tak jak już wczesniej pisałem od zwykłego zderzaka sa inne spryski i dopiero po kupnie nowych sprysków założe zaślepki. W palnach mam jeszcze przyciemnienie szyb na kolor lekko lustrzany jak miałem w każdym moim aucie. Da to efekt kontrastu dla koloru czarnego.

dsc5574jj1.th.jpgthpix.gif

Opublikowano

piekna b7 ... uwielbiam czarne avanty :gwizdanie:

dobry wypas, silnik, plany

:good: kozak

Opublikowano

sliczne autko ... i jaka fela ... nice :gwizdanie: :shocked:

co do swiatel to mam swoje zdanie na ten temat ale po co psuc humory :P

SUPER AUTO GRATULACJE

Opublikowano

mega za***iste autko świetnie zrobione !!! :hi:

Opublikowano
  • Autor

8x18 Wzór jak rs4 polerowane[br]Dopisany: 03 Październik 2008, 21:16_________________________________________________Autko trochę nabrało charakteru. Nie jest to jeszcze wersja ostateczna ale będziemy działali w tym temacie. Jak na seryjna sprężarkę nie jest źle. A momentu troszkę mało wyszło przez zwiększony układ chłodzenia( większy Ic). Jak będzie nowa spęzarka Nm powinno być znacznie więcej.

oto wynik prac Dynosoft Wrocław:

patrox185kmht7.th.jpgthpix.gif

Opublikowano

Mi się akurat rury of FMIC'a podobają :) to jak z Bulterrierem hihi, straszy wyglądem a potulny jak jamnik. Jak bym zobaczył to w lusterku wstecznym to nawet bym nie próbował sił z takim egzemplarzem. generalnie gratki

Opublikowano

Witam,

Ładne auto, mody też fajne. Diody na "Hiszpana" ale Hiszpanie wsadzali "rurkę" z mniejszą ilością diód o większych odstępach między każda i efekt był MEGA a'la A5/R8.

dsc01337za2uz1.jpg

w320.png

U mnie zaślepki ze zderzaka non s-line pasowały idealnie do zderzaka s-line/s4 więc nie wiem OCB... :cool1: A szybciej latasz dzięki większej "lodówce" i "rurkami z aluminium" ??

Jakiś podwójny wydeszek planujesz - widzę po nakładce od S4 - daj ja w lakier auta :cool1:

Nic tylko rezać diody do tylnych lamp :kox:

dsc000502wm7eh2.jpg

w320.png

Opublikowano

Fajne autko. Mody tez ok. Gratulacje

oj chetnie sam bym wyrezal takie diody od a6 na tyl

Opublikowano
  • Autor

Witam, dziękuję za miłe słowa. Zastanawiam się własnie nad pomalowaniem dolnej dokłądki pod kolor auta ale w matowym błyszczyku. Nie chcę żeby wszystko się zlewało. Na razie nic nie bedę ruszał do momentu przyciemnienia szyb( planuję folię lekko lustrzaną jak miałęm w każdym aucie i zobaczę wtedy jak to będzie wyglądało). Póki co pomalowałem tylny znaczek na kolor auta (na zdjęciach tego nie ma). Co do wydechód to planuję zrobić kompletny wydech z kwasówki 2,5 cala na 2 tłumikach ale nie owalnych tylko w deseń S4. A cooler jest potrzebny do przyszłych modów . Pozdrawiam

Zapomniałem napisać że być może załątwię tylne diody w styl A6 ale cena póki co zaporowa 1300zł. Producent nieznany jeszcze,Pan ma mi wysłąc foty jak to wygląda life.

Opublikowano

jezeli wykonane dobrze to warto nawet i 1300 dac

Opublikowano

jeśli wykonanie by było ok to prosiłbym o namiary na te tylne LEDy. Autko bardzo ładne tylko ja bym dał felgi bez polerki. Pozdrawiam serdecznie