karp Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Witam Jestem posiadaczem Audi A4 Avant B7 z roku 2005, silnik 2.0 diesel (140KM) ze skrzynią automatyczną (multitronic). Podczas rozruchu samochodu gdy silnik jest rozgrzany występuje dziwny metaliczny dźwięk co nie zdarza się gdy silnik jest zimny. Co jest tego przyczyną i jak można rozwiązać ten problem?
.Pablo. Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 powiem tak, przychodzę do dentysty i mówię proszę wyrwać zęba i jak myślisz którego wyrwie ? wszystkie po kolei ? tak samo jest z twoim opisem metaliczny dźwięk można pisać referat na ten temat jak chcesz konkretną pomoc to konkretnie sprecyzuj usterkę
karp Opublikowano 3 Października 2008 Autor Opublikowano 3 Października 2008 Hałas krótkotrwały tylko w czasie rozruchu jakby coś uderzało o blachę wydostaje się gdzieś pomiędzy skrzynią a silnikiem - kiedy auto jest dobrze rozgrzane . Czasami w tym momencie gorzej pali. Poza tym w czasie jazdy silnik pracuje doskonale jest cichy nie ma drgań na kierownicy.Przebieg 128tys.
.Pablo. Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 jedyne wyjście to wjechać na kanał z rozgrzanym silnikiem pościągać osłony z doły i w dwie osoby jedna zapala druga słucha od dołu szukać przyczyny
karp Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 zrobiliśmy to u mechanika ale nic nie widać. Stwierdził że może to początek dwumasa (nie był pewien czy przy automacie jest dwumas). Nie jest to uciążliwe ale czy mogę z taką usterką jeździć?
Czarnyb7 Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 moim zdaniem to początek kola dwumasowego mam to samo
Rekomendowane odpowiedzi