Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 B6 AVF] Problem z odpaleniem ciepłego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odpalaniem ciepłego 1.9 TDI AVF 130KM.

Problemem stwierdzonym przez mechanika miał być rozrusznik i tak zrobiliśmy został zawieziony do regeneracji ponoć był tylko zabrudzony i się przycinał gdzieś został wyczyszczony i przesmarowany. Po założeniu go jest różnica auto inaczej pali jest dużo lepiej ale czasem jeszcze zakręci długo tak jakby chciał i nie mógł zaskoczyć. Za to na zimnym pali od strzała mogą być minusowe temperatury i problemu nie ma pół sekundy trzymam kluczyk i odpala odrazu.

Wcześniej dawałem innemu mechanikowi który mi gorzej namieszał bo zwiększył dawke startową i mówił że bedzie dobrze a wcale nic to nie dało. Proszę o porade co to może jeszcze być skoro rozrusznik jest zregenerowany i sprawny.

Z góry dziękuje.

Opublikowano (edytowane)

Odłacz czujnik temperatury. Jak na ciepłym będzie git to albo czujnik, albo regeneracja o kant pupy.

Edytowane przez POWER-KRIS
Opublikowano

Miałem podobny problem diagnoza okazała sie bolesna padły pompowtryski

Opublikowano

czujnik wymieniałem jakieś pół roku temu na ori ale spróbuje odłączyć i zobaczymy.

Opublikowano

Problem rozwiązany oprócz regeneracji rozrusznika trzeba było jeszcze wymienić aku. Miałem jakiś stary akumulator bez żadnych opisów zamieniłem na próbe z rocznym aku 74Ah i 680A rozruchu po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów na starym aku miałem właśnie problem z odpaleniem, a teraz jak na próbe włożyłem roczną centre 74Ah i 680A rozruchu i przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów problemu już tego nie mam i na zimnym od strzała i na ciepłym także w tygodniu kupuje aku ale troche lepsze Bosha silvera S5 z jeszcze większym rozruchem i spokojnie alternator wyrobi go ładować.

Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...