drakoa4 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam. Od czasu w mojej audi podejrzanie głośno chodzi nawiew w środkjanawiewu. Domyślam sie że wentylator jest na wykończeniu bądź coś wpadło pod łopatki. Może mi ktoś opisać schemat demontażu. Wiem ze musze wymontowac schowek. Schetam demontażu schowka już znalazłem a teraz wiatrak. Orientuję ktosiektos e kosztuje kompletny wentylator z silnikiem w razie wymiany.
andynl Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Używka na aledrogo w granicach 80 - 150 zł http://allegro.pl/wentylator-nawiewu-dmuchawy-audi-a4-b8-i5015798664.html Edytowane 2 Lutego 2015 przez andynl
drakoa4 Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 Wymiana nie będzie skomplikowana ? Czy są jakieś problemy w dotarciu do wentylatora.
andynl Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Trzeba wyciągnąć schowek pasażera i od razu będzie widać obudowę wentylatora
dzg Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Tez czeka mnie niestety ten zabieg. Mam nadzieje ze pujdzie sprawnie.
pitasss10 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Sprawdź czy to aby na pewno wentylator główny bo mam to samo. Słychać go pod radiem a gdy zatkam ten czujnik czy cokolwiek to jest ( czarna kostka miedzy radiem a klimatronikiem ) dźwięk się wycisza. Jest tam podobno wiatraczek i to on może być na wykończeniu lub zabrudzony.
wrzosu Opublikowano 27 Marca 2015 Opublikowano 27 Marca 2015 Sprawdź czy to aby na pewno wentylator główny bo mam to samo. Słychać go pod radiem a gdy zatkam ten czujnik czy cokolwiek to jest ( czarna kostka miedzy radiem a klimatronikiem ) dźwięk się wycisza. Jest tam podobno wiatraczek i to on może być na wykończeniu lub zabrudzony. ty mówisz o silniczku czujnika klimy,a kolega o wentylatorze głównym nawiewów. wymiana silniczka w twoim wypadku, to ok 15min roboty z zastanawianiem się jak wyjąć panel klimy.
Gibons Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Panel klimy wystarczy pociągnąć od dołu do siebie i wychodzi odpinasz kostki i masz go w rece
Rekomendowane odpowiedzi