martino300 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 mam takie pytanie aby wymienić uszczelkę misy olejowej muszę koniecznie podnosić silnik czy opuszczać belkę na dół? a może nie trzeba wykonywać tych czynności?
Lukasz_N Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Albo jedno,albo drugie, inaczej nie da rady.
jacek70 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Belka w dół, tak było w moim przypadku.
martino300 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 mam takie pytanie aby wymienić uszczelkę misy olejowej muszę koniecznie podnosić silnik czy opuszczać belkę na dół? a może nie trzeba wykonywać tych czynności? Belka w dół, tak było w moim przypadku. a jeżeli dam belke w dół to nie trzeba będzie ustawiać ponownie zbieżności?i jeśli mogli byście mi opisać po kolei jak mam się z to zabrać był bym bardzo wdzięczny
Tyrath Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Podpinam się, też muszę wymienić uszczelkę
Janusz Łachacz Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 he he też muszę ale w poliftowych afn miska jest aluminiowa i podobno idzie tylko na silikon....
martino300 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 no kłopotliwa sprawa Mateusz nie mam pojęcia jak mam się za to zabrać czy lepiej silnik dać do góry czy belka w dół? tak Janusz ale u mnie jest metalowa i tu mam kłopot
marjon Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 ja dawałem i belke w dól lekko i silnik tez lekko do góry- wiecej miejsca na manewry. jak bedziesz opuszczal belke to odkrec tylko przednie sruby a tylnych nie ruszaj bo spiepszysz geometrie auta.
martino300 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 czyli tak jak myślałem nie mogę odkręcić całej belki,ile czasu Tobie zeszło z wymianą?
rikardo Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 czyli tak jak myślałem nie mogę odkręcić całej belki,ile czasu Tobie zeszło z wymianą? Jesteś pewny, że to uszczelka cieknie? Efekt uszkodzonej uszczelki może powodować pęknięta plastikowa rurka odmy. W moim przypadku tak było olej wyciekał spod rurki i rozlewał się po uszczelce i puki pękniecie było nie wielkie, wyciek nie był duży ale pewnego dnia miska pływała w oleju. Wcześniej miałem już wymieniać uszczelkę ale zniechęciło mnie rujnowanie belki, więc poszedłem na łatwiznę acetonem odtłuściłem miejsce łączenia miski z blokiem i za spoinowałem ją w koło sylikonem do montażu miski. U mnie sprawca była rurka odmy ale ten sylikon trzyma się bardzo dobrze więc możesz spróbować takiej druciarskiej metody.
martino300 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Wymieniłrm uszczelke,poskladslem wszystko do kupy.odpalam auto che wyjechc a tu nic auto stoi w miejscu!? Co sie stalo pomozcie Wymieniłrm uszczelke,poskladslem wszystko do kupy.odpalam auto che wyjechc a tu nic auto stoi w miejscu!? Co sie stalo pomozcie
martino300 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Tak wszystkie filtry powymienialem,autko odpala normalnie tylko wbijam wsteczny czy jedynke nie jedzie? Jaka jest przyczyna? Przychodzi mi jeszcze jedna mysl do glowy.czy mogly wypasc przeguby?
Tyrath Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 A ściągałeś półośki? Ale nie no kurde niemożliwe jest złożyć za luźno półoś, toć tam jest mega ciasno. Niech się wypowie ktoś kto bardziej ogarnia temat, ja nie chcę mieszać
Lukasz_N Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Silnik podnosileś w góre, czy belkę opuszczales? Sprawdz pod autem, czy wybierak przerzuca biegi.
marjon Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) miałem taki przypadek jak podnosiłem octawie lewarkiem. po opuszczeniu te same objawy- auto nie jedzie. okazało sie ze w przegubie bodajze wewnetrznym koronka pekła i kulki sie przemiescily i przegub nie przenosił momentu. w a4 sa troche inne przeguby ale warto zerknac. Edytowane 9 Lutego 2015 przez marjon
Lukasz_N Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Niech zapnie bieg, wejdzie pod samochód i będzie widać, czy flansze na skrzyni się kręcą.
Rekomendowane odpowiedzi