Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z obrotami - film

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dość dawna mam problem z obrotami, wcześniej mocniej falowały a tera jakby drgają zarówno na ssaniu jak i bez. Na kompie widać zmieny obrotów tzn przepustnica daje co chwilę większe i mniejsze napięcie. Zrobione co mogło mieć wpływ:

- świecie,

- kopułka, palec,

- zregenerowany alternator,

- czyszczona i adoptowana przepustnica,

- spawdzone przewody podciśnienia,

- nowy przepływomierz

Jakiś pomysł gdzie szukać?

Opublikowano

Sonda do sprawdzenia.

Opublikowano
  • Autor

Sonda lambda też wymieniona

Opublikowano

ja miałem podobny przypadek tylko że w maździe a powodem był niski stan płynu chłodniczego, może to nie to ale warto sprawdzić

Opublikowano
  • Autor

Płyn mam ok, sprawdzę jeszcze z czasem czujnik temperatury wody, filtr paliwa, czytałem też że w przypadku disla jak to występowało to winne były uszczelki popmpowtrysków, tylko nie wiem czy u mnie na wtryskach są jakieś uszczelki muszę sprawdzić kiedyś.

Opublikowano

Na wtryskach masz uszczelki po stronie kolektora i listwy. Bez rozbierania nic nie zobaczysz :) Myślę, że czułbyś zapach beny gdyby to było powodem. Jeśli jednak się zdecydujesz demontować to delikatnie bo mnie się uszkodził oring właśnie przy demontażu- zapewne starość też się przyczyniła :)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Zabrałem się dalej za zabawę z problemem. Wymieniona przepustnica na nową efekt- bez zmian, uszczelki na wtryskach także. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Jeśli Ci faluje tylko tyle co na filmiku to nie przejmowałbym się tym zbytnio, bo wymienisz pół auta a i tak będzie falować, bo to już stare auto jest :) (bez urazy)

Sprawdź czujnik par paliwa, a silniku ADP często to małe ustrojstwo powoduje falowanie obrotami ;)

Opublikowano

No sprawdż niebieski czujnik temperatury on odpowiedzialny jest też za sterowanie silnikiem.Nieszczelność w przewodach podciśnienia też bedzie powodem nierównej pracy silnika.Zużyty akumulator też jeżeli skacze napięcie :D

Opublikowano

U mnie przyczyną podobnych problemów był czujnik temperatury, więc polecam sprawdzić

Opublikowano
  • Autor

Był wymieniany bez rezultatów. Pozostał chyba jakiś wtrysk lub cewka ale chyba zostawie to w spokoju bo po wymianie przepustnicy przynajmniej już nic nie poszarpuje.

Opublikowano

Był wymieniany bez rezultatów. Pozostał chyba jakiś wtrysk lub cewka ale chyba zostawie to w spokoju bo po wymianie przepustnicy przynajmniej już nic nie poszarpuje.

Pisałem Ci czujnik par paliwa, koszt zerowy, a będziesz wiedział czy to jest to.

Opublikowano
  • Autor

Pisałem Ci czujnik par paliwa, koszt zerowy, a będziesz wiedział czy to jest to.

Jeśli chodzi ci o ten zaworek w listwie to wymienialem go ostatnio z jednym wtryskiem więc to nie to :D

Edit: to był regulator ciśnienia. Ten czujnik par gdzie sie znajduje w adp i jak wygląda?

Edytowane przez ayew