Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a4 1.8 quattro, pytanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam audi a4 quattro 1.8t z 1999r po liście, moje pytanie jest takie czy można wyłączyć napęd 4x4 i zmienić na przod.

PS. Jeżeli to zły dział proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Wyłączyć będzie ciężko, ale zawsze możesz odpiąć wał :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pytam serio nie jestem mechanikiem a dokładnie jestem kompletnie "zielony" jeżeli chodzi o samochody i pytam czy ja jako laik mogę to wyłączyć

Opublikowano

Na cholerę chcesz robić z auta inwalidę? Przecież Quattro to coś więcej, niż napęd...to styl życia. Kiedy inni próbują ruszyć spod świateł, Ty jesteś ulicę dalej... :decayed: Nie kombinuj i ciesz się z przyczepności. :kox:

Opublikowano

Padlem :-/

Naciapane z kanalu...

Opublikowano

A jaki jest powód?

Jak odepniesz wał to auto w ogóle nie ruszy, zapalą sie kontrolki i stoisz w miejscu na biegach nawet. Żeby to miało ręce i nogi to zmiana skrzyni na FWD i przekodowanie sterownika silnika, czy tam zmiana...

Edytowane przez Kowi87

Opublikowano
  • Autor

Maniu, twoja odpowiedz jest bardzo pomocna, a z auta chyba sam robisz inwalide dodając LPG ... Może ktoś inny? BTW. Fajne felgi, ile cali?

Kaniu, aha czyli sam tego nie zrobię? ;)

Edytowane przez kopec993

Opublikowano

No sory, ale dla nas jest to niezrozumiałe..raczej każdy by skakał z radości, gdyby miał Audi w quattro, po co chcesz odłączyć napęd na tył? Spalanie różni się ~1l/100, a komfort i bezpieczeństwo 100x lepsze ;) Felgi 18", aktualnie na sprzedaż.

Opublikowano
  • Autor

18' ja myślałem ze 17 za duże:p z oponami czy bez? Za ile? Ile pali z gazem?

Opublikowano

Napęd Q w audi nie jest odłączany, jest on na sztywno. Aby się tego pozbyć to najprościej zmień skrzynię, wywal tylni most i parę innych rzeczy. Najlepiej daj ofertę przekładki z Q na ośkę. Chętnych na pewno znajdziesz( oczywiście na zasadzie zamiany) tylko moje pytanie: Po co?????

Opublikowano

5szt. 999pln, różnica w jeździe na 17/18 jest znikoma, a auto o wiele lepiej się prezentuje.

Przy normalnej jeździe bez częstego kręcenia pod czerwone pole, normalne wyprzedzanie miasto/trasa pół na pół pali 13-14lpg, jak na tą pojemność to nie wiele.

Opublikowano
  • Autor

Dobra czyli nie będę dlubal jest quattro to będzie, za 5 szt ale z oponami letnimi?

Opublikowano

:facepalm:

ja sie zamienie napedem :D tylko ze mam b8 :D

Opublikowano

Dobra czyli nie będę dlubal jest quattro to będzie,

to brzmi jak jakaś kara ;)

Opublikowano

Sorki za pytanie ale nie napisałeś. W czym Ci Q przeszkadza? W drugą stronę to zmieniają ale tak jak Ty to pierwsze słyszę.????

Opublikowano
  • Autor

Comar, niee ;)

Jacek, juz nie ważne to mój 1 samochód tak "LO" tylko pytam

Opublikowano

W Krakowie kiedyś było B2 które jeździło jako ośka a w papierach był Q. Ktoś chyba stwierdził że za duże koszta :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

A wytlumaczcie mi czemu audi zrezygnowało z wycieraczki z tylu bynajmniej ja w audi a4 i kilku innych widziałem ze nie ma

Opublikowano

A wytlumaczcie mi czemu audi zrezygnowało z wycieraczki z tylu bynajmniej ja w audi a4 i kilku innych widziałem ze nie ma

Nikt nie zrezygnował poza poprzednim właścicielem ;-) Popieram, tak jest lepiej ;-)

Opublikowano

W Avantach są ori wycieraczki z tyłu, w sedanie nie ma i bardzo dobrze, bez wygląda dużo lepiej, a i nie ma problemów z widocznością bez niej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.