marek04 Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Podczas badania vagiem pojawił się błąd 16500 (ogólnie wiem co oznacza), natomiast przy oględzinach silnika po prawej str. czujnika z czterema pinami jest zaślepione miejsce oraz wolna wtyczka dwupinowa (patrząc od przodu samochodu). Pytanie: 1. Co tam powinno być? 2. Jeżeli tam powinien być jakiś drugi czujnik tem. silnika to czy ten błąd może być właśnie z powodu braku tego czujnika? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Marek
jacek70 Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Może to czujnik temp.wody. Są dwa 4 pin i 2 pin.
ja74687 Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Czujnik temp. silnika to ten 4-ro pinowy te miejsce oraz wolny wtyk są od czujnika klimatronika ja też mam zaślepiony
marek04 Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 Dziękuję wszystkim. Wygląda na to że czujnik zwariował, odczyt temperatury (-20) stopni na rozgrzanym silniku. Natomiast wskaźnik na desce pokazuje równe 90. Pozdrawiam Marek Czujnik wymieniony na nowy i wszystko ok . Dzięki wszystkim, zamykam temat.
Rekomendowane odpowiedzi