Martinor Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Witam. Mam taki mały problem. Otóż, stukały mi popychacze w jednej głowicy a dokładnie w prawej. Wymieniłem wszystkie na nowe (firma LUK INA), nowe uszczelki pod deklami, zmieniłem olej (Motul 5w40 s-cess) i dalej jest ten sam problem. Jak zapalę auto to na zimnym klepie jak wściekły później jak się zagrzeje i dostanie oleju jest duża poprawa ale mimo wszystko dalej to słychać. Czy ktoś z Was miał taki problem i czy możecie cokolwiek pomóc bo już nie wiem co to może być. Czy olej jest nie taki i pasuje mu zapodać 10w40 czy szukać przyczyny w czymś innym. Edytowane 14 Lutego 2015 przez Martinor
robitl Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 w żadnym wypadku nie zmieniać z 5w na 10. sprawdź może ciśnieni oleju.
Martinor Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 Jak kupiłem auto 4 lata temu to miał zalanego castrola 10w40 a Ja zmieniłem na Motula 5w40 i tak jeździ do teraz
dawid_sc Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 popychacze miales oproznione jak kupiles???
Misieka4b5v6 Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Koledzy u mnie tez stukalo i panewki na wale sie odwrocily Wlecial nowy silnik i gra ! Po wymianie szklanek , walkow dalej tluklo , i niestety panewki poszly .
Rekomendowane odpowiedzi