Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Xenon mruga na dziurach. Rozwiązany!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ostatnio zauważyłem że xenon mi mruga na dziurach więc dzisiaj wyjąłem lampę sprawdziłem styki itd kabelki wszystko ok. Zapaliłem światła i usłyszałem lekkie brzęczenie lewego i prawego xenonu. Co to może być ? na postoju czasami też czasami sobie lekko mruga. Uszkodzone żarniki ?

Edytowane przez Jarek882
Opublikowano

To raczej przetwornice - stąd to brzęczenie. Palniki nie brzęczą, albo świecą albo nie.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

o to chodzi ze żarnik brzęczy. specjalnie go wyjąłem z lampy i przyłożyłem do ucha. najlepiej słychac to od 1:23

Edytowane przez Jarek882
Opublikowano

podegnij styki od wtyczki przetwornicy gdzie zapinasz zarnik moze nie maja dobrego styku z zarnikiem i sa spiecia

• Pomoc techniczna 2
Opublikowano

Ten film jest prywatny i tyle można zobaczyć.

Zmień status filmu...

Opublikowano

juz

Opublikowano (edytowane)

zobacz czy masz dobrze nałożoną wtyczkę od przetwornicy na żarnik? Tak z ciekawości. Brzęczenie jest ok, też tak mam

co ciekawe miałem taki sam objaw w innym aucie.... ale sam minął :mellow:

aha

NIE BIJ AUTA TO NIE JEGO WINA :decayed:

Edytowane przez Ans
Opublikowano (edytowane)

hmm u mnie nie mija od roku ten problem... wtyczka była wyjmowana psikana kontaktem sprawdzałem przewody zaginałem je i patrzyłem czy mruga i nic to nie dawało.
Odkopuje! Miałem zabierać się za przetwornice ale przeczytałem chyba cały internet żeby nie wydawać kasy w błoto i okazało się że winne są żarniki a że ostatnio dużo jeżdżę po nocach bardzo mnie to denerwowało i się nasilało więc zamówiłem żarniki General Electric założyłem i mrugania niema na postoju jak i na dziurach,lepsze światło itd podsyłam parę fotek dla porównania zużytego żarnika d1s i nowego

http://zmniejszacz.pl/galeria/562fc54c8fecf/bez-nazwy

Edytowane przez Jarek882
Opublikowano

Mam podobny problem ale u mnie mruga jedna lampa.

Kiedyś mrugnęła raz na rok ostatnio przy dohamowaniu a od dziś mruga na dziurach.

Żarnik przełożyłem i dalej jest to samo,w sumie kupiłbym lepsze zarniki ale boje sie ze jednego spale ;);)

Ps wrzuć foty w normalnym formacie :wink:

Opublikowano

Foty są wystarczy wejść w link i widać na starych żarnikach wypalenie koloru żółtego w tej bańce. Ja pożyczyłem od mechanika używany żarnik d1s i tak samo mrugał aż odżałowałem kasę i kupiłem dobre palniki i jak na razie po przejechaniu 15 km jest okej :)

Opublikowano

ja miałem dokładnie tak samo, delikatnie drgały i świeciły na żółtawo, jak kupiłem nowe to teraz świecie elegancko biało i nic nie drga, więc to raczej wina wypalających się żarników.

Opublikowano

Dokładnie dzis załatwiłem nówkę żarnik no name i nic nie mruga wsio jest ok także żarnik a nie przetwornica :decayed:

Opublikowano

No to sie nacieszyłem. Jebła mi lewa przetwornica nawet nie załącza palnika :facepalm: teraz pytanie czy da sie to naprawić czy kupować nową i czy wymienia sie przetwornice parami czy można jedną ?

Opublikowano

No to sie nacieszyłem. Jebła mi lewa przetwornica nawet nie załącza palnika :facepalm: teraz pytanie czy da sie to naprawić czy kupować nową i czy wymienia sie przetwornice parami czy można jedną ?

zanim wymienisz przetwornicę sprawdź połączenie kostki przetwornicy z dwoma kabelkami czarnym i czerwonym ,mi tak nie łączyło poruszyłem na włączonych światłach kostką i wszystko wróciło do normy

Opublikowano (edytowane)

Jeśli padła Ci przetwornica po zamianie palników to daj namiar gdzie kupowałeś...

Edytowane przez Robero321
Opublikowano

Jeśli padła Ci przetwornica po zamianie palników to daj namiar gdzie kupowałeś...

Allegro ale palniki są na 100 procent ori bo mają własny numer seryjny i po zdjęciu tej metalowej obudowy mają kod qr.

Sprawdzałem połączenie i dopiero po przełożeniu przetwornicy z prawej lampy palnik zaswiecil następna zamiana na przetwornice z lewej lampy palnik nie świeci wiec to na 100 procent przetwornica.

Wysłane z mojej Sony Xperia z2 za pomocą Tapatalk.

Nadal mruga.. Nowe zarniki nowe przetwornice a on nadal mruga.. Już rozkladam ręce co to może być

Wysłane z mojej Sony Xperia z2 za pomocą Tapatalk.

Opublikowano

Możliwe że jest gdzieś przebicie lub nie styka zasilanie na którymś połączeniu.Jak wyglądały gniazda i wtyki od przetwornicy w lampie ?