xXPiotrekXx19 Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 witam czy w b5 po lifcie da radę zdjąć tą nakładkę klamki lakierowaną aby nie było trzeba całej klamki wygrzebywać z drzwi chodzi mi dokładnie o element na zdjęciu ponieważ chciał bym je dać do pomalowania bo nie ładnie wyglądają nie wiem czy lakier sie utlenia czy nie trzyma aluminium ale coś sie dzieje z nimi nie tak i dlatego fajnie by było jak by tylko ten element był demontowany niz cała klamkę z drzwi wydłubywać
MasterCX Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Przeczytaj ten temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/272839-naprawa-dzwoniacych-nakladek-klamek-zewnetrznych/
xXPiotrekXx19 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 dzięki fajnie że jednak da radę to zrobić w prosty sposób
Fifiński Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Przeczytaj ten temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/272839-naprawa-dzwoniacych-nakladek-klamek-zewnetrznych/ Też mam ten problem i w B6 troche inaczej jest to rozwiązane. Ktoś ma jakiś pomysł ?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 ja też dzisiaj sprawdziłem i nie jest to tak rozwiazane jak w b6 musi byc jakaś inna opcja tego zdjęcia przeszukałem google i nic nie napotkałem ciekawego
Chadury89 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Ja mam to samo, jedna mi lata luzno ta nakladka a i tak nie chce wyjsc.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 dzisiaj kombinowałem i chyba doszedłem do tego jak to ściągnąć ponieważ jedną zdjąłem bez problemu jutro zobaczę inną czy tak samo zejdzie i zrobię jakieś foto i napiszę jak to zrobiłem
Chadury89 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Czekam z niecierpliwosciom bo musze za jakis czas wszystkie klamki pomalowac i blende z tylu
xXPiotrekXx19 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 jutro zrobie zdjecia bo zapomniałem walczyłem dzisiaj z alternatorem i wyleciało mi z głowy witam dzisiaj podszedłem z demontażem do drugiej klamki i prawie że bez problemu to zrobiłem problem jedynie jaki miałem to taki że to aluminium jest utlenione i jeden ząbek mi sie ukruszył przy demontażu. Krok 1. ciągniemy za klamkę w pozycję otwartą i spoglądamy od spodu ukaże nam się taki widok Krok 2. bierzemy jakiś mały płaski śrubokręt i delikatnie podważamy ten zatrzask który jest pokazany na powyższym zdjęciu tylko musimy to robić ostrożnie i w miare możliwości delikatnie bo aluminium na prawdę może być tak utlenione że nie dużo siły nie trzeba aby je ułamać a jednak mi się udało jeden ułamać gdy już nam sie uda je podważyć aby zeszły z tych ząbków nakładka powinna się odchylić troszkę Krok 3. jeżeli nakładka już nam się odchyla to minimalnie ją odchylamy tak jak na zdjęciu poniżej i całą klamkę otwieramy ponownie w pozycje otwartą aby sobie nie porysować lakieru na drzwiach i lekko zsuwamy nakładkę do góry w kierunku szyby tak jak na zdjęciu poniżej i nakładkę mamy w dłoniach i możemy wtedy zobaczyć jakie te nakładki są w kiepskim stanie ponieważ od środka również jest nie ciekawie mam nadzieje że wam zejdzie tak samo jak i mi chyba że ktos wcześniej zastosował jakis klej więc moze byc nieco trudniej
Rekomendowane odpowiedzi