Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Connect myAudi w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, BlackM4mba napisał:

Czytając wcześniejsze posty rozumiem, że samo przedłużenie licencji "Audi Connect Navigation & Infotainment" nie przywróci mi widoku satelitarnego?

Zależy jaką masz jednostkę. Jeżeli na procku nVidia to nie. 

Opublikowano

16 minut temu, Muskel1 napisał:

Zależy jaką masz jednostkę. Jeżeli na procku nVidia to nie. 

Wydaje mi się że mam Qualcomm

20210127_080714_resized.jpg

Opublikowano

Masz Qualcomm,  czyli jeżeli chcesz mieć widok satelitarny musisz zrobić najpierw update na nowszy soft pod widok satelitarny i wykupić licencje, lub przywrócić Google Earth u @Deniro

Opublikowano
8 minut temu, Muskel1 napisał:

Masz Qualcomm,  czyli jeżeli chcesz mieć widok satelitarny musisz zrobić najpierw update na nowszy soft pod widok satelitarny i wykupić licencje, lub przywrócić Google Earth u @Deniro

Ale update trzeba zrobić w ASO? 

Opublikowano
19 minut temu, BlackM4mba napisał:

Ale update trzeba zrobić w ASO? 

Również możesz u DeNiro :-)

Opublikowano

No i super ?

Opublikowano

Nie róbcie updatetów do wersji 5092 bo stracicie mozliwosc google earth , 5092 QC ma tylko widok satelitarny MAXAR ktory jest gorszy od google earth i wymaga aktywnej licencji z my audi  , zostancie na wersjach softu 3xxx 4xxx wtedy bedzie mozna wszystkim zdalnie uruchomic google bez licencji connect

Edytowane przez Deniro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proszę o radę co zrobić. Zależy mi ma widoku jak google maps, widok satelitarny. Czy w praktyce, w aucie erth to to samo? Jest porównywalne? Czy  widać natężenie ruchu?  Czy pakiet danych, który jest na stale w aucie pozwala na patcha opisanego powyżej, czy trzeba ekstra sim dodawać? W moim przypadku do wykupionej licencji też trzeba robić upgrade softu?  Który to numer odpowiada za soft i jaki ja mam, 1177?

Mowa  w wątku jest o erth lub widoku satelitarnym? Jakie są różnice w praktyce?

20211230_102418.jpg

Opublikowano

W Twoim przypadku masz 2 możliwości.

1. Zaktualizować soft pod widok satelitarny i wykupić licencje.  W tym wypadku przy wykupionej licencji będziesz miał widok satelitarny i inne informacje takie jak korki, wolne parkingi, pogoda itp. Działa poprzez wbudowaną kartę eSIM.

2. Zrobić update przywracający Google Earth u kolegi @Deniro Aby to działało potrzebna będzie karta SIM z internetem, którą musisz włożyć do jednostki MMI.

Patch o którym mowa nie ma nic wspólnego z widokiem satelitarnym czy Google Earth.  Pozwala on korzystać  (wgrywać) mapki z bliźniaczych jednostek MMI z VW czy Skody, które są obecnie darmowe.

Opublikowano

Warto zaznaczyć że widok satelitarny ten oficjalny jest gorszy niż poprzedni Google earth :) producentem jest MAXAR a tutaj mamy tradycyjny google earth

Edytowane przez Deniro

Opublikowano

Czy na oficjalnym widoku satelitarnym widać korki jak na Google Maps, czy tylko jest jakaś informacja o korkach?

To samo pytanie dotyczy  Google Earth.

Czy przy Virtual C. można ustawić inny widok mapy niż na wyświetlaczu centralnym, tzn. tu satelita, a tu mapa?

Opublikowano

Nie tak się nieda , widok jest jednakowy i dla VC i dla MMI , korki po wykupieniu licencji są widocznie w obydwóch przypadkach i google earth i widoku satelitarnym MAXAR

Jedyna różnica jest taka   , że moja aktywacja nie wymaga aktywnej licencji Audi connect , nie wymaga aktualizacji oprogramowania oraz jest uruchamiana bezterminowo (oczywiście od momentu aż działa ogólnie google earth bo jeśli firma zniknie z rynku to i google earth nie będzie ale prędzej ktoś wygra w totka 6  , 10 razy z rzędu niż firma google updanie:P ) 

Reasumujac aktualizacja mmi do najnowszej wersji 5092 nie daje google earth a daje widok satelitarny innej firmy , radze pozostać na wersjach oprogramowania poniżej QC5092.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie czy u was aktualizacja położenia samochodu na mapie działa płynnie? U mnie auto w jednym miejscu na mapie a w całkiem innym w rzeczywistości. Dopiero jak postoi dłużej w jednym miejscu to się pokrywa

Opublikowano

Bez problemu. Jaki zasięg masz tam gdzie parkujesz? U mnie pokazuje prawie wszędzie wszystkie kreski LTE. Jak parkujesz gdzieś w dziurze zasięgowej może tak się zdarzać.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
15 minut temu, Muskel1 napisał:

Bez problemu. Jaki zasięg masz tam gdzie parkujesz? U mnie pokazuje prawie wszędzie wszystkie kreski LTE. Jak parkujesz gdzieś w dziurze zasięgowej może tak się zdarzać.

Wszędzie jest dobry sygnał więc nie wiem w czym problem jest że nie aktualizuję. A np jak jedziesz do znaczek auta się porusza live?

Opublikowano

Lokalizacja nie porusza się live na mapie. Pokazuje pozycję w chwili zapytania. Gdy odjadę kilka metrów dalej i wznowie zapytanie, pokazuje już w innym (przeparkowanym) miejscu.

Opublikowano

To u mnie stanęło na lokalizacji z wtorku i tak stoi i nie rusza mimo aktualizowania statusu auta. Coś w ustawieniach może być źle ustawione?

Opublikowano

Możesz spróbować w ustawieniach mmi wyłączyć i włączyć ponownie moduł danych. 

Opublikowano

Taki komunikat mam tzn nie mam włączonej tej opcji dlatego nie aktualizuję pozycji?

IMG_20220128_154517.jpg

Opublikowano

Raczej nie. Lokalizacja należy do pakietu Audi Connect Remote &Control a ten komunikat dotyczy  raczej Audi Connect Navigation  & Infotainment.  Masz ważną licencję na Connect Remote & Control?