Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Connect myAudi w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Kune napisał:

Tez mam właśnie problem, ze nie mogę ustawić użytkownika. Próbowałem resetu wszystkich ustawien, resetu MMI ze skrzydełek - i nic. Dalej to samo...

IMG_1762.jpg

Wygląda jakbyś nie miał przypisanego użytkownika. Masz konto w myAudi i ten numer ID ze zdrapki ? W aplikacji masz taką zakładkę jak wszystkie funkcje i tam jak wejdziesz jest zarządzanie użytkownikami. Jest tam wpisany użytkownik główny (czyli niby Ty) i inni jeżeli takowych zrobiłeś.

Edytowane przez vvalery

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Audi przedłużyło mi licencję  o conajmniej dwa lata. Może to w rekompensacie za te Google. W tamtym roku miałem na rok. ?

Opublikowano
4 godziny temu, vvalery napisał:

Audi przedłużyło mi licencję  o conajmniej dwa lata. Może to w rekompensacie za te Google. W tamtym roku miałem na rok. ?

Jak tego dokonałeś ?dzwoniłeś do my audi ?

Opublikowano
14 godzin temu, domario napisał:

Jak tego dokonałeś ?dzwoniłeś do my audi ?

Miałem szczęście, bo moje licencje kończą się w grudniu i wtedy dzwoniłem załapując się na darmową aktualizację. Nie sprawdzałem ich długości bo byłem pewien, że tak jak ostatnio są na rok. Jakie było moje zdziwienie w tamtym tygodniu widząc dwa lata i więcej.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Pierwotny problem udało mi się pokonać, ale błąd wynikał z mojego błedu - nie logowałem się jako użytkownik główny. Po zalogowaniu się niestety w dalszym ciągu występuje problem, który już napotkałem. Po powiązaniu auta z użytkownikiem głównym (czyt. zalogowaniu się w samochodzie) w aplikacji na tel i tak samo w aplikacji web mam taki oto komunikat jak w załącznikach. Oczywiście system kieruje mnie do wykonania kroków, które już wykonałem, screen załączony - miał ktoś podobne doświadczenie?image.png

Screenshot_20210420-120302_myAudi.jpg

image.png

Opublikowano

Jak przedłużyć audi Connect w serwisie powiedzieli ze teraz już trzeba za to płacić i to sporo ?

Opublikowano

I co z widokiem Google w serwisie mówili mi ze jeszcze nie ma tej opcji dla a4 b9 info z kwietnia. Czy to trzeba gdzieś poza serwisem zrobic 

Opublikowano
14 minut temu, groclin napisał:

Jak przedłużyć audi Connect w serwisie powiedzieli ze teraz już trzeba za to płacić i to sporo ?

Uzupełnij proszę profil bo nie wiadomo o jakim aucie mowa. 

Opublikowano
2 godziny temu, groclin napisał:

I co z widokiem Google w serwisie mówili mi ze jeszcze nie ma tej opcji dla a4 b9 info z kwietnia. Czy to trzeba gdzieś poza serwisem zrobic 

Jaką masz nawigację? z metalowymi bocznymi  przyciskami?

Screenshot_20210415-232316_Opera.jpg

Opublikowano

Tak

Opublikowano

25FB5DDA-8AE9-470F-BB3B-127393468964.jpeg

Opublikowano

Czyli masz auto z 2016r z dużą nawigacją. W takim razie nie ma i najprawdopodobniej nie będzię ze strony Audi oficjalnie możliwości uruchomienia Google Earth.  Pisałem już kilka postów wcześniej, że Audi wyłączyło z dniem 31.12.2020 Google Earth dla aut poniżej 2018 rocznika. Dla aut nowszych przestawili mapy na widok satelitarny. Auta od rocznika modelowego 2018 mogą otrzymać update jednostki MMI by móc korzystać z widoku satelitarnego. Starsze już nie.

Od niedawna nie wiadomo jakim cudem Google Earth w starszych jednostkach zaczęło działać ponownie, w tym celu należy przekodować w MMI na tzw. Remote HMI_off. Minusem tego jest to, że jeżeli miałeś wykupione lizencje na Audi Connect (np. pogoda, szukanie parkingu itp), przestają one w trybie Remote HMI_off działać.  Nie wiadomo równierz jak długo GE będzie działał w tym trybie, gdyż oficjalnie GE zakończyło kontrakt z Audi dlatego to wyłączyli i przeszli na widok satelitarny (mapy Here). 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Ok dziękuje wiec już wszystko wiem :)

Opublikowano

Jeżeli masz VCDS sam możesz to uruchomić. 

Opublikowano

Audi Connect skończyło sie w marcu i teraz sobie życzą za to 150 euro, Google nie działa a aktualizacja mapy kosztuje majątek ? przewaga dzięki technice ? 

Opublikowano

Są 2 możliwości:

-za pomocą triku Remore HMI_off można ponownie uruchomić GE i cieszyć się dopuki działa (nie wiadomo jak długo)

-wgrać specjalny Firmware z patchem do MMI pozwalający na czytanie mapek VW lub Skody, które są darmowe.

Opublikowano

Obecnie jest prowadzony maintenance na serwerach Google dlatego usługa działa ponownie , niema się co łudzić iż tak pozostanie dlatego warto cieszyć oko puki jest - po maintenance na serwerach sytuacja wróci do momentu po 31.12.2020

Opublikowano

Dlatego właśnie pisałem, puki działa:thumbup1:

Jak wygaśnie przestawię Remote HMI 

Moje main unit ma wgrany pacht i mogę darmowe mapki z VW w nim czytać więc GE jest dla mnie tylko bajerem, który może zniknąć. Do 2030r. mapki VW są darmowe jeżeli masz pierwszą licencję. Wszystkie następne możesz darmowo z ich strony pobierać:decayed:

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
W dniu 23.04.2021 o 21:00, Muskel1 napisał:

Są 2 możliwości:

-za pomocą triku Remore HMI_off można ponownie uruchomić GE i cieszyć się dopuki działa (nie wiadomo jak długo)

-wgrać specjalny Firmware z patchem do MMI pozwalający na czytanie mapek VW lub Skody, które są darmowe.

Zrobiłeś jakieś kodowanie VCDS ?

Opublikowano

Remote HMI_off zakodowałem  za pomocą VCDS, przeczytaj kilka postów wstecz. Opisałem co i iak.

Edytowane przez Muskel1