Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Connect myAudi w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, egonsan napisał:

Jeżeli chodzi o samo Audi Connect to nic nie kosztuje musiałem założyć konto w aplikacji my Audi dodać najbliższy serwis audi i wizyta w salonie audi. Koleś za biurkiem aktywował poczekałem parę dni i wszystko działa google earth, traffic , ceny paliw , miejsca parkingowe i eventy chociaż  twierdził ze mi nie będzie działać google earth, a na resztę muszę co roku przedłużać licencje oczywiście darmowo wizyta u nich lub maila.

Działa Ci car manager i street view ?

Opublikowano

myCarManager niestety nie

Opublikowano

Street view też nie jak widać. Jesteś głównym użytkownikiem ? 

Edytowane przez vvalery

Opublikowano

No tak w Audi ustawili mnie jako głównego użytkownika i aktywowali connect po tych zabiegach po paru dniach  zaczęły działać te usługi

Opublikowano
W dniu 12.12.2019 o 11:14, egonsan napisał:

No tak w Audi ustawili mnie jako głównego użytkownika i aktywowali connect po tych zabiegach po paru dniach  zaczęły działać te usługi

Jak mas 10 cyfrową zdrapkę i ustanowiłeś się kry userem to carmanager powinien działać. Oni coś mieszają. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak pewnie wiecie A4 Allroad (B9) Fl ma zaszytą kartę SIM do obsługi Audi Connect z transferem danych w cenie auta. 
Jednak część usług nie będzie aktywna na starcie np *internetowe radio"  lub podcasty. Aby aktywować ich działanie należy wykupić Pakiet danych internetowych od dostawcy.

1.
celu aktywacji pakietu danych internetowych, należy zarejestrować się na stronie:

AUDI.CUBICTELECOM.COM

Cubic Telecom’s Data Plan service is an in-car WiFi hotspot service provided by Cubic Telecom that gives you an uninterrupted high-speed internet experience, whether you are keeping in contact with friends and family...

Po dokonaniu rejestracji, należy dodać pojazd po numerze VIN,

a następnie wybrać odpowiedni dla siebie pakiet danych.

2.
Ceny są  niestety słabe (dużo drożej niż w sieciach komórkowych), jedyny plus to działanie w całej EU 
image.png

Edytowane przez Okiem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej. To i ja mam pytanie. We wtorek odbieram moje a4, używane, bo z 2017. Jak jest z licencją, jeśli jest na trzy lata, gdzie można ją przedłużyć. I teraz najważniejsze pytanie, chce od razu w salonie uaktualnić mapy, ale czy jest to opłacalne? Nie wiem jak dziala Audi connect, czy dzięki dostępowi do internetu, mapy są zawsze świeże jak w telefonie, czy tu chodzi raczej o nakładanie Street viev i earth na mapy które są zainstalowane w aucie? Wersja, mmi touch z virtual cocpit. 

Edytowane przez Karl1106

Opublikowano
6 godzin temu, Karl1106 napisał:

Hej. To i ja mam pytanie. We wtorek odbieram moje a4, używane, bo z 2017. Jak jest z licencją, jeśli jest na trzy lata, gdzie można ją przedłużyć. I teraz najważniejsze pytanie, chce od razu w salonie uaktualnić mapy, ale czy jest to opłacalne? Nie wiem jak dziala Audi connect, czy dzięki dostępowi do internetu, mapy są zawsze świeże jak w telefonie, czy tu chodzi raczej o nakładanie Street viev i earth na mapy które są zainstalowane w aucie? Wersja, mmi touch z virtual cocpit. 

Licencja Audi connect jest ważna na trzy lata i możesz ją po zakończeniu przedłużyć na następny rok za darmo. Mapy nie są uaktualniane na bieżąco. Za FREE możesz ściągnąć z myAudi 2018/2019. Za 2020 trzeba niestety zabulić. Mapy nie są świeże jak w telefonie.

Opublikowano

Czyli jak teraz kupię za prawie 2 tys mapy na 2020, to za rok ściągnę je za free, więc wywalę kasę w błoto? ?

Opublikowano
13 godzin temu, Karl1106 napisał:

Czyli jak teraz kupię za prawie 2 tys mapy na 2020, to za rok ściągnę je za free, więc wywalę kasę w błoto? ?

Teraz za darmo są 2018/2019. Jeżeli kupisz 2020 to będziesz je miał, ale za następną aktualizację trzeba będzie również chyba zapłacić np za 2021. Nie wiem, które będą za free w audi connect.  Musisz spytać, bo z zakupem map może być tak, że aktualizacje przez jakiś okres będą po zakupie free. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.01.2020 o 19:28, vvalery napisał:

Licencja Audi connect jest ważna na trzy lata i możesz ją po zakończeniu przedłużyć na następny rok za darmo. Mapy nie są uaktualniane na bieżąco. Za FREE możesz ściągnąć z myAudi 2018/2019. Za 2020 trzeba niestety zabulić. Mapy nie są świeże jak w telefonie.

Czy wiesz jak przedłużyć licencje? Niestety mam komunikat " Twoja licencja straciła waznisc" nie wiem gdzie mogę to zrobić, w my audi mogę ściągać tylko mapy reszta jest zablokowana ze względu na licencje.. 

Opublikowano
38 minut temu, Karl1106 napisał:

Czy wiesz jak przedłużyć licencje? Niestety mam komunikat " Twoja licencja straciła waznisc" nie wiem gdzie mogę to zrobić, w my audi mogę ściągać tylko mapy reszta jest zablokowana ze względu na licencje.. 

Zadzwoń tutaj i im powiedz. Już kilku osobom przedłużyli .... licencję oczywiście ?

5AEFED78-03D4-4BCF-A181-F23834A27F21.jpeg

Opublikowano

Mam kolejny problem, tym bardziej z natury połączenia przez myaudi. Sytuacja wygląda następująco.

Karta sim jest w samochodzie, jest to tak jakby duplikat mojej karty z telefonu, czyli wszystkie dane są łączone z tego samego konta. Auto connect połączone z samochodem, niestety muszę czekać aż salon uzna mnie w bazie danych za głównego właściciela, oraz muszę czekać na nową licencje. Ale teraz do meritum. Połączyłem swój telefon przez WiFi samochodu dzieki czemu można odtwarzać muzykę w aplikacji Napster oraz radiointernetowe. Łączę telefon przez WiFi z autem, wchodzę w apke myaudi, i jest komunikat że połączono z samochodem. Niżej jest ze Napster połączono, radio połączono. Wchodzę w mmi w media i Napster, tam mam całą swoją muzykę. Telefon blokuję się automatycznie i po chwili rozłącza mi kompletnie całe połączenie WiFi, muzyka nie działa. Wygląda to tak, jakby apka my audi nie działała w tle. Ale działa. Zresztą to powinno działać w raki sposób, że wsiadam do auta i bez wyciągania telefonu łączy automatycznie z telefonem i mam Napstera i radio. Ktoś Mize miał tają sytuację i wie jak ja rozwiązać? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, mam mib z sim, licencja wazna, Google earth dziala, ale jak wyswietlic ta mape miedzy zegarami? Zegary mam te ,srednie’. 

Opublikowano
21 godzin temu, clinque napisał:

Panowie, mam mib z sim, licencja wazna, Google earth dziala, ale jak wyswietlic ta mape miedzy zegarami? Zegary mam te ,srednie’. 

Strzałką na kierownicy klikasz w prawo lub lewo.?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.03.2020 o 18:25, vvalery napisał:

Strzałką na kierownicy klikasz w prawo lub lewo.?

Niestety, na zegarach wyswietla ‚po staremu’ tj jak bez googla.

Opublikowano
16 godzin temu, clinque napisał:

Niestety, na zegarach wyswietla ‚po staremu’ tj jak bez googla.

W ustawieniach musisz znaleźć widok mapy. U mnie jak jest mapa między zegarami to na kierownicy po lewej można wejść w ustawienia i tam wybrać widok. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, pytanie do użytkowników Audi A4 B9 FL, czy wy również macie problemy z rozpoznaniem użytkownika przez auto, odwiedź i wsparcie Audi jest śmieszne, po odbiorze auta tzn. marca br. problem jest nie rozwiązany...

Audi błędy w MMi.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 25.06.2020 o 10:19, lipskey napisał:

Hej, pytanie do użytkowników Audi A4 B9 FL, czy wy również macie problemy z rozpoznaniem użytkownika przez auto, odwiedź i wsparcie Audi jest śmieszne, po odbiorze auta tzn. marca br. problem jest nie rozwiązany...

Audi błędy w MMi.png

Może na dniach bo ma być jakaś akcja między 8-10 sierpnia :-)