Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem tylko 2 bo amerykańskie wesje mają tylko 2

Opublikowano

wyciołeś środek i zaspawłeś?

Edytowane przez sławek85

Opublikowano

Robił mi to koleś co zajmuje się tlumikami wyrzucił wkłady i zamkal

Opublikowano
  • Autor

Panowie odnośnie katalizatorów , mechanik sprawdził lewa stronę ( niby wyciągnął sondę lambdę i sprawdzić ciśnienie , mówił ze jest w normie bo niby są 2 atmosfery czy coś w tym stylu ) prawego kata nie sprawdzał , bo mówił ze już na komputerze by mu wyszło ze jakaś strona jest zapchana. Proponował mi sprawdzić przepływke . Wiec tak tez uczyniłem , pojechałem bo znalazłem taka część na allegro , zamontowałem ale bez zmian.

Opublikowano

Jakie ciśnienie po wykręceniu sondy? Cholera następny szaman od siedmiu boleści.

Żeby sprawdzić KATALIZATORY trzeba przeprowadzić ich test i to na wkręconych sondach i w dodatku sprawnych inaczej takie mierzenia możesz sobie wsadzić między..

W taki sposób to możesz cały silnik zmienić i będziesz miał dalej objaw.

Żeby sprawdzić katy masz wykonać

1. Skasować wszystkie błędy

2. Wyłączyć gaz i na nim nie jeździć przez jakieś kilkadziesiąt km

3, Sprawdzić czy wróciły jakieś błędy - ZAPISAĆ je

4. ZROBIĆ TEST SOND I KATALIZATORÓW (według procedury VAG) a nie jakimś miernikiem ciśnienia zamiast sondy!

test oczywiście na benzynie! przez cały proces nie uruchamiasz nawet na chwile gazu

Po takim sprawdzeniu będziesz miał pewność czy masz coś nie tak z katami czy są ok.

Ale po tylu latach to mało prawdopodobne żeby działały jak nowe

Inne sprawdzenia tak jak napisałem wyżej to aa szkoda słów.

Opublikowano
  • Autor

no to chyba jednak musiał być szaman :D bo mówił ze wkręcał go do 6 tyś i ciśnienie w normie :) No dobra , dobrze że mówisz... ja tego testu raczej sam nie ogarnę , góra błędy skasuje jak uda mi się ponownie połączyć z VAGiem bo ostatnio u mnie to jakiś totolotek. Póki co błędów nie mam , zrobiłem wczoraj trasę 140 km nic nie wyskoczyło ale jechałem na gazie.

Opublikowano

4. ZROBIĆ TEST SOND I KATALIZATORÓW (według procedury VAG)

Robero321 proponuje wkleić tu procedurę VAG bo będziesz każdemu z osobna za chwile tłumaczył jak to zrobić :D
Opublikowano

Ja pier*le ciekawe czy de*il też by ci sypnął 5 tysi na drugi silnik jak by Ci rozpieprzyło to ciśnienie głowice lub blok

Chyba masz rację zaraz ją wkleję bo nikomu nie chce się poszukać a jest to ładnie opisane jednym forum VW

Tu macie to ładnie rozpisane z tego co widze to autor tego wątku rozbudował ten opis o pozostałe grupy ale mniejsza o to

To jest TEST KATALIZATORÓW do 1,8 w 3,0 robi się dokładnie tak samo

http://forum.vw-passat.pl/threads/129394-Diagnostyka-sond-lambda-i-katalizatora-1-8T

Aby przeprowadzić test katów trzeba przeprowadzić najpierw test sond (grupa 34 i 46)

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

a czy będzie różnica jak będzie dwa tłumnilki przelotowe a cztery zamiast katalizatorów chodzi im o dzwiek wydechu?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Poczytałem sobie dyskusję i dla mnie nic z niej nie wynika. Mam podobny problem (powyżej 3K obrotów zaczyna tracić moment obrotowy - zamiast utrzymać wraz z obrotami maleje i czuć to na przyspieszeniu) ale:
- katalizatory są oki
- świece i cewki oki - bo wymienione
- rozrząd sprawdzany dwa razy
- podciśnienia również
- kolektory również
- moc na hamowni 216KM (to o 4 za mało ale to niewiele)
a komputer nie pokazuje żadnych błędów !
Różnica polega jedynie na tym, że nie mam silnika ASN a AVK...

ma ktoś może jakiś pomysł.... bo mechanicy w ASO już nie bardzo wiedzą co robić.... :-)

Edytowane przez ICM

Opublikowano

Wałek w kolektorze sprawdzałeś?

To mało prawdopodobny wpływ, ale jakie masz świece założone? Platynowe jednoelektrodowe czy dwuelektrodowe zwykłe?

AVK/BGN powinny mieć zamontowane te pierwsze.

Jeśli silnik traci moment obrotowy to pojawi się siodło na wykresie mocy... dysponujesz wykresem z hamowni?

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Jakie masz wartości odchyleń w grupie 93 ?