szampoon Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam, Panowie, prosba o doradzenie. Potrzebuje wyciagnac PIN samochodu w celu zaprogramowania kluczyka/transpondera i dlatego pytanie; jaki powinienem zakupic interfejs i jakiego programu uzyc aby ten PIN zdobyc. Slyszalem ze Vag K+Can i K+Can Comander bedzie mi potrzebny ale Viaken w swojej ofercie takiego nie posiada. Z drugiej strony to co jest na "Alledrogo" - w opisach kabelkow nie ma mowy o A4 wiec juz zglupialem... Swego czasu kolega soulmaster3m robil cos takiego ale w B5 ale nie wiem czy w B6 to zadziala. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/ Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam
Gość cwiara Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 B5 i B6 to całkiem inna bajka jeśli chodzi o wyciagnięcie PINu z licznika. Ja bym commanderem nie podchodził do licznika w b6, bo mozna go uwalić. Niby da sie zwykłym KKLem i programem vag eeprom Programmer ale ja bym nie ryzykował. Podjedz do kogoś od liczników i Ci odczyta pin za pare złociszy.
szampoon Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 B5 i B6 to całkiem inna bajka jeśli chodzi o wyciagnięcie PINu z licznika. Ja bym commanderem nie podchodził do licznika w b6, bo mozna go uwalić. Niby da sie zwykłym KKLem i programem vag eeprom Programmer ale ja bym nie ryzykował. Podjedz do kogoś od liczników i Ci odczyta pin za pare złociszy. ale te pare zlociszy to 250zł wiec pomyslalem o zakupie interfejsu, ktory na przyszlosc moze sie przydac... Czy interfejsem K+Can mozna jednoczesnie diagnozowac w tym samym zakresie co KKLem?
Gość cwiara Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 To grubo Cie policzyli. 60 zł to normala cena za odczyt PINu. Nie kupuj K+can tylko KKL. K+can jest tylko do liczników. KKL jest do diagnostyki i działa z nim eeprom Programmer, z tym ze jest ryzyko uwalenia licznika i unieruchomienia auta. Chcesz to wyślij mi licznik to Ci odczytam pin.
szampoon Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 To grubo Cie policzyli. 60 zł to normala cena za odczyt PINu. Nie kupuj K+can tylko KKL. K+can jest tylko do liczników. KKL jest do diagnostyki i działa z nim eeprom Programmer, z tym ze jest ryzyko uwalenia licznika i unieruchomienia auta. Chcesz to wyślij mi licznik to Ci odczytam pin. Dzieki za pomoc. Wyslac nie moge bo nie moge zostac bez auta. Poszukam czegos tanszego. Zatem pozostaje mi kupc KKL.
Łukasz13 Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Bezpieczniej w tym przypadku odczytac pin z ecu.
Gość cwiara Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Z ecu benzyny? Tez nie jest tak prosto. To nie jest poczciwy edc15.
OskiUK Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) KKL + VAG eeprom programmer wyciagnie pin tylko z non-crypto, znaczy sie z dumpa mozna samemu przeliczyc. To duzo bezpieczniejsze niz K+CAN Commaner, jesli tylko odczytujesz eeprom i nie zapisujesz modyfikowanego wlasnorecznie to jest bezpieczne. Edytowane 19 Lutego 2015 przez OskiUK
Gość cwiara Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Dzis troche potestowałem i kablem commander 1.4 połączyłem się w programie eeprom programmer , wiec jeden kabelek obsłuży oba programy
OskiUK Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 U mnie kabel K+can nie hasa z VEP Tylko KKL. [OT] Przelamales sie co do VEP? Nie taki diablel straszny..
Gość cwiara Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Ja vep nie używam. Mam magica i vag dash ori i na tych kablach pracuje. Dzis odkopałem commandera i tak z ciekawości potestowałem
OskiUK Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) No wiadomo, do kombajnow porownywac nie ma co. Ale do amatorskiej zabawy sie nadaje - daje rade. Edytowane 20 Lutego 2015 przez OskiUK
szampoon Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Czyli podsumowujac; 1. PIN moge wyciagnac KKL + VAG eeprom programmer? 2. Czy mozliwe jest to w tym przypadku przy pomocy Vag Dasch Can i czy wspolpracuje z KKL? 3. Czy Vag Dasch Com tez do tego sluzy i czy wspolpracuje z KKL? Edytowane 20 Lutego 2015 przez szampoon
Tom A4 Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 do VDC jest dedykowany interfejs tak pin powinieneś wydobyć KKL i V.E.P. C do commandera to bym był ostrożny czasami potrafi ubić licznik
OskiUK Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Ad 1. Tylko szafy non crypto Ad 2. VDC tylko oryginal, klon nie dziala z RBx. Soft nie dziala z KKL Ad 3. Tak, ale nie dziala z KKL
szampoon Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Opublikowano 20 Lutego 2015 Ad 1. Tylko szafy non crypto Ad 2. VDC tylko oryginal, klon nie dziala z RBx. Soft nie dziala z KKL Ad 3. Tak, ale nie dziala z KKL ad.ad.1 boje sie zapytac co to "szafa non crypto" i gdzie tego szukac ad.ad.2 dedykowany kabelek VDC od Viakena nie zadziala? Czy znacie kogos w Lodzi lub okolicach, kto ewentualnie moze wydobyc PIN?
OskiUK Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Szafa non crypto to licznik ze wczesnych rb4, nie zaszyfrowany. Jaki masz rocznik auta?
szampoon Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Opublikowano 20 Lutego 2015 Szafa non crypto to licznik ze wczesnych rb4, nie zaszyfrowany. Jaki masz rocznik auta? 2001 (b6)
OskiUK Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Z tego powinienes zwyklym kklem wyciagnac pin.
szampoon Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Opublikowano 20 Lutego 2015 Z tego powinienes zwyklym kklem wyciagnac pin. Dzieki, bede probowal.
Rekomendowane odpowiedzi