samuray Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Witam, chcę podłączyć zwykłe radio sklepowe z wyjściami ISO. W samochodzie mam już 2 kostki ISO i dwie miniISO. W tym momencie mogę podłączyć wszystko poza miniISO i pewnie dlatego grają mi tylko głośniki przednie. Co zrobić, żeby zagrały tylnie głośniki ?
pox Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Temat przynajmniej kilkanaście razy omawiany na forum. Nalezy zastosowć przejściówkę z CHINCH na miniISO
samuray Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 Myślałem, że ta przejściówka sprzedawana na allegro jest wpinana tylko do wyjścia ISO z radia i ma końcówki do podłączenia 2xISO + miniISO z auta. Bez podpinania wyjść CINCH. Dzięki za info.
tony_tr Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Nawet i bez końcówek się obejdzie, przecież, to wszystko jest banalne ludzie:) Pomyslcie troszkę Troszke przeróbek i wszystko będzie glanc
samuray Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 Takie teksty nic mi nie dadzą. Po prostu nie rozumiem jak działa ta przejściówka, zrozumiałem, że rozdziela sygnał z 2 par głośników na 3 pary, co dla mnie jest dziwne, stąd drąże temat. A jak jest w orginale ? Są 2 pary "normalnych" wyjść na 4 głośniki (bez potrzeby stosowania zasilacza) plus wyjście "niskonapięciowe" (nie pamiętam nazwy - CINCH) na 1 parę głośników ??? Napiszcie konkretnie, bo mnie to irytuje...
pox Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Konkretnie Potrzebna ci przejściówka, którą z jednej strony podłaczas do radia - do wyjścia na wzmaczniacz (RCA, czyli czincz), a z drugiej strony do żółtej lub zielonej kostki miniISO (nie pamiętam dokładnie do której)
razk Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 jesli masz ori audio ze wzmacniaczem pod tylnym lewym glosnikiem to aby zagraly Ci wszystkie nie potrzebujesz przejsciowki miniISO - Chinch tylko takiego adaptera: http://www.allegro.pl/item451152993_modul_audi_na_tylnie_glosniki_mini_iso.html mialem tez ten problem i podpiolem taki wlasnie adapter. wszystkie glosniki hulaja az milo
pox Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 jesli masz ori audio ze wzmacniaczem pod tylnym lewym glosnikiem to aby zagraly Ci wszystkie nie potrzebujesz przejsciowki miniISO - Chinch tylko takiego adaptera: http://www.allegro.pl/item451152993_modul_audi_na_tylnie_glosniki_mini_iso.html mialem tez ten problem i podpiolem taki wlasnie adapter. wszystkie glosniki hulaja az milo Bez sensu wydawać 80zł na taki adapter, skoro przejściówka kosztuje niecałe 20zł.
PRZEEMAS Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 jesli masz ori audio ze wzmacniaczem pod tylnym lewym glosnikiem to aby zagraly Ci wszystkie nie potrzebujesz przejsciowki miniISO - Chinch tylko takiego adaptera: http://www.allegro.pl/item451152993_modul_audi_na_tylnie_glosniki_mini_iso.html mialem tez ten problem i podpiolem taki wlasnie adapter. wszystkie glosniki hulaja az milo Bez sensu wydawać 80zł na taki adapter, skoro przejściówka kosztuje niecałe 20zł. Masz jakies foto takiej przejsciowki? Wydaje mi sie ze i tak nie beda dzialaly te tylne glosniki bo CHINCHE w rca nie daja napiecia wiec wzmaczniacz do tylnych glosnikow nie bedzie sie wlaczal. Nie bardzo wiem o jaka przejsciowke ci chodzi wiec moge sie mylic. Ja kupilem ten modul do ktorego dal link razk i jestem w 100% zadowolony bo wszystko hula az milo. pzdr.
samuray Opublikowano 12 Października 2008 Autor Opublikowano 12 Października 2008 Oczywiście zwykła przejściówka Cinch - kabelki od głośników nie działa, bo wzmacniacz pod lewym głośnikiem musi być włączony jakimś innym przewodem. Zamieszczam zdjęcie kabelków które mam z samochodzie (niestety ktoś przede mną uciął kabelki od głośników z miniISO i z czymś je musiał połączyć, ale czy mu to zadziałało to wiem): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f25948759338b7d9.html Poszukałem na allegro i za radą poxa kupuję adapter "czinche - miniISO" za jakieś 15zł: http://www.allegro.pl/item455450552_gniazdo_mini_iso_2rca_vw_audi_skoda_do_wzmacniacza.html
razk Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 bardzo stary kotlet ale napisze dla przyszlych osob szukajacych: przejscie rca chinch nic nie da na granie tylnych glosnikow!!!!!!!! jedyne w czym pomaga to podlaczenie nie ori wzmaka pod ori radio. jedyna opcja na dzialanie tylu to: a1: uzycie w/w adaptera a2: przelutowanie kilku kabelkow (taniej) ale nasepny wlasciciel (jak wyciagniecie swoje audio i wsadzicie ori) znajdzie sie w Waszej obecnej pozycji
pox Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Fakt, kotlet stary, więc nie wiem poco go odgrzewasz.
Kowi87 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Stary nie stary kupiłem adapter http://www.allegro.pl/show_item.php?item=788754461 Podłaczyłem i tylne głosniki nie grają, czy tam trzeba cos jeszcze przerabiać, raczej z nie mogłem sie tam pomyli z podpinaniem kostki bo sie nie da :gwizdanie: Macie jakąś rade??
beni226 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Kolego kowi87 mam takie samo radyjko i mam 4glosniki podpiete i jezeli podłączyłeś już tą przejściówke to teraz zmień w ustawieniach na radyjku. Bo te nasze radyjka mają wyłączone ustawienia odnośnie dawania sygnału na chinc. Pozdrawiam a jak nadal nie bedziesz wiedział to daj znać to dam ci szczegółowe dane[br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 19:36_________________________________________________a i jeszcze jedno. Nie wiem co wy tam chcecie lutowac jak nie ma takiej potrzeby. Ja przerobiłem wszystko bez zadniego lutowania z ori instalacji.
Kowi87 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Już załatwiłem sprawe, od tego adaptera wychodził niebieski pojedyńczy kabelek bez żadnego wtyku, trzeba było go doczepic do jednego z niebieskich kabelków w kostce ISO dostarczonej z radiem Pioneer, kabelek był odpowiedzialny za zasilanie tylnego wzmaka. Nie grało mi wczesniej dlatego że źle podczepiłem ten kabelek i nie dawał sygnału Na radiu ustawienia(fade balans itp) miałem wszystkie na 0.
Rekomendowane odpowiedzi