booolek Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Witam wszystkich.na szybko o problemie.mianowicie chodzi o to ze moja furka dziwnie się zachowuje kiedy chce ja podkręcić na 1,2 czy 3 dość gwałtownie.chwile się wkręca a zaraz zaczyna pierdziec jakby paliła na pół gwizdka (nie wszystkie gary) a czasem gaśnie.żeby rozwiązać problem muszę ja zgasić jedli nie zrobi tego sama i odczekać parę chwil żeby w ogóle odpaliła.jak rozpędza się spokojnie to wsio jest ok problem pojawia się kiedy mam cięższa nogę.jakieś sugestie? Dodam ze nie zawsze coś takiego występuje aczkolwiek dość często,silnik,,adr ,1.8 ,125 koni Nie wiem czy ten uszkodzony przewód może mieć jakiś wpływ,,teraz go właśnie wyczaiłem Na drugim zdjęciu widać wyraźne uszkodzenie Edytowane 22 Lutego 2015 przez booolek
wojtek79 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Wymień ten przewód gumowy czym prędzej. Tam masz dziurę i nie pracuje regulator ciśnienia paliwa bo łapie lewe powietrze. Edytowane 22 Lutego 2015 przez wojtek79
Mojzesh71 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Ja gdy miałem uszkodzony przewód podciśnienia to przy dodawaniu gazu nie było płynności w nabieraniu mocy, coś jakby przerywało zapłon. Po wymianie jak ręką odjął. Z tego co pamiętam nie było żadnych zamienników, trzeba było po przewód do serwisu jechać.
booolek Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 Ok ale jak się ten przewód nazywa fachowo ?
wojtek79 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ja gdy miałem uszkodzony przewód podciśnienia to przy dodawaniu gazu nie było płynności w nabieraniu mocy, coś jakby przerywało zapłon. Po wymianie jak ręką odjął. Z tego co pamiętam nie było żadnych zamienników, trzeba było po przewód do serwisu jechać. Takie wężyki w sklepach motoryzacyjnych są dostępne na metry. Weź ten stary wężyk do sklepu, niech ci dobiorą średnicę, odetną z 15 cm i po problemie. Nawet pod sklepem go założysz i spokój. Edytowane 23 Lutego 2015 przez wojtek79
booolek Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 Przewód wymieniony,i po jednym dniu pracy problem sie nie powtorzył,ale poczelkam jeszcze troszke na fanfary. Jednak problem ciągle jest..na zimnym silniku. Pomocy !
ja74687 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 A błędy VAG masz jakieś ?? Sprawdź też świece w jakim są stanie
booolek Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 Błędów brak.świece trzeba będzie wymienićdla pewności ale jakie najlepiej zapodać?
Mojzesh71 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Błędów brak.świece trzeba będzie wymienićdla pewności ale jakie najlepiej zapodać? NGK V-line 24
ja74687 Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Na temat świec są różne opinie jak i na temat oleju Musisz poczytać i wybrać te które najlepiej tobie odpowiadają.
Mesiah Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Są różne wynalazki, Jak chcesz mieć pewność kup Beru z jedną elektrodą.
macek87 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 I jak problem rozwiązany ? napisz co było przyczyną ?
chudy30 Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 kupuj świece BERU na pewno i trzy włóknowe ja na takich jeżdżę i jestem bardzo zadowolony w razie jak byś chciał kupić przewody to też BERU po NGK to lipa jakich mało,gorszego syfu co do kabli nie ma
Wojtek1995 Opublikowano 28 Marca 2015 Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) to jes eżektor albo te weże idą od niego chyba .. sprawdź kable co idą do przepustnicy poruszaj wtyczką jak otworzy przepustnice to trzeba będzie kable sprawdzić albo przepustnice wymienić to jes eżektor albo te weże idą od niego chyba .. sprawdź kable co idą do przepustnicy poruszaj wtyczką jak otworzy przepustnice to trzeba będzie kable sprawdzić albo przepustnice wymienić vag nic nie pokazał w moim przypadku Edytowane 28 Marca 2015 przez Wojtek1995
Rekomendowane odpowiedzi