qenik Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 1) Słyszałem, że są jakieś bardzo dobre "domowe" sposoby na odnowienie swojej kierownicy, bo już jest w okropnym stanie.. Nawet kiedyś widziałem u znajomego po takiej robocie - mówił, że kupił jakaś farbe za 3zł i już rok czasu kierownica jest w idealnym stanie ale nie wchodziłem w szczegóły, bo jeszcze nie miałem audi i mnie to zbytnio nie interesowało. Więc pytanie... Da się to jakoś fajnie zrobić?2) I takie pytanie przy okazji.. Warto wymienić zwykłe kubełkowe fotele na czarne-skórzane? Może ma ktoś swoje autko w takiej skórze i może się wypowiedzieć, bo słyszałem, że latem jak sie zostawi auto na słoncu to juz sie nie usiadzie na tych fotelach a zimą zimne jak chole**
misiek95 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 1) Polecam coś takiego kiera nie do poznania. robilem swoja starą kiere i u ojca w pastuchu i jest super. 2) Pierdzielenie ludzi którzy nigdy skóry nie mieli ja miałem materiałowe kubły, później skórzane kubły(które są na sprzedaż) a wczoraj włożyłem skórzane recaro
booolek Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 jak cos to kumpel obszywa kierownice.mi zrobil i jest super.
qenik Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 Może jakiś tańszy sposób? Nie to, że szklarz ale i tak już wsadziłem w te auto tyle $, że strach:D Może jakaś tania farba do skóry się zda?
Trewor87 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) atem jak sie zostawi auto na słoncu to juz sie nie usiadzie na tych fotelach a zimą zimne jak chole** Jedno i drugie to prawda. Z tym że zimą nie siadasz przecież na nich gołą d... więc wcale nie ma takiej tragedii Natomiast co do lata to jedynie Twoje koleżanki w bardzo krótkich szortach będą niezadowolone W dużym uproszczeniu póki nie dotykasz tapicerki gołą skórą to i upały i mrozy da się znieść. Może jakaś tania farba do skóry się zda? Farba to zabieg jedynie tymczasowy. Z czasem się wytrze i efekt znów będzie słaby. Obszycie kierownicy to wcale nie taki duży wydatek, a efekt jest zauważalny. Edytowane 1 Marca 2015 przez Trewor87
misiek95 Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Może jakaś tania farba do skóry się zda? przcież Ci wkleiłem w swoim poście czym to potraktować. smarujesz później nadmiar ścierasz szmatką i masz zafarbowane.
qenik Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Opublikowano 5 Marca 2015 Może jakaś tania farba do skóry się zda? przcież Ci wkleiłem w swoim poście czym to potraktować. smarujesz później nadmiar ścierasz szmatką i masz zafarbowane. No dobra dzieki;) A taka tubka wystarczy żeby jeszcze przeleciec fotel lub dwa?
misiek95 Opublikowano 5 Marca 2015 Opublikowano 5 Marca 2015 Caly fotel? Po co? To stosujesz tylko miejscowo tam gdzie jakies przetarcie chcesz zamaskować
qenik Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Opublikowano 6 Marca 2015 Chciałbym odnowic wszystkie fotele.. Bo mam opcje kupna od znajomego za rozsadne pieniazki ale brzydkie sa
mo2 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Co to środków saphir, jak z zapachem? Miałem kiedyś styczność z renoskórem i zapach był fatalny. Do tak styranego boczka kubła : nadaje się Renovating Cream , Juvacuir czy zostaje obszycie?
qenik Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Opublikowano 8 Marca 2015 Mam bardzo brudne fotele, jednak w miare dobrym stanie. Jak je skutecznie doczyścić? Mogę szmatka ciepla woda i proszkiem do prania? Nic jej chyba nie bedzie nie? a później pociągnąć preparatem do czyszczenia i konserwacji skory
sebidi Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Mam bardzo brudne fotele, jednak w miare dobrym stanie. Jak je skutecznie doczyścić? Mogę szmatka ciepla woda i proszkiem do prania? Nic jej chyba nie bedzie nie? a później pociągnąć preparatem do czyszczenia i konserwacji skory Do czysczenia ponoć ciepła woda i szare mydło w zestawie z gąbeczka działa cuda
qenik Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 Mam bardzo brudne fotele, jednak w miare dobrym stanie. Jak je skutecznie doczyścić? Mogę szmatka ciepla woda i proszkiem do prania? Nic jej chyba nie bedzie nie? a później pociągnąć preparatem do czyszczenia i konserwacji skory Do czysczenia ponoć ciepła woda i szare mydło w zestawie z gąbeczka działa cuda Dzieki mistrzu. Umylem 2 razy i jest pięknie... Troche poprzecierana fakt ale i tak jest picuś glancus nawet na szwach jeszcze preparatem do konserwacji pociągnę i będzie super
Rekomendowane odpowiedzi