Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ 210KM 307Nm] Niebieska strzala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Jak juz pisalem w powitalni od pol roku jestem wlascicielem tej oto bestii, podczas zakupu samochod pod wzgledem mechanicznym byl kompletnie seryjny z wgranym programem Revo Stage1, gdzie na papierze mial miec 192KM, czego nie mozna bylo w zadnym stopniu odczuc podczas prowadzenia.

Po sprawdzeniu go na hamowni wyplul marne 170KM...

A wiec do dziela, co od tego czasu zostalo w niej zrobione...

Na poczatek zostala podniesiona (zawieszenie gwintowane juz bylo wrzucone), gdyz na naszych Polskich drogach na 18" bylo tragicznie, po podniesieniu i nie zrobieniu ponownej zbieznosci - co nie przyszlo mi do glowy po jednym sezonie komplet tylnych opon nadawal sie juz tylko na smieci...

- Zaczalem od przedniego FMIC oraz orurowania i chlastaniem seryjnego zderzaka

- Downpipe 2,5"

- Kompletny przelot az do koncowych tlumikow 2,5"

- BOV Bailey - na czym sie przejechalem, poniewaz przez to ustrojstwo ktore syczy a nie ma z niego pozytku byly straty mocy 16KM! i 20Nm, ale jako ze seryjna DV-ka ucierpiala przy demontazu BOV zostal przerobiony na DV i poprowadzony waz z wylotu BOV-a do TIPa.

To tyle, pozniej strojenie w COMP-Sporcie, zaowocowalo wynikiem jak na wykresie.

Z gadzetow:

- Turbo Timer "HKS"

- Ksenony w soczewki, oraz halogeny

- Kamera cofania w tablicy, lecz nie mam jeszcze radia z wyswietlaczem (stelarz na 2DIN juz lezy w szafce) :P

- Kierownica trojramienna od Esy obszyta na nowo perforowana, oraz gladka skora

Do samochodu po wykonaniu wszystkich modyfikacji wrzuciłem instalacje LPG Stag IV, wtryski niebieskie HANA, zbiornik toroidalny 55l w miejsce kola zapasowego, po czym zostało wykonane strojenie z uzyciem sondy AFR na LPG- samochod chodzi na gazie lepiej niż na benzynie (gdyż gaz ma więcej oktanow niż benzyna).

To by bylo na tyle poki co... :)

Pozdrawiam ;)

6217b8f509e0bbfbmed.jpg

1aa1ec1f5fd7217bmed.jpg

096a51b1b2edc099med.jpg

8b42932deb8c8683med.jpg

0904c2fd3c7a409amed.jpg

f94c3df18b4492d2med.jpg

bcf84f04bbc0067cmed.jpg

460627427b78959bmed.jpg

7192e141352fe1b5med.jpg

b06680c72f0265f8med.jpg

28f35d12a91fac7cmed.jpg

Edytowane przez nero6

Opublikowano

fajny projekt i kolor :kox:

jakiś pakiet zewnętrzny planujesz czy zostaje seria

Opublikowano

ja proponuje zrobic swap hebli minimum 320 bo twoje tarcze zwlaszcza tyl sa niewidoczne, bedzie o wiele bezpieczniej

kiera z b5 czemu ? nie ladniejsza ori sline perforowana ze znaczkiem ?

z pakietu sline znaczek na grillu i tylko to ale po co wogole go tam dawac? nie zrozum mnie zle ale to tak jakby przyczepic s4 do zwyklego pazdzierza

modow napewn osie znajdzie wiele tylko pytanie w jakim kierunku pojdziesz?

Edytowane przez andr3i

Opublikowano
  • Autor

Tak, zgadzam sie co do hamulcow tylko z czego je zaadaptowac zeby siadly plug & play?

Co do kiery to zostala mi z poprzedniej audi a dopiero co ja obilem wiec stwierdzilem, ze nie bede nikomu robil takich prezentow i przytulilem ja do siebie. Co do znaczka to owszem moze i masz racje kolego, ale byl juz po zakupie auta a w planach maja wjechac progi drzwiowe od esy i chce cos pokombinowac z tylnym zderzakiem.

Opublikowano

samochod chodzi na gazie lepiej niż na benzynie (gdyż gaz ma więcej oktanow niż benzyna)

To nie oktany podnoszą osiągi... http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Dziwnie wyglada ten cooler w tym zderzaku :) jak by czegos brakowalo, aby nikt ze slości ci tam nic nie zrobił... felga mi sie bardzo podoba jak byc chciał sprzedać to daj znać :)

Opublikowano
  • Autor

Mi osobiscie wrecz przeciwnie, podoba sie umiejscowienie coolera, poki co nie mysle nad sprzedaza felg.

Pozdro ;)

Edytowane przez nero6

Opublikowano

heble z 3.0 tdi b7 lub s4 b6/7

Opublikowano

na forum są projekty 300-400 Ps z 1.8T i jakoś ładniej dało sie schować FMIC.. Ten dla mnie na -

a reszta w sumie stock jak 90 % na ulicy

Opublikowano
  • Autor

Nie rozumiem co chciales wniesc tym postem kolego, mi ta moc poki co wystarcza w porownaniu do serii jest o niebo lepiej. Kto powiedzial, ze chcialem go chowac? Gdybym chcial go schowac zrobilbym to w inny sposob. Nie zalezy mi na tym zeby nawalic spojlerow, dokladek i miliona nalepek zeby sie wyrozniac. Nie wiem jak Ty, ale mi dobrze z tym ze nie wyroznia sie na drodze...

Jak juz pisalem w planach dokladki na drzwi od esy i moze kiedys zderzaki. Tyle w temacie.

Pozdro.

Opublikowano

kolorek i felga :thumbup1:

kierę wrzuć trójramienną jakąś nowszą i hamulce koniecznie większe gdyż tylna tarcza jest tragicznie mała przy tej ładnej feldze.

tak nawiasem,co to za wzór felg?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

co to za felga?:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Fox motorspprt. Pozniej wrzuce foty ;)

Prosze bardzo.

4548251cbeb4db9fmed.jpg

bec3caa3880f384bmed.jpg

Jaki wtedy jest ich rozmiar przod/tyl ?

Opublikowano

Jaki wtedy jest ich rozmiar przod/tyl ?

W B7 3.0TDI lub 2.0TFSI masz 320/288, a w S4 345/300.

Opublikowano

montuj z s4 sa w miare tanie jeszcze chyba ze na grubo to z poesche cayenne turbo :D ale wtedy fela 19stka