Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 1Z] Prośba o analizę logów 1Z - jest słaby i sporo pali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prośba o analizę logów. Co jest nie tak? Auto słabo przyspiesza i pali przy spokojnej jeździe 8l

Widzę ,że turbo późno się rozkręca, co może być powodem i jakie jeszcze inne słabości?

BS000

f02d74fa6e96020c.jpg

BS003

212551fd3c84b01f.jpg

BS004

c32aa58e0f8e5d64.jpg

Dynamiczne

000

bf10702e1f5f8e0d.jpg

001

c34a15d1c8f1db2f.jpg

003

1fe1e666be2ea18a.jpg

004

96cd5aecbf623f76.jpg

008

c6d75b96af5d9295.jpg

010

bcc582ef184149f8.jpg

011

94aaa7e88b6a1a82.jpg

Opublikowano

jak na 1z to turbo chyba w miare z tego co widze to przepływka zawyża dawkę na wolnych a i chyba pompa przestawiona jest sporo bo w 00 powinno na wolnym wahać sie w granicach 48-53 a jest koło 90

Opublikowano

jak na 1z to turbo chyba w miare z tego co widze to przepływka zawyża dawkę na wolnych a i chyba pompa przestawiona jest sporo bo w 00 powinno na wolnym wahać sie w granicach 48-53 a jest koło 90

Ok. Czyli zacząć od prawidłowego ustawienia pompy? Przepływka do czyszczenia, czy od razu wymiana?

I co z tym turbo że od od dołu tak słabo pompuje?

Opublikowano

kąt wtrysku jest za duży ma ok 92-93 powinien być 49-54

Opublikowano

co z tym turbo że od od dołu tak słabo pompuje?

Przed wymianą przeplywomierza ,rozwazyłbym wyciecie katalizatora i wymienilby, filtr powietrza.

Po tym zabiegu zaloguj ponownie 011,008,003,010

Pozdr

Opublikowano

co z tym turbo że od od dołu tak słabo pompuje?

Przed wymianą przeplywomierza ,rozwazyłbym wyciecie katalizatora i wymienilby, filtr powietrza.

Po tym zabiegu zaloguj ponownie 011,008,003,010

Dynamicznie?

Zacznę od pompy. Katalizator już był wycięty. filtr sprawdzę jeśli lipa to wymienie

Opublikowano

przepływkę wyczyść narazie i znów zaloguj może będzie taniej :naughty: co do filtra powietrza to wymiana może turbo trochę pomoc ale według mnie tragedii jak powtarzam na 1z to nie ma i ten nieszczęsny kont do poprawy

Opublikowano

przepływke wymyj zarazie i znow zaloguj może będzie taniej :naughty: co do filtra powietrza to wymiana może turbo trochę pomoc ale według mnie tragedii jak powtarzam na 1z to nie ma i ten nieszczęsny kont do poprawy

czy ja dobrze rozumiem te bzdury ??

ma logować z wyjętą przepływką, to mu radzisz, to w ogóle sensu nie ma

Opublikowano

przepływke wymyj zarazie i znow zaloguj może będzie taniej :naughty: co do filtra powietrza to wymiana może turbo trochę pomoc ale według mnie tragedii jak powtarzam na 1z to nie ma i ten nieszczęsny kont do poprawy

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew:..........jak logować auto bez lmm :mysli:

no chyba żle zrozumiałeś .....

ja doczytałem..wymyj

Pozdrawiam

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew: :polew:..........jak logować auto bez lmm :mysli:

ja doczytałem..wymyj

Pozdrawiam

fakt jestem po alku, ale gość koszmarnie pisze po polskiemu: ("wymyj zarazie", "kont wtrysku")

"wymyć zarazie" można ale co ta zaraza ma brudne :> ??

koniec :ot:

Opublikowano

czytać nie umiesz wymyj znaczy wyczyść umyj bo moze brudna jest :no:[br]Dopisany: 15 Październik 2008, 08:40_________________________________________________

ja doczytałem..wymyj

Pozdrawiam

fakt jestem po alku, ale gość koszmarnie pisze po polskiemu: ("wymyj zarazie", "kont wtrysku")

"wymyć zarazie" można ale co ta zaraza ma brudne :> ??

koniec :ot:

te mietek!!!! ja tez trzeźwy nie byłem ale chociaż domyślić sie było a nie sobie jaja ze mnie robisz!!!!!
Opublikowano

dziki a powiedz czy te objawy sie nie zaczęły po wymianie rozrządu???

Rozrząd od zakupu był nieruszany. Myślisz, że ktoś wcześniej przy wymianie spieprzył o jeden ząbek?