Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 TDI AVB 101 KM Bezpieczne zwiększenie mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W passacie AVB miałem: GTB2260, FIMIC, Pompki Al, sprzęgło BRD, skrzynia DQS, wydech przelot, kolektor ssący AVF/AWX wynik 237km/465Nm i jeździ do dziś i ma sie dobrze, więc AVB nie takie słabe.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/160797-kilka-zmian-mojego-paska-czyli-avb-ze-zdwojona-moca/?hl=%2Bpassata+%2Bavb#entry3205344

Edytowane przez Maniusiek28

Opublikowano

Podłączę sie do tematu. Rowniez posiadam AVB, długo sie zastanawiałem nad programem, ale z racji na brak dynamiki ze względu na masę auta, na wiosnę wpada program i jak wyżej planuje wybrać sie do Grześka, poznałem osobiście i na prawde po rozmowie,podejściu i wiedzy,jest on odpowiednia osoba do przeprowadzenia tej operacji [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Po zebraniu gratów programik i teraz się bardzo przyjemnie jeździ 214 km i 449 Nm :)

http://www.directupload.net/file/d/4292/etljqk2u_jpg.htm

Edytowane przez zadzik

Opublikowano

Po zebraniu gratów programik i teraz się bardzo przyjemnie jeździ 214 km i 449 Nm :)

http://www.directupload.net/file/d/4292/etljqk2u_jpg.htm

Srogi wynik :naughty:

Opublikowano

Wynik wynikem, ale gdzie jest dół? Do 2400rpm nic się nie dzieje... A auto chyba hamowane na 5 biegu patrząc na opis na wykresie... Turbo gtb1756vk??

Opublikowano

Turbo niestety BRD i tak wstaje co zrobić. Jeśli byłoby gtb1756vk podejrzewam, że byłoby zdecydowanie lepiej. Widocznie taki urok tych sprężarek.

Tak auto hamowane na 5 biegu - wrzucona skrzynia hck.

Jedyny plus to to, że graty mniej cierpią jeśli moment wyżej.

Przed strojeniem było:

http://www.directupload.net/file/d/4300/mluvt7zn_jpg.htm

Już w tym samochodzie nic więcej nie kombinuje :).

Edytowane przez zadzik

Opublikowano

Hmm tak szczerze to dosyć mocno optymistyczny wynik jak na turbo brd... Co tam zmienione prócz turbo?

Opublikowano

Wrzucone pompowtryski AL, Turbo BRD, Fmic, i skrzynia HCK, sprzęgło BRD obite kevlarem, egr zaślepiony i kat wywalony.

Hamownia pokazuje dobrze bo robiliśmy u tego gościa 4 auta i wyniki serii wychodziły rozsądnie także to raczej odpada.

Z resztą miałem porównanie bo 1 chip był w V-techu także pokazało to samo już u tego tunera.

Silnik w serii miał z tego co pamiętam 110 km, więc zdrowy.

Może parę km dorzuciło paliwko bo verva :)

I pompki udało misę w miarę w dobrym stanie kupić bo wartości jakie wskazywały bliskie 0

Edytowane przez zadzik

Opublikowano

dwa dni temu robiłem podobny setup z tym , że w silniku AVF ... program bez napinki na maksymalną moc

ale BRD wstawało jak głupie ... :grin: (turbo po delikatnej korekcie mechanicznej wykonanej przez krzysiek1606) :wink:

pomiar robiony na 4-tym biegu

http://www.facebook.com/edctuning/posts/981650395246254:0

Edytowane przez spanky

Opublikowano

Ja nie mam spinki na maksymalną moc wyszło jak wyszło i tyle, teraz trzeba jeździć :). Już wystarczy dokładania do tego samochodu bo niedługo to koszty gratów przewyższą wartość auta :).

Spanky z następnym samochodem przyjeżdżam do Ciebie ;)

Edytowane przez zadzik

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, też jestem posiadaczem B6 z silnikiem AVB. Chciałem się zapytać kto w Małopolsce jest w stanie poradzić sobie z montażem nowej turbiny AWX i zrobieniem do tego softa?

Będę wdzięczny za sprawdzone kontakty :-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Witam, też jestem posiadaczem B6 z silnikiem AVB. Chciałem się zapytać kto w Małopolsce jest w stanie poradzić sobie z montażem nowej turbiny AWX i zrobieniem do tego softa?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie AVF vs AWX.

Moje audi tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/365471-skromne-a4-b6-19tdi/#entry4886899

Co konkretnego polecalibyscie mi na początek przy zwiększaniu rozsądnej mocy?

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Z tego co wyczytalem to te same turbiny. Sam mysle nad zwiekszeniem mocy w swojej avb. Mysle nad turbem brd,fmic badz ic z 2.5 ale przydalo by sie sprzeglo bo seria raczej nie dzwignie 180 km i moment okolo 400 nm. I tu sie pojawia problem koszta! Odwieczny poblem. Turbo brd okolo 1000 zl fmic to samo a wiec mamy 2000 zl do tego sprzeglo brd 1000 zl program u gregora 1200 zl mamy kwote 4200 zl a co po drodze jeszcze ? Tego nikt nie wie. Dlatego chyba zmienie turbine na awx obije sprzeglo kewlarem i wrzuce program 160 km i moment rzedu 360-380 nm to rownie dobry wynik.

Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem awx-a i miałem 168 km i 370 niutów robił mi kolega Spanky :hi:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym osiągnąć max 170-180km w moim AVB , jakie modyfikacje musiałbym przeprowadzić aby taki wynik otrzymać ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Turbina od awxa i powinno byc ok 160 km

Edytowane przez zadzik

Opublikowano

Turbina od awxa i powinno byc ok 160 km

Z samej turbiny od AWX az tyle wzrośnie?

A jeśli zmienie na turbine GTB1756VK ? co sądzisz ? czy musze do tej zmiany jeszcze cos dokupic ?

Opublikowano

Poczytaj to będziesz wiedział, jest opisane co ludzie montują i jakie moce osiągają. Nawet w tym wątku jest o tym. Wszystko zależy od kasy jaką chcesz przeznaczyć na mody. Jeśli turbo gtb to musisz zmienić pompowtryski, założyć fmic, na bank zmienić hamulce na większe co najmniej 320 przód i 288 tył bo na ori to można się bujać jak masz 100 km, i oczywiście sprzęgło na mocniejsze 240mm plus skrzynia.

Opublikowano

Poczytaj to będziesz wiedział, jest opisane co ludzie montują i jakie moce osiągają. Nawet w tym wątku jest o tym. Wszystko zależy od kasy jaką chcesz przeznaczyć na mody. Jeśli turbo gtb to musisz zmienić pompowtryski, założyć fmic, na bank zmienić hamulce na większe co najmniej 320 przód i 288 tył bo na ori to można się bujać jak masz 100 km, i oczywiście sprzęgło na mocniejsze 240mm plus skrzynia.

Czytalem caly watek , chcialem tylko zapytac, ale prędzej pokusze sie o turbo AWX i moze jakis chip .

Dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Po zmianie turbo moc nie wzrosnie musisz zmienic mape jesli chcesz to moj kumpel ma do sprzedania turbo awx ori w bdb stanie po przebiegu 160 tys km musze go zapytac czy jeszcze ja ma.