Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Clean Daily OEM 1.8T 00' | strzelba |

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

V szóstki z LPG także problemu nie było :grin:

Opublikowano

:D

Osobiście kombiaka bym nie brał, ale rozumiem ludzi, którzy je kupują kiedy muszą przewozić duzo towaru/duże gabaryty. Innych zastosowań nie widzę, ale jest to moja opinia :)

Wytapatane

Opublikowano

Jak dla mnie kiedy auto służy głównie do roboty gdzie mam tylko ze sobą plecak to kombi tez nie potrzebne, kolega strzelba udowodnił ze mając malucha sedan spokojnie wystarcza

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Sedanem z małym nad morzem byliśmy i to musieliśmy trochę bagaży natargać, bo na 10 dni się wybraliśmy. + wózek i łóżeczko turystyczne.
Pomieściła nas spokojnie :) a kombiaki to tak tylko kolega dał możliwość przejechania się V-kami to skorzystałem chętnie, a B7 też byłem ciekawy jak z dieslem się to rusza.

Po wypłacie biorę 16' takie same jak mam na zapasie. Będą się malować na czarno i wlatują na samochód, a RSy będą czekać na lepsze czasy. Pierw chcę ogarnąć mechanikę i lampy może się uda poprawić, a jak już będzie gotowa to ogumienie i 18' wróci. Czuję, że długo będą się kurzyły :(

btw, z ciekawości dzisiaj założyłem zapas na tył, żeby sprawdzić jak to mniej więcej będzie i ... :facepalm: małe wrotki, duża szpara i bez dystansu nie podchodź

Edytowane przez strzelba
Opublikowano

Panie a takie jak ja mam fale? Na obniżonym myślę że będzie ładnie, powoli się szykuje na to, ale bardzo powoli

Opublikowano

Mam takie, ale nie polerowane. 17' to na zimę za duże i opony też droższe niż do 16'
Ja je biorę dlatego, że jest ich 5, a ja mam szóstą taką samą na zapasie. Z jednej najgorszej zrobię sobie stolik w komórce (fotele skórzane już tam stoją :D ) jedna jakaś słabsza będzie w bagażniku, a 4 na aucie na lato i zimę. A jak skończę doprowadzać tego trupa do porządku to nazbieram na oponki do RSów i wtedy wrócą na lato, a te jako zimowe tylko zostaną.

Opublikowano

jako ze nie znalazlem klienta na moje 15 Alu b5 to zrobie z nich zime, dogadam sie z szefem to moze je sobie pomaluje proszkowo na 9005 połysk albo poszukam czegos w macie, biale to sie za szybko usyfia to rezygnuje, wczoraj zmieniłem olej, dzis czekam na telefon w sprawie wymiany wahacza, biere ori wale jakiś zamiennik:D

Opublikowano

Polatałem dzisiaj kombiakami B5

2.6 V6 ciężko idzie , za to 2.8 V6 mimo, że rozpędza się wolniej niż moja, to już bajka jak się rozbuja. Obie drą ryja jak szalone :banan:

Poza tym 2 dni temu latałem też kombiakiem, ale B7 2.0 TDI 140KM

Leci o wiele lepiej niż 1.8T mimo troszkę mniejszej mocy. NM robią swoje :D ale za to podobno tylko do 210km/h się buja

tylko tak ci sie wydaje że leci lepiej, moment swoje przekłamanie zrobił w odczuciach :wink: w benzynie nie czuć tego przyspieszenia tak jak w klekotach, ale to nie przekłąda sie na osiągi

Opublikowano

Dzisiaj gorąco.
Usłyszałem tylko "pstryk"
0c04f8b546324761med.jpg
i po fotochromie :kwasny:

Mały strzał z dzisiaj po kąpieli

6c782fce5016894amed.jpg

i kupiony wczoraj wóz dla mojego malucha :banan:

7e4de1020fdfce03med.jpg

silnik się zgadza :lol: szkoda, że nie ten kolor, no i przedlift :wink:

Opublikowano

:grin: nie ten skill i mam tylko różowy.

btw. Rezygnuję chyba z planów wizualnych. Ma jeździć i chyba tylko tyle. Mam dosyć płakania nad każdym niedociągnięciem -_-

Opublikowano

No tą większą wersję. Uprzedzam pytania. RSów nie sprzedam :P

Opublikowano

czyli rozumiem ogólnie projekt sie zamknal zanim się otworzył?

Opublikowano

Żaden projekt. Miało być ładne audi, ale jednak będzie zwykłe. Co mi to da, że przyciemnię przednie lampy i dołożę lip na klapę, jak mam rysę na drzwiach już i na dachu nawet. Na masce sam wiesz co i jeszcze kilka niedojebek. Może mi minie to negatywne myślenie w stosunku do auta i z powrotem wróci mi chęć na to, ale póki co MECHANIKA do perfekcji :thumbup1:

Opublikowano

To te 2.0 tdi musi być albo po sofcie albo ty masz coś ze swoim.ja na serii wyciaglem nosem te 2.0 tdi do tego sam się przejechałem,tragedia dla mnie. Passat b6 to był.

Opublikowano

Moim zdaniem to Twoje zdanie w końcu, czy coś robić, czy nie. Prawdopodobnie będzie tak, że za miesiąc, może trzy znowu wrócisz do wątku z czymś, bo tak to się kończy zazwyczaj :D

Opublikowano

Nie wiem będę jechał posprawdzać czy nie łapie powietrza lewego to się okaże czy wszystko jest ok.
Koleś od felg, które miałem brać się posypał, więc upatrzyłem sobie coś takiego
http://olx.pl/oferta/felgi-do-mercedesa-5x112-16-CID5-ID9VYYT.html#70c310cd42
pomalować i będzie ok myślę