vega25 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Witajcie. Zauważyłem przy jeździe moim AFNie rozszerzając się samochód idzie a czasami prZy prędkości 80-100 mam 5 bieg i wciskam pedał gazu i samochód jedzie jedzie Ale nie tak jak trzeba a czase czuć ze idzie. Brat ma taki sam rocznik silnik i wyciągnął 210 w 4 osoby a ja z partnerką musieli byśmy mieć dobrą prostą żeby mieć tyle. Krytykowanie takie dziwne przyspiesZenie jakby silnik nie regionalna gaz.
lukaszooo Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 Na następny raz staraj sie trzymać jakaś składnię w swoich postach bo cięzko połapać sie o co ci chodzi ....... Tak wogóle to o co pytasz
quadral20004 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) filtr paliwa kiedy wymieniany ? filtr powietrza kiedy wymieniany ? egr-przepustnica czyszczone? paliwo na jakiej staci tankowane? Edytowane 13 Marca 2015 przez quadral20004
vega25 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Opublikowano 13 Marca 2015 filtry wymienione wszystkie miesiąc temu jak kupiłem samochód wraz z olejem kompletnym rozrzadem. A tego to jeszcze nie robiłem, po weekendzie do mechanika pojadę i omówimy. Chodzi oto kolego że jak wciskam pedał gazu to nie idzie tak jak trzeba a czasem elegancko turbo załączy ciągnie na obrotach ładnie. Przy 100km/h mam 5 bieg i wciskam to mozolnie rusza i buja się. Nie zawsze tak jest ale już raz nie raz zauważyłem. Paliwo Orlen przeważnie on standard nie verva. Może próbować na vervie ma to znaczenie? Jeździłem wcześniej na benzynę samochodem 7 lat to pytam może głupio ale lepiej zapytać. Amatorem jestem pod względem posiadania diesela.
quadral20004 Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 disle sa bardzo uczulone na powietrze.mialem ostatnio identyczna sytuacje. w ukladzie zasilania paliwa mialem mikro dziurke przez ktora zaciagal lewe powietrze.auto na odcinku 10 km jechalo dobrze pozniej sie mulilo na kolejnych 10 km (nie szarpalo) po prostu jakby stracil 50 koni mechanicznych. i tak na zmiane. podejzewam ze osoba ,ktora zmie iala filtr zrobila to zle lub filtr jest z niskiej połki
eaglent Opublikowano 13 Marca 2015 Opublikowano 13 Marca 2015 A ja stawiam na nieszczelność w podciśnieniu albo geometria stoi. Logi zrób to wyjdzie
Rekomendowane odpowiedzi