lukasera Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Podczas kilkudniowego postoju, przy odpalaniu autka zauwazyłem spore kopcenie na biało, oraz bardzo dziwny zapach spalin (cos w podobie spalonego sprzęgła). Dochodzi do tego nierówna praca silnika. Objawy te występują przez okolo 10-15 sekund po odpaleniu. Przy codziennej eksploatacji, problem kopcenia raczej nie występuje, ewentualnie po nocy, przy rannym odpalaniu czuć tą dziwną woń spalin. Dzieje się to od pierwszych chłodów, kiedy temp w nocy spada poniżej 5 stopni. Podpowiedzcie Panowie, czy to moze być wina świec? czy ktoś miał podobny problem? i czy ewentualnie Vag cos wyłapie?
Dev Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 po co gdybanie ? najpierw VAG i logi
sprężyn Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Z tego co wiem to te silniki tak maja że lubią zakopcić ale ten zapach i drganie to chyba nic standardowego a raczej jakaś usterka. Ja bym wrzucił na kompa i sprawdził PD . A jeśli jest biały dym to chyba coś z wodą
konik Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Na 99% nie grzeją świece żarowe (miałem te same objawy) A dziwna woń to niedopalony olej napędowy
proton2 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 Mogę potwierdzić to co kolega wcześniej napisał. U mnie przy spalonych 5 świecach były identyczne objawy - kupa dymu, telepanie chwilę silnikiem i kwaśny smrodek.
Gość mmcv Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 silnik telepie bo nie na wsztykei gary zalapal , dymek z rana lubia 2.5 puscic. Smordek lekki tez jest:) Swiece u mnie tez jest podobny objaw moze pozatym silnikiem,bo ktoras tam nie grzeje moze nawet dwie
lukasera Opublikowano 13 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2009 Temat wyjaśniony, koledzy mieli rację. Wymieniony komplet świec, nowy aku i po problemie. Dzięki za podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi