Boski92 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Chciałem wam zaprezentować swój drugi samochód, który zakupiłem w czasie pracy w Holandii a jest nim Audi A4 b5 z roku 1998. A więc krótko o samochodzie: posiada silnik 2.4 v6 165km + podtlenek gazu, jest koloru srebrnego, posiada skórzaną tapicerkę i automatyczną skrzynię biegów tiptronic. W dodatku samochód posiada lampy poliftowe z tyłu, skórzaną kierownicę, felgi Audi Bullet oraz gwint FK, brakuje tylko napędu quattro. Tyle o samym samochodzie, czas na zdjęcia: Na dzień dzisiejszy audi wygląda tak:
TOM3K Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Jakby ktoś się tak nie popisał tym wlewem gazu to była by ładna
Boski92 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wlew zostanie usunięty i będzie polakierowany ten błotnik. Ogólnie fajnie się nią jeździ na glebie.
Boski92 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2015 taki był muszę go właśnie lepiej spasować.
a4mwo Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wywal gniazdo od gazu, popraw zderzak i będzie git :-D
Boski92 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2015 Takie są plany. Muszę też zakupić jakieś sensowne opony 205/45/16 i 215/45/16, gdyż na tych balonach to nie jest jazda. Mierzyłem dziś odległość najniższego punktu od ziemi i jest on na wysokości 2,5 cm od ziemi
TOM3K Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Te 16 wyrzuć i daj Przynajmniej 17 cali.
Boski92 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) 16 zostają, ale na zimę na lato myślę o takich: lub takich: tylko 4 x 9J Aha co do tych 16 to myślę ich na zimę zrobić tak: Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Boski92
karol24 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Polerka na zimę? mija się z celem.. jak dla mnie opcja nr. 1
Boski92 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2015 Też mi taka opcja się podoba, oryginalne felgi od audi. Oj pięknie by wyglądała na tej glebie co mam. Dziś zostały wyrzucone katalizatory z audicy jutro zakup rurki i spawanie, jeden katalizator jest pusty, ktoś już przy nim coś grzebał. Aha w dodatku została zamontowana osłona silnika z A6 C5.
Garet Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Rotory nie pasują do b5, do b8 już idealnie ale rotor to felga z designem XXI wieku a nasze a4 powoli do niego nie pasują
Boski92 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2015 Cóż wiem, że za bardzo nie będą pasować te felgi do B5, ale są po prostu fajne mi się podobają i takie chcę mieć w B5.
Boosman Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 co masz ze masz taką glebe ? o taką mi chodzi ?nic nie obciera? jakie opony?
Boski92 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2015 Gwint FK panie. Z przodu mam jeszcze 4,5 cm do dołu z tyłu 1cm, ale jak zakupię felgi takie jak planuję to pójdzie niżej. Opony to 205/55/16. Czasami dotrę osłoną silnika i opaskami wydechu a tak po za tym to jest elegancko. Nowy mod będzie koledzy i koleżanki a mianowicie lampy z polifta, ale jak już zrobię z nimi tak jak ma być to wam pokaże już zamontowane na samochodzie, oraz zmieniła mi się koncepcja na felgi będą inne też 19'
Mini_Tytan Opublikowano 27 Czerwca 2015 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Do 1 felg pasuje już hamulce ruszyć na większe śmiesznie to wygląda przy takim prześwicie felgi ori tarcza hamulcowa
Boski92 Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) Spokojnie to też będzie, ale nie wszystko od razu. Dodaję zdjęcia jak wygląda najniższy punkt u mnie w audi (tak wiem i tak jest wysoko) planowane jest zejście niżej, ale to już po zakupie felg i opon odpowiednich do tego auta. Fotki zderzaka poliftowego w dzień dodaję: Do tego doszedł montaż lampy poliftowej z prawej strony: Teraz jeszcze tylko pozostało ogarnąć elektrykę, gdyż lampy poliftowe mają inną wtyczkę oraz przyciemnić lampy przednie, czekać na ślizgi zderzaka, pociągnąć instalację do halogenów w zderzaku i wszystko poskładać i przód by był skończony. Dużo się podziało od ostatniego czasu, lampy z polifta siedzą na aucie tak samo jak zderzak do tego zostały podłączone światła przeciwmgłowe z przodu oraz z tyłu ma teraz przeciwmgłowe z dwóch stron, trzeba było tylko trochę przerobić. Teraz mam pytanie do was jak podłączyć halogeny z przodu, aby podczas włączania świateł drogowych nie gasły halogeny. Tak wiem w starych lampach to było zabezpieczenie przeciw przegrzaniu lampy, ale teraz się lampa nie przegrzeje. A na dokładkę parę aktualnych fotek: Coś powoli się dzieje: Edytowane 23 Lipca 2015 przez Boski92
Boski92 Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Opublikowano 23 Lipca 2015 Mówisz koło tak? Będzie coś takiego: A tutaj jeszcze podczas deszczu mała sesyjka:
Rekomendowane odpowiedzi