Skocz do zawartości

jaka wolicie platforme do zabawy  

1608 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaka wolicie platforme do zabawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mnie od fabrycznych ledow niebieskich na wiatrakach bardziej interesowaly gabaryty i air chlodzenie :wink: ktore jest przecudowne :shock3: jak przystalo na typowa Gamer Case :decayed: 4 lata temuvjak ja kupowalem, byla nr.1 dla graczy.

Antec Twelve Hundred Gaming Case | Antec Twelve Hundred,Twelve Hundred,Antec Computer Case,Computer Case,Chassis,Antec Twelve Hundred Gaming Case Performance Review

antec 1200 case | eBay

Mnie wystarcza i led nie przeszkadza :grin: tym bardziej, ze plyta asus tez fabrycznie jest podswietlona na niebiesko :decayed:

ps. w dodatku mozna ledy wylaczyc oddzielnie :wink: i wiatraki rowniez regulowac recznie.

---------- Post dopisany 27-01-2013 at 04:31 ---------- Poprzedni post napisany 26-01-2013 at 17:19 ----------

Po dokonanych zmianach... ojjjjjjjj... ta karta to MASZYNA !!!

Ustawienia/overclock przez MSI Afrerburner i MSI Kombustor przeszly moje wszelkie oczekiwania :shock3:

...podkreta jaka obecnie jest zapisana wyszla

GPU Clock - 1359 MHz

Memory -1720 MHz

choc wiatrak musi gnac na 80% :kwasny: glosno

a zerwalo ekran :polew: przy max pamieci 1890MHz :shock3::shock3::shock3: wiatr 100%

ps. program GPU-Z :wink:

Idealna noc pod testy dla wymagajacych gier. Nvidia i ten model doslownie mnie powalily...

ale mysle, ze dam rade do rana :polew: ... ale teraz gry wygladaja :shock3: moje dwie starocie ATI 4870x2 tego nie dawaly :shock3:

Zrób test w 3DMark 11 i wtedy się zobaczy możliwości,a tak to...

---------- Post dopisany at 17:31 ---------- Poprzedni post napisany at 17:28 ----------

misqkrk i7 3770k dobry wybór,tylko proponował bym zrobić to co ja ze swoim 3570k czyli wymienić pastę po IHS.I jest chłód i lepsze możliwości OC.

• Odpowiedzi 8.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to moj pierwszy test 3dMark11 basic edition wersja 1.0.3.0 bez podkrety procka i ramu

tylko karta krecona pod ten test na GPU clock - 1244MHz i memory na 1591MHz

3DMark score - P10372

a Graphics Score - 11714 :whistling:

Musze jeszcze poczytac i sie pobawic tydzien, dwa i po podkrecie ramu i procka na np.4.8GHz wyjdzie lepiej :wink:

ile u was wyszlo ?

Opublikowano

Daj link do 3DMarka.

---------- Post dopisany at 19:49 ---------- Poprzedni post napisany at 19:47 ----------

Masz mój procek był jeszcze przed wymianą pasty na 4.5Ghz grafa na 1240Mhz.NVIDIA GeForce GTX 670 video card benchmark result - Intel Core i5-3570K Processor,MSI Z77A-GD55 (MS-7751) score: P9956 3DMarks

Opublikowano

Procek masz na 4.8 ja na 4.5 a wynik słabszy o 1000pkt na physics score i to jest właśnie różnica między SB a IV.Grafa tak samo szału nie ma zobacz gościa z forum wykręcił na swojej 680 od MSI Lighting.NVIDIA GeForce GTX 680 video card benchmark result - Intel Core i7-2600K Processor,ASUSTeK COMPUTER INC. SABERTOOTH Z77 score: P12076 3DMarks

Opublikowano

To 3DMark źle pokazuje jednak różnica będzie.

Opublikowano

a turbo nie używasz?

---------- Post dopisany at 21:22 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ----------

Tak sobie przeczytałem na spokojnie i bajki to możesz opowiadać ale nie wiem komu że na 3.3 masz taki Physics Score.

Opublikowano

tak bylo turbo :wink: nagram filmik i zrobie foty przy tym samym setupie to zobaczysz. Odpale CPU-Z, GPU-Z i 3dMark11... ale juz w nastepnym tyg.

ps. praca :wink:

...bajek nigdy nie opowiadam, nie mam zwyczaju w ten sposob sie "dowartosciowywac" :wink:

---------- Post dopisany 28-01-2013 at 16:04 ---------- Poprzedni post napisany 27-01-2013 at 23:33 ----------

Tak sobie przeczytałem na spokojnie i bajki to możesz opowiadać ale nie wiem komu że na 3.3 masz taki Physics Score.

No to prosze wlasnie pobilem ten wynik :whistling:ktory jest dla Ciebie bajka :wink:

Bez podkrety procka oraz pamieci tak jak wyzej pisalem i tym razem bez TURBO mode i tym razem procek 3.2 :whistling:

3DMark Score P10594

Graphics Score 11659

Physics Score 8407

NVIDIA GeForce GTX 680 video card benchmark result - Intel Core i5-2500K Processor,ASUSTeK Computer INC. P8Z68 DELUXE score: P10594 3DMarks

i tyle w temacie :hi:szkoda, ze tak watpisz w to co pisze...

Opublikowano

Panowie może założę nowy wątek o podkręcaniu różnych podzespołów, dyskusji, poradach na ten temat itd bo tutaj o grach i kto co gra piszemy :whistling:

Opublikowano

Masakra aż mnie ciśnie by kupić kompa wypaśnego jak widzę taką grafę:slina:

Najlepiej GF GTX 690 tylko ponad 4 tys zł za samą kartę dawać to masakra :grin:

Opublikowano

Mialem ja brac ale to bzdura... Lepiej wybrac 670 lub 680...

a puzniej jak nie wystarcza dwie w SLI, gdy mowimy o zielonych :wink:

Jako pierwsze odpalilem przy nowej karcie stare MW3 i zaliczylem :shock3: 4letnie radki 4870x2 tego nie dawaly :wink:

Filmy przedstawiajace gry z Tuba tez wygladaja gorzej :hi: nawet w Full HD 1080, niz real z ta sama gra przed TV badz monitorem :wink:

Konsole nowej generacjii o ktorych kiedys pisalem, tez beda mialy bardzoooo ale to bardzoooo slaba grafe w porownaniu do obecnej na PC... i nie mowie tu o GTX690 lub ATi 7990 :wink: bo konsole z taka wydajnoscia beda moze za 20 lat :polew:

Warto Pawel cos z tym zrobic jak tak lubisz gry :wink:

Opublikowano

Konsole nowej generacjii o ktorych kiedys pisalem, tez beda mialy bardzoooo ale to bardzoooo slaba grafe

to chyba normalne ??? tylko ja na konsoli na luzie pogram 5 lat a ty w tym czasie wsadzisz w swojego 15 koła. uwierz mi ,ze nie kazdemu zalezy na grafie :wink:

Opublikowano

Wszystko zależy kto ma jakie wymagania i jeśli nie liczy się z kasą to zawsze będzie miał na Topie grafikę, ja mam kompa od 2007r i pasowało by w końcu nowego kupić bo mowa o jego modernizacji już nie ma sensu, sprzedać za parę groszy i kupić nowego, jedynie rok temu w listopadzie nie potrzebnie kupiłem prawie za tysiaka GTX 560 Ti a jak bym wiedział że prawie nic z niego nie będę korzystać to kupił bym wówczas za pół ceny jakąś grafikę i połowę bym zaoszczędził.

Lubię strzelanki z dobrą grafą i w takie bym chętnie pograł na kompie z wypaśną grafiką bo X360 używam do pozostałych gier.

Ale nachodzi pytanie czy jest sens wydawać 4-5 koła na kompa by jarać się nowymi grami czy za 3 tys kupić w miarę ok i też będzie spoko.

Jak bym miał się bawić w taki zakup to wolałbym uderzyć z wyższej półki niż zmieniać co chwile podzespoły, temat rzeka.

Opublikowano
temat rzeka.
dokladnie...

ale przy kreconym 680 powinno byc dosyc na jakies 2-3 lata puzniej dokupisz jeszcze jedna karte i w SLI da rade moze na kolejne 2-3 lata :wink: a wtedy te karty beda 60% tansze :wink: tak to juz jest z tymi PC zabawkami :grin: jak chcesz grac plynnie na FULL :kox:

Dlatego zlozylem optymalny zestaw z mozliwoscia dodania w przyszlosci kolejnej karty...

ps. Tak jak juz chyba z 5 razy :polew: pisalem rok 2013 po wzgledem gier bedzie :shock3::shock3::shock3:

Czy warto sam zadecydujesz... :wink: proponuje podjechac do jakiegos kolegi z mocnym PC to latwiej bedzie podjac decyzje :grin:

ps. jak lubisz pograc padem od Xa360 na PC to - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

lub kupic starsza ( biala ) kilkuletnia wersje...

---------- Post dopisany at 16:53 ---------- Poprzedni post napisany at 15:57 ----------

Konsole nowej generacjii o ktorych kiedys pisalem, tez beda mialy bardzoooo ale to bardzoooo slaba grafe

to chyba normalne ??? tylko ja na konsoli na luzie pogram 5 lat a ty w tym czasie wsadzisz w swojego 15 koła. uwierz mi ,ze nie kazdemu zalezy na grafie :wink:

za 5 lat i tak bedzie lepiej ta sama gra wygladala na PC :wink: przy mniejszych detalach :whistling:

choc wierze, ze nie kazdemu na tym zalezy :wink:

Opublikowano
[

za 5 lat i tak bedzie lepiej ta sama gra wygladala na PC :wink: przy mniejszych detalach :whistling:

nie o to mi chodzi. Bardziej o to , ze wkladam plyte i jebie mnie to czy pojdzie/czy nie , czy bedzie sie cięło , czy musze wsadzic nowa karte graficzna za 5k pln :wink: