bladek192 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam,po przeglądnięciu podobnych tematów jak mój nic konkretnego się nie dowiedziałem dlatego pisze swój i proszę o jakąś jasną i sprecyzowana odp.Interesuje mnie głównie czy istnieje taka możliwość jak przełożenie skrzyni biegów z 5 na 6 w modelu A4B6 1.8 T o oznaczeniu silnika AVJ,jak pewnie się orientujecie jazda tą konfiguracją z piecio biegową skrzynia po autostradach jest mało ekonomiczna jak i troszkę denerwująca bo przy prędkości 120 km/h autko ma na obrotomierzu 3000 (delikatna przesada).Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi.POZDRAWIAM.
davidlive Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Oczywiście że się da. Kup skrzynie wał ( jeśli Q) lewarek i jego osprzet i do dzieła
jacek70 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jest to możliwe a przy 120 będzie 2200 obr. U mnie jest skrzynia o kodzie GJW.
bladek192 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Panowie a co z licznikiem?bo gdzieś tu na forum wyczytałem że w niektórych skrzyniach jest jakis czujnik i po wymianie na inna skrzynke prędkość na zegarach bedzie przekłamana lub tp.
Rekomendowane odpowiedzi