Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Kontrolka zużycia klocków hamulcowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś rano po przekręceniu kluczyka na zapłon odezwała mi sie kontrolka informująca o zuzyciu klocków. Sęk w tym że hamulce były robione 2 tyg temu. Co ciekawsze kontrolka świeciła przez cały czas mojej drogi do pracy czyli jakies 20 km. na miejscu zgasiłem auto i po ponownym przekręceniu kluczyka juz było ok. Po pracy sytacja była podobna przekręciłem raz zapłon było ok, przekręciłem drugi raz i sie zaswieciła bedąc na postoju, po kolejnym przekręceniu znowu zgasła. Miał ktoś może podobny przypadek?

Opublikowano

najprawdopodobniej, nie laczy ci ktorys przewod trzeba posprawdzac przewody od klockow a zwlaszcza w kostce.

Opublikowano

sprawdz kable i polaczenia przy klockach zapewne gdzies nie laczy lub wiggoc lub woda dopada

Opublikowano

Było przerabiane milion razy :wink4: Niektórzy do tego przeczyszczają jeszcze styki.. :good:

W razie czego na forum masz kopalnię wiedzy na ten temat..

Pozdrawiam

Opublikowano

jak najbardziej cos przy łączach klocków z przewodami

Opublikowano
  • Autor

Ok w sobote zmieniam oponki na zimówki to przepatrze

Dzieki za podpowiedzi.

Opublikowano

Sprawdz podłączenie kabelka, ewentualnie wysuń czujniki wyczyść gniazda ia sam czujnik benzynką. Warto jeszcze by podmiąć VAG i sprawdzić jakie błędy wyrzuca

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Jak mam sprawdzić czy mam u siebie klocki hamulcowe z czujnikami zużycia?? Czy są one standardowo montowane czy zależy to od wersji wyposażenia??

Opublikowano

Witam.

Jak mam sprawdzić czy mam u siebie klocki hamulcowe z czujnikami zużycia?? Czy są one standardowo montowane czy zależy to od wersji wyposażenia??

W twoim modelu powinny być - zerknij za przednei koło i zobacz czy idzie kabelek

Opublikowano

wtyczki id czujnikow czesto sie wysuwaja .... a ze teraz jest syf na drodze [mokro] to wlazi to goowno do srodka i wywala kontrolke ...

Opublikowano

Witam.

W modelach z silnikami AJM z 2001 roku na ogół czujniki były, ale oczywiście możesz to sprawdzić tak jak pisał adadur

Opublikowano

Ok. Sprawdziłem i rzeczywiście dochodzi jakiś kabelek. Ale jak sprawdzić czy to działa??

I tak na marginesie ile można przejechać na 1 komplecie klocków?? (ja już zrobiłem 20tys km w czasie 13 miesięcy, mam automat)

Opublikowano
Ale jak sprawdzić czy to działa??

Wypnij wtyczkę ;)

Opublikowano
Ale jak sprawdzić czy to działa??

Wypnij wtyczkę ;)

ale wtedy chyba tym bardziej nie będzie działać??

Co się powinno stać jak odłączę wtyczkę. Pytam przed żebym miał jakiś obraz jak się za to wezmę :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak będzie bez "odzewu" to trzeba zewrzeć do masy