MrLanC Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Witam Borykam się z problemem i nie ukrywam że przeszkadza mi on coraz bardziej. Zacznijmy od tego że sprzęgło łapie u samej góry , druga sprawa to taka że gdy puszczam sprzęgło dynamicznie to auto szarpie. Jeżeli puszczam powoli i dodaje lekko gazu to auto idzie płynnie. Panowie czy to napewno sprzęgło ? Jeżeli tak to jakiej firmy polecacie ?
jacek70 Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 To że bierze u góry to nie problem. Gożej że szarpie. Co radzi mechanik??
tazman Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 może dwumas też daje o sobie znać, na wolnych obrotach czujesz zwiększone drgania budy ?
MrLanC Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Już druga osoba mi powiedziała że sprzęgło do wymiany Nie czuć drgań na wolnych. Panowie zapomniałem dodać jeszcze że przy zmianie biegów słychać stuknięcie jakby coś luźniego było Mało tego... 3 raz miałem taką sytuacje że po dłuższej trasie słychać klekot i przy wciśnieciu sprzęgła się nasila... po jakimś czasie ustaje , albo zanika jak zgasze i zapale ponownie. Ktoś sie orientuje co to może być? Edytowane 20 Maja 2015 przez MrLanC
Darek_32 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Panowie, jestem swieżo po wymianie sprzęgła, więc napiszę swoje spostrzeżenia. U mnie objawy były takie, że przy rozpędzaniu - szczególnie na 1 biegu był efekt tzw. przesypywania katrofelków, czyli takie regularne przytłumione stuki. Kolejny objaw, to taki, że sprzęgło brało już dość wysoko. Wymieniłem komplet z dwumasą firmy Sachs i powiem wam - teraz to inna bajka - naprawdę było warto. Nie dość, że sprzgło chodzi leciutko, to nie ma żadnych stuków przy rozpędzaniu.
MrLanC Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2015 Panowie , odnawiam temat... Wczoraj miałem niemiłą przygodę z Audi Nie wiem czy ma to związek z tym co pisałem wcześniej , ale raczej tak.Wczoraj przy ruszaniu dynamicznie chciałem puścić sprzęgło , coś stukło i sprzęgło przestało reagować. Biegi normalnie wchodzą , pedał sprzęgła odbija. Czy ktoś miał podobny problem ?
jacek70 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Biegi wchodzą a sprzęgło nie reaguje????? Jaśniej proszę.
MrLanC Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2015 Prościej : Sprzęgło przestało wgl działać mogę sobie majdać biegami w nieskończoność i tak nie rusze.
Rekomendowane odpowiedzi