Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelniacze tylniego dyfru HELP !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany mam problem na przeglądzie zauwżyłem że prawy uszczelniacz w dyferencjale zaczyna się pocić nigdzie nie moge znaleźć wymiaru tego simera moze ktoś już wymieniał ? Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Pisz do uzytkownika "Dev", opisz problem oraz o jaki dyfer chodzi i miej nadzieje że będzie wiedział ;)

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o uszczelniacz wału to on ma numer: 016409399B 45x60x8.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

uszczelniacz wału jest ok cieknie mi z prawej półosi i chyba niestety jak nie wyjme i nie sprawdze to się nie dowiem

Opublikowano

To jest ten uszczelniacz który podał wyżej kolega bialy986 tylko napisał wał a pewnie chodzilo o półoś. Wedlug ETKI na obie strony idzie to uszczelnienie. Na wał napędowy idzie 857525275 76x76x10.

Opublikowano
  • Autor

A nie wiecie jakie rozmiary gumowych osłon na przeguby ? Tył oczywiscie

Opublikowano

Jakas pomylka ci sie wkradła 76x76x10 :kwasny: dwa rzy 76?

Opublikowano

sprawdź luz na flanszach, ja założyłem nowe i cieknie dalej, bo flansza ma luz i pracuje góra dół.

obecnie wymieniam kpl 5 łożysk (wszystkie w tylnym dyfrze)

Opublikowano

flansza moze miec tez rowek tak gdzie pracuje na uszczelniaczu i wtedy tez nic sie nie zrobi trzeba szukac drugiej

• 2 lata później...
Opublikowano

Podepne się do tematu
Dzisiaj oglądałem auto od spodu i dyfer mocno zapocony przy obu polosiach i na mocowaniu wału też
Dodatkowo luz na flanszach
Tak myślę że jak uszczelniac to od razu łożyska wymienic i teraz pytanie
Jakie łożyska i uszczelniacze kupić
Gdzie najlepiej i z jakimi kosztami się liczyć za całość
Dyfer ma oznaczenie DEJ

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chodzi o-ringi to jakieś nie duże koszta a ASO nie ma wszystkich i trzeba dobierać, łożysko które jest to standardowy FAG 6206 RSR. Koszt Simeringu przy łączeniu z wałem w aso ok 200 zł zamiennik dość ciężko z dostępnością ale jest   CORTECO, łatwiej sprawa wygląda przy pól osiach są nawet zamieniki z ERLING CORTECO FEBI cenny śmieszne ok 30 zł. Olej to 75w90 100% syntetyk, oryginalny w aso liczą sobie bagatela 160 zł za litr wiec lepiej zalać motula, revanola lub cokolwiek innego zgodnego ze specyfikacją 

Opublikowano
Jeśli chodzi o-ringi to jakieś nie duże koszta a ASO nie ma wszystkich i trzeba dobierać, łożysko które jest to standardowy FAG 6206 RSR. Koszt Simeringu przy łączeniu z wałem w aso ok 200 zł zamiennik dość ciężko z dostępnością ale jest   CORTECO, łatwiej sprawa wygląda przy pól osiach są nawet zamieniki z ERLING CORTECO FEBI cenny śmieszne ok 30 zł. Olej to 75w90 100% syntetyk, oryginalny w aso liczą sobie bagatela 160 zł za litr wiec lepiej zalać motula, revanola lub cokolwiek innego zgodnego ze specyfikacją 
Dzięki za info

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka