mlodziak22 Opublikowano 20 Maja 2015 Opublikowano 20 Maja 2015 witam wczoraj nabijałem układ bo klima już słabo chłodziła , myślałem że to może sprężarka jest mało wydajna(3lata temu nabijałem klimę )podjechałem do speca od klimy nabił klimę i chłodzi jak szalona! gość co mi nabijał mówił ,że przez 3 lata miało prawo ubyć czynnika gdzieś na łączeniach. czy to prawda??? czy używając często klimy czynnik się ,,zużywa''?? wy co ile nabijacie układ???
metik Opublikowano 20 Maja 2015 Opublikowano 20 Maja 2015 witam wczoraj nabijałem układ bo klima już słabo chłodziła , myślałem że to może sprężarka jest mało wydajna(3lata temu nabijałem klimę )podjechałem do speca od klimy nabił klimę i chłodzi jak szalona! gość co mi nabijał mówił ,że przez 3 lata miało prawo ubyć czynnika gdzieś na łączeniach. czy to prawda??? czy używając często klimy czynnik się ,,zużywa''?? wy co ile nabijacie układ??? 1. czynnik sie nie zużywa od pracy (tak jak w lodówce) 2. producenci przewidują ubytek roczny ... maksymalnie do 10 % (są auta 10 letnie gdzie nie bylo ubytku )
mlodziak22 Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Opublikowano 21 Maja 2015 chyba nie masz w ogóle pojęcia i czym piszesz. To co Ty napisałeś to w google jest.
metik Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 chyba nie masz w ogóle pojęcia i czym piszesz. To co Ty napisałeś to w google jest. Więc po co zadajesz pytania na forum ? Przecież masz google .....
Rekomendowane odpowiedzi