donkristos Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 koledzy. nie działają mi świece żarowe, choć są nowe i ktoś polecił mi sprawdzić bezpiecznik świec i przekaźnik. gdzie ich szukać i jak sprawdzić przekaźnik?
mlodyy Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 kolego podaj num jaki masz tam nabity cos moze wymyslimy
xavier Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 ale wiesz, że świece grzeją tylko gdy temperatura bloku silnika jest poniżej 5^C ?
spetsnaz Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 koledzy. nie działają mi świece żarowe, choć są nowe i ktoś polecił mi sprawdzić bezpiecznik świec i przekaźnik. gdzie ich szukać i jak sprawdzić przekaźnik? http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_akn_sprawdzanie_347wiec_380arowych_wynik-t45948.0.html;msg502346#msg502346
donkristos Opublikowano 29 Października 2008 Autor Opublikowano 29 Października 2008 jak oszukać czujnik żebyświece odpalały przy nieco wyższych temperaturach? może go odłączyć?
Wihajster Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 jak oszukać czujnik żebyświece odpalały przy nieco wyższych temperaturach? może go odłączyć? po co te kombinacje??do czego zmierzasz??jaki masz problem??
grzanek85 Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 Jak chcesz zobaczyć czy świece działąją odepnij czujnik temp wtedy będą zawsze grzały. Przekaźnik świec żarowych powinien mieć numer 202
donkristos Opublikowano 30 Października 2008 Autor Opublikowano 30 Października 2008 wihajster auto mi słabo odpala jak jest temp np. 7 stopni po nocy stania. jak jest 4 i mniej stopni załączają świece i odpala z świetnie. wymyśliłem że odłącze czujnik temp na okres zimy ale nie wiem czy komputer nie zwariuje i czy świec nie spale. co o tym myślisz?
Wihajster Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 nie mozesz jezdzic z odpietym G62 bo silnik bedzie dostawał max dawke paliwa przez cały cas i wzrosnie znacznie spalanie
cadbp Opublikowano 30 Października 2008 Opublikowano 30 Października 2008 to sprawdź kąt wtrysku pewnie dużo to ci wyjaśni, miałem kiedyś podobny problem i po przestawieniu jak ręką odją
donkristos Opublikowano 30 Października 2008 Autor Opublikowano 30 Października 2008 rozumiem. czyli pozostaje mi VAG i kąt wtrysku. właśnie chciałem wiedzieć jak komp zareaguje na odpięcie czujnika. dzięki za pomoc koledzy
paput Opublikowano 10 Marca 2010 Opublikowano 10 Marca 2010 Czy w afnie też przekaźnik świec żarowych ma numer 202? U mnie po dłuższym postoju jak przekręcam kluczyk w trzecią pozycję tuż przed odpaleniem miga kontrolka od świec żarowych i napiernicza przekaźnik po kilku sekundach zazwyczaj przestaje. To będzie jego wina??? Ciężko mi w ogóle auto odpala i czasem zapala się kontrolka od imo i gaśnie po chwili.
Rekomendowane odpowiedzi