Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVG] Czy ktoś wie gdzie szukać przekaźnika do świec żarowych ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy. nie działają mi świece żarowe, choć są nowe i ktoś polecił mi sprawdzić bezpiecznik świec i przekaźnik. gdzie ich szukać i jak sprawdzić przekaźnik?

Opublikowano

koledzy. nie działają mi świece żarowe, choć są nowe i ktoś polecił mi sprawdzić bezpiecznik świec i przekaźnik. gdzie ich szukać i jak sprawdzić przekaźnik?

http://www.a4-klub.pl/smf/odp_b5_akn_sprawdzanie_347wiec_380arowych_wynik-t45948.0.html;msg502346#msg502346

Opublikowano

jak oszukać czujnik żebyświece odpalały przy nieco wyższych temperaturach? może go odłączyć?

po co te kombinacje??do czego zmierzasz??jaki masz problem??

Opublikowano

Jak chcesz zobaczyć czy świece działąją odepnij czujnik temp wtedy będą zawsze grzały. Przekaźnik świec żarowych powinien mieć numer 202

Opublikowano

wihajster auto mi słabo odpala jak jest temp np. 7 stopni po nocy stania. jak jest 4 i mniej stopni załączają świece i odpala z świetnie. wymyśliłem że odłącze czujnik temp na okres zimy ale nie wiem czy komputer nie zwariuje i czy świec nie spale. co o tym myślisz?

Opublikowano

nie mozesz jezdzic z odpietym G62 bo silnik bedzie dostawał max dawke paliwa przez cały cas i wzrosnie znacznie spalanie :cool1:

Opublikowano

Czy w afnie też przekaźnik świec żarowych ma numer 202? U mnie po dłuższym postoju jak przekręcam kluczyk w trzecią pozycję tuż przed odpaleniem miga kontrolka od świec żarowych i napiernicza przekaźnik po kilku sekundach zazwyczaj przestaje. To będzie jego wina??? Ciężko mi w ogóle auto odpala i czasem zapala się kontrolka od imo i gaśnie po chwili.