rysuchom Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Witam.W 3 gnieżdzie świecy (zagłębieniu -w pokrywie zaworów) przy cewce zapłonowej, pojawia się olej.Jaka może być przyczyna? to nie jest kwestia rozlania oleju przy dolewce.
rafal9119 Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Przerabiałem temat uszczelka pokrywy zaworów padła
rysuchom Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Opublikowano 22 Maja 2015 Wiesz może jaki numer tyj uszczelki?
xsebo1 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Miałem podobnie, po wymianie uszczelki gumowe-metalowej pokrywy pocilo się przy cewce. Dokreciłem torxy i nic się nie dzieje
Wandej Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 pamiętajcie że nową uszczelkę przykręcą się tzw spirala Archimedesa czyli od wewnętrznych śrub po zewnętrzne. Inaczej naprężenia pokrywy spowodują wyciek od nowa. Chociaż i tak ciężko uszczelnić pokrywę zaworów w ALT Myślę że przez to żę jest plastikowa
xsebo1 Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Kupiłem nie tanią uszczelkę elring, mechanik wszystko wyczyscil, umyl i używał swojej sprawdzonej pasty jakiejś niemieckiej a i tak pociło się. Miskę też ciężko uszczelnić
Jakubbb Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Witam , rowniez znalazlem olej w gniazdach swiec. Zna ktos moze nr czesci? Audi a4 b9 2.0 tfsi gen3b . Bede wdzieczny
Rekomendowane odpowiedzi