Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaz Podgrzewanych zewnetrznych lusterek A4 B6 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz sie uzbroic w cierpliwosc,u mnie tez od razu nie grzaly wiec myslalem ze lipa,na drugo dzien wlaczam ogrzewanie szyby i z ciekawosci dotykam wkladow a tam cieplutko,pozdrawiam........

Moim zdaniem właśnie w tym jest problem, że B7 ma włącznik ogrzewania lusterek zintegrowany z ich sterowaniem. Dlatego jak mogą działać samoczynnie z tylna szybą? Może wystarczy wymiana przełącznika?

Opublikowano

W mojej B7 (i prawdopodobnie tak jest we wszystkich) nie ma oddzielnego włącznika ogrzewania lusterek. Ogrzewanie to włącza się razem z ogrzewaniem tylnej szyby. I tak też pisze o tym instrukcja niemiecka (str. 80 i 88). Polskiej akurat nie mam pod ręką, ale o ile mnie pamięć nie myli to niczym się w tym temacie nie różniła od niemieckiej.

Opublikowano

W mojej B7 (i prawdopodobnie tak jest we wszystkich) nie ma oddzielnego włącznika ogrzewania lusterek. Ogrzewanie to włącza się razem z ogrzewaniem tylnej szyby. I tak też pisze o tym instrukcja niemiecka (str. 80 i 88). Polskiej akurat nie mam pod ręką, ale o ile mnie pamięć nie myli to niczym się w tym temacie nie różniła od niemieckiej.

A i masz rację :hi: byłem pewien że tak jak w B8 i stąd to zamieszanie

Opublikowano

Ogrzewanie to włącza się razem z ogrzewaniem tylnej szyby.

Tak jest we wszystkich B6 i B7.

Opublikowano

A wie ktoś gdzie się podpiąć aby grzały, przewody są w lusterkach ale chyba kończą się w drzwiach (nie udało mi się zlokalizować gdzie).

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Na wstępie chce powiedzieć, że po włączeniu ogrzewania tylnej szyby lusterko kierowcy grzeje ;) ale PASAŻERA niestety NIE. Rozebrałem je i okazało się, że nie ma maty grzewczej. Czy tak jest ori, że jedno z lusterek ma tylko mate? Moim zdaniem nie, dlatego chce się upewnić czy mam racje ;). Do tego czytając wcześniejsze wypowiedzi dowiedziałem się, że GB 10S mata zdaje egzamin i śmiało pasuje bo B6/B7 i mogę ją zakupić, podłączyć. Pytanie-czy nie będzie to w żaden sposób kolidowało w czasie grzania z ori matą bo oczywiście nie ma sensu wkładać maty do lusterka kierowcy skoro działa?

Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich co lubią dłubać ;)

Opublikowano

Witam,

Jest szansa znaleźć jeszcze gdzieś zdjęcia z instrukcji jak wymienić wkłady?

Niestety te linki z pierwszych stron już nie działają:(

Opublikowano
Witam,

Jest szansa znaleźć jeszcze gdzieś zdjęcia z instrukcji jak wymienić wkłady?

Niestety te linki z pierwszych stron już nie działają:(

nie wiem czy mam coś źle ustawione nie widzę jak wysłąc załącznik daj maila to ci wyślę

Opublikowano
Czy ktoś z Was montował któreś z poniższych szkieł?

http://allegro.pl/audi-a3-8p-a4-b6-a6-c6-ogrzewany-wklad-lusterka-i2201176053.html

http://allegro.pl/wklad-lusterka-audi-a4-b6-b7-00-08-r-i2198139880.html

Chciałbym je włożyć do B7, bo moje niestety nie grzeją.

nie odbierz tego jako wymądrzanie ale zapytam czy masz opcję podgrzewanych lusterek i czy wiesz że lusterka grzeją dopiero gdy się włączy ogrzewania tylnej szyby :hi:

Opublikowano

http://allegro.pl/audi-a3-8p-a4-b6-a6-c6-ogrzewany-wklad-lusterka-i2201176053.html

nie odbierz tego jako wymądrzanie ale zapytam czy masz opcję podgrzewanych lusterek i czy wiesz że lusterka grzeją dopiero gdy się włączy ogrzewania tylnej szyby :hi:

Góral,

Absolutnie nie odbieram tego źle. Dzięki za pytania:

1. nie wiem czy mam opcję grzanych lusterek - po przeczytaniu wątku doszedłem do wniosku, że w każdym B7 jest wyprowadzona instalacja, więc zakładam, że i w moim jest ta opcja

2. wiem, że lusterka grzeją łącznie z tylną szybą - takie samo rozwiązanie miałem w starej vectrze - to nie jest dla mnie problem.

Będę wdzięczny za potwierdzenie, czy moje założenie z pkt 1 jest prawidłowe.

Opublikowano

Góral,

Absolutnie nie odbieram tego źle. Dzięki za pytania:

1. nie wiem czy mam opcję grzanych lusterek - po przeczytaniu wątku doszedłem do wniosku, że w każdym B7 jest wyprowadzona instalacja, więc zakładam, że i w moim jest ta opcja

2. wiem, że lusterka grzeją łącznie z tylną szybą - takie samo rozwiązanie miałem w starej vectrze - to nie jest dla mnie problem.

Będę wdzięczny za potwierdzenie, czy moje założenie z pkt 1 jest prawidłowe.

zrób taki test: ściągnij wkład lusterka podepnij miernik i włącz ogrzewanie tylnej szyby czy masz zasilanie będziesz wiedział czy to wina wkładów czy może problem jest gdzieś indziej i sprawdź miernikiem obwód w wkładzie lusterka możliwe że zakup będzie niepotrzebny :hi:

Opublikowano

u mnie w B7 była instalacja i po wpięciu mat GB 10s wszystko hula jak powinno, tylko że zaczęło grzać po przejechaniu paru metrów od zamontowania.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Tez sie podepne pod wątek i zapytam o to w jaki sposob po odkreceniu dolnych srubek od lewego lusterka można pomoc sobie w jego rozebraniu, niestety ta czarna dolna część nie chce odejsc hmm jakies pomysly lub rady ?? dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Tez sie podepne pod wątek i zapytam o to w jaki sposob po odkreceniu dolnych srubek od lewego lusterka można pomoc sobie w jego rozebraniu, niestety ta czarna dolna część nie chce odejsc hmm jakies pomysly lub rady ?? dzięki i pozdrawiam

może to Ci pomoże:hi:

LUSTERKO.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Mogły ktoś ogarnąć nowe fotki bo te z pierwszego postu już się skończyły :thumbdown:

Opublikowano
Witam

http://s17.postimage.org/i3nl2ivsr/LUSTERKO.jpg

<br /><br />

Dzięki za info, jutro sprobuje jeszcze raz, pozdro

Opublikowano
Witam

http://s17.postimage.org/i3nl2ivsr/LUSTERKO.jpg

<br /><br />

Dzięki za info, jutro sprobuje jeszcze raz, pozdro

i jak udało Ci się wyjąć te lustra? u mnie był problem z odkręceniem tych śrubek i poszedłem na łatwiznę, podnosząc lusterko tzn szkło max do góry w ten sposób zrobiła mi się "szpara" w którą włożyłem palce i energicznie ale z czuciem szarpnąłem i lusterko miałem już w dłoni, to samo analogicznie z drugim i nic nie uszkodziłem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanie jak to jest z podgrzewaniem, działa dopiero przy temperaturze od 5 stopni w dół czy może jest samo wykrywane po jakimś czasie i dopiero wówczas grzeje ? Próbowałem podłączyć diodę LED 12v, włączałem podgrzewanie ale nic :/ Uprzedzam pytania, zmieniałem bieguny w diodzie.

Opublikowano

Też podłączałem diodę i po włączeniu szyby nie świeciła, zobaczymy jak przyjdą maty czy pod obciążeniem pojawi się napięcie. Dla zainteresowanych wrzucam schemat, jak widać mata jest podłączona pod moduł w drzwiach

schemat.jpg

<br /><br />