jamajczyk Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) witam wszystkich opisze moj problem audi a6 1.8 t silnik anb 1999 rok , totalnie nie jedzie cisnienie paliwa w czasie jazdy 3.5 atm, wydech drozny (rozkrecony jazda probna na poluzowanych srubach miedzy turbo a katalizatorem ) i nic zero roznicy mul totalny dolot rozebrany i szczelny zawor dv sprawny i szczelny podcisnienia szczelne w parametrach rzeczywistych zero bledow , turbina pompuje do 1500 mbar (czyli rzeczywiste 0, 5 bara ) sonda przed katalizatorem ladnie zmienia napiecie w przedziale 0,1volta do 0.8 volta , jest za niski paramert z przeplywki w czasie jazdy na trzecim biegu pedal w podloge wskazanie pokazuje tylko 58 g/sekunde podmienione przeplywki dwie sztuki nowe i oryginalne bosch z literka d na koncu wymienilem nowe swiece i cewki od turbo do kolektora wszystko szczelne generalnie uciekl za maly jest paramert z przeplywki i dlatego nie jedzie map sensor jesli naloze na jego czesc pomiarowa przewod gumowy i pompka bede wytwarzal cisnienie na wlaczonym zaplonie plynnie pokazuje jak wzrasta cisnienie (zadam 0,5 bara to vcds pokazuje ze ma 1600mbar sprezanie sprawdzone po 14 atm. na kazdym cylindrze . moze ktos z tego forum cos podpowie bo rece mi juz opadaja Edytowane 22 Maja 2015 przez jamajczyk
jacek70 Opublikowano 22 Maja 2015 Opublikowano 22 Maja 2015 Pokasuj błędy , zrób logi i zapodaj na forum. Wtedy coś będzie można wywnioskować.
jamajczyk Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Opublikowano 22 Maja 2015 wlasnie bledow nie ma logi mam ogarniete tylko dlaczego taki maly sygnal z przeplywki bo tylko w tym widze problem
edekxp Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Skoro turbina pompuje a mały przepływ to może zasysa powietrze lewe. Dziura w tipie lub opaski nie trzymają. Daj logi dynamiczne
jamajczyk Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Opublikowano 23 Maja 2015 Skoro turbina pompuje a mały przepływ to może zasysa powietrze lewe. Dziura w tipie lub opaski nie trzymają. Daj logi dynamiczne dolot w calosci rozebralem i jest sto procent szczelny tak na wszelki wypadek scisnalem rurke gumowa laczaca zawor dv z rura kolektora ssacego szczypcami i nic przeplywka dalej nie wskazuje wiecej jak okolo 58 zastanawiam sie czy nie otwierajaca sie w pelni przepustnica moze powodowac taki stan jak u mnie
jamajczyk Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Opublikowano 23 Maja 2015 przeplywke podmienialem na oryginal jak wczesniej pisalem i to samo bez zmian zamowilem tez regenerowana i dalej lipa zastanawiam sie nad ta przepustnica moze ona sie nie otwiera do konca i stad male ssanie w dolocie ( brak jakich kolwiek bledow w pamieci sterownika )
kabanos78 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Wymień sondę lambda pierwszą (regulacyjną) przynajmniej podmień i pojedź na próbę z pełną mocą)) Wiem, wiem błędów z sondy nie ma... podmień i jedź na próbę!
Rekomendowane odpowiedzi