Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 Avant | PROJEKT DUNNY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jakie odczucia po takim przyroscie mocy i ile miałeś w nominale po hamowaniu?

Opisane w wątku o chiptuningu silników CAGC - ogólnie jest znakomicie :D

------------------------------------------------------------------------------------------

Mapy i soft aktualne, Parrot wymontowany - czas na parę fotek kokpitu.

Cieszę się z MMI 3G high (w tym fabrycznego bluetooth), tempomatu i wielofunkcyjnej kierownicy. Elektryczny fotel kierowcy, czujniki światła / deszczu i pompowane odcinki lędźwiowe foteli z przodu to miłe dodatki. Jeśli mógłbym coś dodać, to byłyby to trójramienna kierownica i lepsze fotele.

IMG_5687.JPG

IMG_5695.JPG

IMG_5696.JPG

IMG_5718.JPG

W temacie felgi: MOMO Quantum Evo pięknie by stroiły...

Quantum_Evo_1.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------

Na rurach zagościły właśnie chromowane końcówki Audi i wreszcie wydech wygląda jak należy.

IMG_5827.JPG

IMG_5829.JPG

Edytowane przez barneius

• 5 tygodni później...
Opublikowano

ile dałeś za końcówki?

Opublikowano
  • Autor

ile dałeś za końcówki?

kupione na allegro; cena PW

Opublikowano

Końcówki ładnie wyglądają ale jakoś te felgi momo mi się nie podobają.

To jak bym mógł prosić to też poproszę na pw cenę i link jak się da.

Opublikowano
  • Autor

To jak bym mógł prosić to też poproszę na pw cenę i link jak się da.

wystarczy wyszukać w allegro po nr części - 8K0 071 761

Opublikowano

Jaja sobie robicie z tymi końcówkami co? Zakładaj wydech na dwie strony bo to to pod moda nie można podpiąć :decayed:

Opublikowano

Jaja sobie robicie z tymi końcówkami co? Zakładaj wydech na dwie strony bo to to pod moda nie można podpiąć :decayed:

Dobrze mówi dać mu worek lodu :):JC_fan::heat:

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Dokładnie, wydech od 3.0 można za 200 zeta kupić, to pewnie mniej niz końcówki do zwyklaka, tylko jeszcze dokładka na dwie strony i jest po ludzku, naszym A4 sie należą takie wydechy :). No a co do felunku to nie poprzestawaj na 18, celuj w 19 wtedy się wyróżni z tłumu. Ja bym jeszcze na Twoim miejscu wymienił turbo na większe nieco i od razu po sofcie będziesz miał 200+ KM, fotele to też jak sam zauważyłeś wymień a nie pozałujesz i wygody i wyglądu. Ostatnie moje spostrzeżenie to te szyby, nie wiem może to kwestia gustu, ale jakoś nijak mi nie leży jak są tylne czarne a przednie białe, toż to jak w dużym Fiacie z pogotowia, zerwał bym wszystkie folie albo wszystkie okleił. Ja u siebie mam wszystkie ciemne od lat i nikt sie nigdy nie doczepił, nawet ptrzeglądy bez problemu przechodzi, chociaż neie powiem czasem mnie też drażni bo trochę za cwaniacko takie ciemne szyby wyglądają. No a tak poza tym to kolorek fajny i można fajnie się tym autem pobawić. To powodzonka.

Opublikowano

Ze tak spytam, czemu nie chciales czarnego? :) jasny latwiejszy w utrzymaniu, ale czarnego nie przebije imo po odpicowaniu

Sent from my SM-G800H using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Bo to taki modzik jest a nie mod :grin:

Dokładnie, wydech od 3.0 można za 200 zeta kupić, to pewnie mniej niz końcówki do zwyklaka, tylko jeszcze dokładka na dwie strony i jest po ludzku, naszym A4 sie należą takie wydechy :). No a co do felunku to nie poprzestawaj na 18, celuj w 19 wtedy się wyróżni z tłumu. Ja bym jeszcze na Twoim miejscu wymienił turbo na większe nieco i od razu po sofcie będziesz miał 200+ KM, fotele to też jak sam zauważyłeś wymień a nie pozałujesz i wygody i wyglądu. Ostatnie moje spostrzeżenie to te szyby, nie wiem może to kwestia gustu, ale jakoś nijak mi nie leży jak są tylne czarne a przednie białe, toż to jak w dużym Fiacie z pogotowia, zerwał bym wszystkie folie albo wszystkie okleił. Ja u siebie mam wszystkie ciemne od lat i nikt sie nigdy nie doczepił, nawet ptrzeglądy bez problemu przechodzi, chociaż neie powiem czasem mnie też drażni bo trochę za cwaniacko takie ciemne szyby wyglądają. No a tak poza tym to kolorek fajny i można fajnie się tym autem pobawić. To powodzonka.

Trudno się nie zgodzić ale jak to w życiu bywa czasami trzeba iść na kompromisy. Gdyby ich nie było to jeździłbym Allroad'em A4 3.0 :) Poza moją A4 mam jeszcze parę innych zajawek, które wymagają sporo zasobów czasowych i portfelowych. Felgi 19 - pewnie, że furka wygląda na nich znakomicie ale w moim przypadku odpada. Mieszkam na wsi, jeżdżę codziennie szutrem i drogą z trylinki, mam działkę w środku lasu no i wreszcie zależy mi też na komforcie. Tak naprawdę powinienem kupić 17. I być może tak zrobię dbając o odpowiednie ET. Szyby - kwestia gustu. Mi się tak jak mam podoba. :) Poza tym wożę z tyłu dzieciaki.

No ale kto tam wie - może najdzie mnie ochota na poważniejsze tematy. Póki co wydech choć zwykły z jednej strony, to wygląda naprawdę porządnie. Wreszcie godny jednostki po wirusie. :D Gołe stalowe rury to wyjątkowa mizeria i w sumie dziwi mnie, że nie ma tych nakładek w standardzie.

Ze tak spytam, czemu nie chciales czarnego? :) jasny latwiejszy w utrzymaniu, ale czarnego nie przebije imo po odpicowaniu

Sent from my SM-G800H using Tapatalk

Po prostu nie przepadam za czarnymi samochodami. Podoba mi się kiedy czarne elementy (ramki okien, relingi, grill) wyraźnie się odróżniają od koloru blach. No i jak najmniej chromu (wydech ok). W następnej kolejności pewnie wezmę się za polakierowanie lub oklejenie na czarny mat ramki wokół grilla :D Ewentualnie pomyślę nad czarnym grillem RS, choć nie jestem przekonany do nieoryginalnych części a ori kosztuje zapewne majątek.

Opublikowano

To może zamiast tych moko zakup rotory albo cos z ori audi z S4 itp by nie przesadzić.

A wygląd będzie ok i komfort sobie zostawiasz. Bo te momo w 17" albo 18" i to jeszcze w balonie bez naciągu bo tu trzeba by było 19" to będzie lipa.

Edytowane przez darek995

Opublikowano
  • Autor

To może zamiast tych moko zakup rotory albo cos z ori audi z S4 itp by nie przesadzić.

A wygląd będzie ok i komfort sobie zostawiasz. Bo te momo w 17" albo 18" i to jeszcze w balonie bez naciągu bo tu trzeba by było 19" to będzie lipa.

Zgadza się - te momo to najlepiej 19. Myślę, że wiosną wejdę w jakieś oryginalne 17 z dystansami.

Opublikowano

fajne auto mody na +

jak poprzez vcds aktywowac doswietlanie skretu i inne, ktore aktywowales?

pozdro

Opublikowano
  • Autor

fajne auto mody na +

jak poprzez vcds aktywowac doswietlanie skretu i inne, ktore aktywowales?

pozdro

Dzięki :) Wszystko znajdziesz tu i tu. Generalnie warto szperać na forum, bo to nieoceniona skarbnica wiedzy o naszych furkach.

Opublikowano

w sumie dziwi mnie, że nie ma tych nakładek w standardzie.

bo w audi nie ma nic za darmo, np w standardzie jest instalacja do podgrzewania lusterek ale jeśli nie dopłacisz przy zamówieniu za podgrzewane wkłady w lusterkach to wsadzą zwykłe nie podgrzewane a kabelki z kostką wiszą w obudowie lusterka...

Co do felg to sam stałem przed wyborem czy 17 czy 18, gdyż też często jeżdżę nie najlepszymi drogami i wybierając 18 nie żałuję, mam takie oryginalne felgi 18" 8Jx18H2 ET 47 8K0 601 025 AH do tego opona KUMHO 245/40 97Y XL, samochód jest stabilniejszy i lepiej wygląda niż na 17, komfort też nie jest aż tak tragiczny jak by można było się spodziewać.

Opublikowano

Nie obawiaj się felg 19, a już napewno 18. Sam kiedyś miałem cykora ale okazało się ze praktycznie nie ma spadku komfortu między 16 a 18. Wiem ze to nie brzmi racjonalnie ale to auto ma takie zawieszenie. A prowadzenie niebo a ziemia. Gratuluje fury! Powodzenia w dalszych modach:)