Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaz walbro w seryjnym koszu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spoko :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie jak to jest z pompami walbro 255 gss342 ? 

Rozmawiałem ostatnio z gościem który można powiedzieć że przygotowuje auta pod " tuning" i stwierdził że pompy walbro 255 są do d*py bo po pół roku jest takowa pompa do wyrzucenia z racji takiej że ona pracuje na 3barach a u nas w b6 jest regulator paliwa 4 barowy i taka pompa pracuje na " wyższych " obrotach i szybko padają po programach.

Jaka jest prawda z tymi pompami walbro 255 gs342 do naszych 1.8T ?

Opublikowano

nie montuj żadnych walbro czy bosch 040 jak nie masz powyżej 300-350 km bo nie ma sensu a chińskich ich podróbek nawet nie oglądaj bo szybko padają. Tylko ori vdo siemens za 1000zł bd działać, jest jeszcze zamiennik pierburga 4 bar za 300 zł powinien działać ale nie testowałem jeszcze 

Opublikowano
8 godzin temu, Dominik93 napisał:

Panowie jak to jest z pompami walbro 255 gss342 ? 

Rozmawiałem ostatnio z gościem który można powiedzieć że przygotowuje auta pod " tuning" i stwierdził że pompy walbro 255 są do d*py bo po pół roku jest takowa pompa do wyrzucenia z racji takiej że ona pracuje na 3barach a u nas w b6 jest regulator paliwa 4 barowy i taka pompa pracuje na " wyższych " obrotach i szybko padają po programach.

Jaka jest prawda z tymi pompami walbro 255 gs342 do naszych 1.8T ?

ten Twój tuner to nie bardzo ma pojęcie,walbro dmucha 6.5bara,tak w b6 jest 4bary regulator i walbro normalnie działa i nic jej nie jest po programach 

Opublikowano

działa ale przy regulatorze ciśnienia w listwie jak masz regulator w filtrze będzie za wysokie ciśnienie sprawdzone na 2 pompach i 3 filtrach

Opublikowano

no u mnie działał i nadal działa od trzech lat w b6 z regulatorem w filtrze i trzyma równo 4bary na wtryskach 630cc

Opublikowano
Dnia 17.07.2017 o 17:33, krzysiekml napisał:

no u mnie działał i nadal działa od trzech lat w b6 z regulatorem w filtrze i trzyma równo 4bary na wtryskach 630cc

na 630 pewnie daje rade ja testowałem na 320 i 370 ccm

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

macie cos sprawdzonego z pomp paliwa do a4 b6 1.8t w Q , najlepiej w miare p&p ?

srednica 43mm + kolnierz, wyjscie fi 8mm, dlugosc 120-135mm

Opublikowano

u mnie było walbro gss341 i smiga

DSC_0022.jpg

DSC_0023.jpg

Opublikowano

dzieki :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mały update dla wsadzenia walbro lub innej pompki w koszyk fwd :)

grzebałem w klamotach i znalazłem koszyk z tedei wymiary jego takie same jak z 1.8t tylko łatwiej to upchnąć bo to na mniejsza średnicę pompki chodzi o górną część kosza :decayed:

IMG_20180115_191135.jpg

IMG_20180115_191144.jpg

IMG_20180115_204042.jpg

IMG_20180115_204109.jpg

IMG_20180115_191014.jpg

Opublikowano

Dzis listonosz dostarczyl pompke ori walbro i tak to siedzi bez zadnych kombinacji :decayed: sitko tez jest i sie miesci w koszu tylko na foto go nie ma ,miłego rezanka :kox::grin:

IMG_20180117_184841.jpg

IMG_20180117_184944.jpg

IMG_20180117_184919.jpg

IMG_20180117_185120.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 17.01.2018 o 19:01, krzysiekml napisał:

Dzis listonosz dostarczyl pompke ori walbro i tak to siedzi bez zadnych kombinacji :decayed: sitko tez jest i sie miesci w koszu tylko na foto go nie ma ,miłego rezanka :kox::grin:

Mozesz cos powiedziec na temat tej pompy paliwa ? Bo musze poszukac do siebie gdyz teraz mam Epman Ep-RYB342 i zastanawiac sie czy wziasc Walbro czy Bosh 044 

Opublikowano

a co Ci potrzeba wiedzieć ?

Opublikowano
16 godzin temu, krzysiekml napisał:

a co Ci potrzeba wiedzieć ?

chodzi mi o jakosc najbardziej 

Opublikowano

założyłem kilka i żadna jeszcze nie padła i nie było problemów z nimi i w zależności od budowy kosza tak mi sie wydaje słychać że pracuje ,oczywiście tylko ori 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy a czy ta pompa z linku jest ok?

Oryginalna u mnie w Bexie ma 43mm bo kosz ma nr 8E0906087N -->>>P  a ta ma 40mm na górze a 50 na dole i wylot paliwa nie na bok tylko do góry. Ponoć jest to oryginał do BMW i mam na miejscu w sklepie.

Pompa tuningowa

Wymienię bo moja już nalatała 170000 i nie wydala pod obciążeniem już a chciałbym zrobić 270KM.

Ta jest z allegro ale coś tanio i nie wiem czy oryginał.

Pompa walbro allegro

Edytowane przez GRADIENT

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie a jest jakaś pompa ktora będzie pasowała bez przeróbek? Bosch pierburg np.? Nie przekrocze 250 km w aucie więc na super wydajnej mi nie zależy a obecna.juz tak wyje że długo nie pojeździ

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

odświeżam swój post. wpadł wkład PIERBURG który pasuje P&P

kosztował 250 zł. jest spokój, ale przy odpalaniu czasami zawyje mimo wszystko jednak mam spokój na zimym silniku nie ma dziwnych wstrząsów . równo pracuje. temat rozwiązany

• 4 lata później...
Opublikowano
W dniu 13.09.2019 o 13:41, TomOskroba napisał(a):

odświeżam swój post. wpadł wkład PIERBURG który pasuje P&P

kosztował 250 zł. jest spokój, ale przy odpalaniu czasami zawyje mimo wszystko jednak mam spokój na zimym silniku nie ma dziwnych wstrząsów . równo pracuje. temat rozwiązany

Czy taka ta pompa Pierburga

ALLEGRO.PL