Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy w słupku pod bezpiecznikami moge podłączyc oswietlenie nóg z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też się chyba wepne w ta pomarańczowa kostkę i z bani

wyczaiłeś już w który kabelek trzeba sie wpiąć w tej pomarańczowej kostce ?

Opublikowano
  • Autor

Nie no wolalbym zeby to działało podobnie do oryginału . chce podłączyc tylko tylne lampki bo przednich nie mam . wiec spod foteli juz wyprowadziłem sobie przewody w progi tylko teraz kwestia w ktore przewody sie wpiąc.

kolega MireXs pisze ze wpiął sie z tylnymi lampkami w przewody w progach . tylko w ktore przewody ?

Rozumiem ze szaro zółty i brązowy ?

ale z tego wynika ze obrysowkami steruje MK a nie tak jak ktorys z kolegów napisał ze lampki maja przerywany obwód przez zamek w drzwiach .
rozumiem to w ten sposob ze zamek w drzwiach podaje info do MK a mk zapala lampke poprzez szaro zółty oraz brązowy przewód ? dobrze kminie ?

Edytowane przez rafalklon

Opublikowano

MK steruje lampkami w drzwiach w wersji LOW, a w wersji HIGH także oświetleniem nóg. Jaki masz numer MK?

Opublikowano
  • Autor

koncówka AS . mam podswietlane klamki mam szyby w elektryce mam tez obrysówki . wolalbym wpiac sie gdzies w progu albo w słupku zeby nie ciagnąc kabli do drzwi .

Opublikowano

Czyli moduł masz LOW. Skoro masz obrysówki, to z tylnych drzwi do MK na 100% idą przewody, ale ja na Twoim miejscu dokupiłbym lampki na przód, kupił kilka pinów i wprowadził wiązki w drzwi :)

Opublikowano
  • Autor

eeee tam . powiedz mi w ktore przewody mam sie wpiąc ? :)

Opublikowano

Niestety nie wiem, bo nie robiłem tego w ten sposób - półśrodki mnie nie interesują :whistling:

Opublikowano
  • Autor

hehehe mnie w sumie tez nie . najlepiej byłoby zmienic MK i wpiac sie jak w oryginale . ale nie bede kupował MK za 200 zl zeby lampki pod siedzeniem mi sie palily :)

Opublikowano

Dlatego podałem Ci na to inne rozwiązanie, żeby działało jak ori i bez zmieniania MK :) Zobacz w temacie w warsztacie - tam pewnie znajdziesz informacje, których szukasz.

Opublikowano

Po co generować koszty i wymieniac modul komfort skoro można wpiąć się w obrysówki (o ile są) :D. Na to samo wychodzi. Podejrzewam ze tyle samo pracy + pewnie kodowanie nowego modułu i prowadzenia ori wiązki.

Wysłane z mojego Samsung S5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dobrze ale jeszcze raz zapytam czy przy elektrycznych szybach z tyłu trzeba prowadzic kable do drzwi czy mozna sie wpiąć gdzies w słupku albo w progu . chodzi o to ze mam juz wyprowadzone przewodydo progu i nie chciałbym ciagnąc ich do drzwi . wolalbym wpiąc sie w przewody idące w progu - byłoby mi najwygodniej i najszybciej i bez rozbierania drzwi . Jezeli sie nie da wtedy bede ciągnął do drzwi . nie bede kupował przeciez modułu bo to sie mija z celem . jezeli macie jakies numery pinów ktore sa potrzebne do kostki ?

Opublikowano

Przy elektrycznych szybach z tyłu, to w kostce sterownika szyb masę masz (mostkujesz się) i osadzasz tylko plus pinem żeńskim (000 979 009 E).

Opublikowano
  • Autor

czyli musze ciagmąc kabel do srodka drzwi ?

pin 000 979 009 E to pin zenski a jaki numer ma męski ?

Opublikowano

Chyba wyraźnie masz napisane że mostkujesz się

i Tak musisz przeciągnąć do drzwi przynajmniej jeden przewód jeśli chcesz żeby było najbliższe temu co jest w ori

Opublikowano

Dlatego najlepiej nie kombinować, tylko podpiąć masę w słupku, a plus pociągnąć do MK i tył masz załatwiony :)

Opublikowano
  • Autor

Chyba wyraźnie masz napisane że mostkujesz się

i Tak musisz przeciągnąć do drzwi przynajmniej jeden przewód jeśli chcesz żeby było najbliższe temu co jest w ori

Ten kolega pisze ze trzeba do drzwi ciagnąc

Dlatego najlepiej nie kombinować, tylko podpiąć masę w słupku, a plus pociągnąć do MK i tył masz załatwiony :)

ten kolega pisze zeby sie wpiac w słupek i do modułu .

wiec w koncu jak ?

pin 000 979 009 E to pin zenski a jaki numer ma męski do kostki w słupkach drzwi ?

Opublikowano

Męski pin: 000 979 012 E

Sam się zamotałem już, bo każdy co innego chce i się misz-masz zrobił. Jeśli masz w drzwiach białe i/lub czerwone lampki, to musisz zlokalizować kolory ich przewodów i w słupku wpiąć się do nich z lampkami tylnych siedzeń. Jeśli nie masz tych lampek, to osadzasz je w drzwiach (masa ze śruby ze słupka, plus w module komfortu) i dopiero do nich mostkujesz lampkę foteli.

Opublikowano
  • Autor

No mam lampki czerwona i białą w drzwiach. Super więc nie będę musiał nic przeciagac do drzwi. Dam znać jakie kolory przewodów dla potomnych