Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku🥂🎇 ​
IGNOROWANY

Stan pompowtryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jest ok,jak jeżdzi i odpala to nić nie ruszaj,zalej coś na przeczyszczenie wtrysków jak chcesz.

Opublikowano

a co polecacie do przeczyszczenia wtryskow

Opublikowano

Nie wiem jak to jest z tym czyszczeniem wtrysków różnymi płynami, ale na pewno są to jakiegoś rodzaju rozpuszczalniki.

Jesli zdecydujesz się na coś takiego to moim zdaniem:

1. Powinno się przed użyciem wymienić filtr paliwa ( jak jest brudny to środek może rozpuścić jakieś syfy które pójdą dalej)

2. Powinno się wymienić filtr paliwa po użyciu ( mogło rozpuścić syf w zbiorniku i przewodach przed filtrem i go przypachać )

Takie moje obiektywne zdanie :) nigdzie nie potwierdzone, tak samo jak działanie tych płynów :);)

Opublikowano

Liqui moly bezpośrednio na wtrysk a nie do paliwa, testowałem wiele środków i ten daje najlepsze efekty.

Opublikowano

no właśnie mam tego Szpulunga prosto z puchy zaaplikować ,a co z "powrotem ", puścić do zbiornika czy tez w słoik łapać?

Opublikowano

Zasilanie i powrót do słoika, pomijasz filtr paliwa ale wsadzasz filterek na zasilanie np od malucha za 3zl.

Silnik chodzi na tym z 5 min i zaczynasz zabawę gazem do ok 3tys aż wszystko się wypali. Jeśli nigdy nie stosowałeś takich środków poczujesz i usłyszysz spora różnice.

Opublikowano (edytowane)

Wymieniaj wszystkie filtry co 10 tys. razem z olejem motul i nie trać czasu, kasy na takie specyfiki. Nie mówie ze to zło ale po co, jak filtr paliwa wymenisz co 10tys i masz popki w stanie superaśnym.

Edytowane przez Sebastiano87
Opublikowano

Jeśli nie stosowałeś to po co się udzielasz.....

Kiedyś przyjechał do mnie znajomy zeby zaplikowac ten środek ponieważ stwierdził ze ma wysokie korekcje (ok + 1.40) po operacji korekcje spadly do ok +0,80. W moim avf korekcje spadly z 0,8 0,9 na ok 0,50

Opublikowano

A ty to co magik wrózka, że wiesz ze nie używałem. Mi tam nic nie pomogło.

Mam na myśli że nie ma co się napinać i wydawać kasy. Lepieć już lać prawdziwo ropke made in moscow i nie zawracać sobie głowy.

Opublikowano

Czyli nie używałeś bo szkoda ci kasy. Przez pare lat na tym forum nauczyłem sie ze jesli czegos nie wiem to sie na ten temat nie wypowiadam i tobie radze to samo.

Usługa czyszczenia wtrysków taką maszyną kosztuje ok 200zł, sam środek ok 60zł i stosując moją metode tez jest niezły efekt.

Film instruktażowy.

Link do akcji z maszyna do stosowania tego preparatu która kosztuje 19000 zł

http://rajbert.pl/produkt/urzadzenia/urzadzenie-do-czyszczenia-systemu-wtrysku-paliwa?rajbert_ceneo_pozostale

Opublikowano

Dziś z racji tego że w moim 2.8 jest kupę roboty aby wyjąć przepustnice użyłem tego cudownego środka LIQUI MOLY drosselklappenreiniger.

Po czyszczeniu wg. instrukcji i adaptacji przepustnicy :

- ustawiły się całkiem inne cyfry niż zwykle podczas adaptacji...

- auto jest wyczuwalnie żwawsze i płynniej pracuje

Myślę że środek działa... Koszt 36 zł.

Co do przyspieszenia być może pomogło to że przepływomierz został przemyty bezchlorowym oczyszczaczem do urządzeń elektrycznych i elektronicznych S97 firmy 7 D'ARMOR