aborygen Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam. Koledzy proszę o pomoc w sprawie odpalania autka A4 B6 2.0 FSI Problem następujący - jak jest zimny silnik po przekręceniu kluczyka silnik nie może się poprawnie uruchomić. Trzęsie silnikiem, autko pyrka i gaśnie i/lub ma niskie obroty Jak zapalę go za trzecim lub czwartym razem silnik chodzi prosto jak stół nic nie trzęsie itd Co może być przyczyną takiego zachowania
benyA4 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 a vagiem sprawdzane , moze cisnienie paliwa. Przed odpaleniem przekrec pare razy kluczykiem i dopiero odpal. Na tym forum jest sporo watkow dotyczacych problemów z odpalaniem tej jednostki, poszukaj troche.
aborygen Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2015 tak, już szukałem i czytałem to co jeden kolega miał czyli napinacz u mnie podobno jest ok - mechanik sprawdzał mam nowe świece zostaje prawdopodobnie jakiś czujnik, ciśnienie paliwa, przepływomierz lub nagar Jutro daje do serwisu w celu diagnozy
Dajmon Opublikowano 20 Czerwca 2015 Opublikowano 20 Czerwca 2015 I jak tam diagnoza, ewentualnie usunięta usterka. Hm ?
aborygen Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2015 Jest u mechanika który zajmuje się tylko benzyną. Do wtorku mam dostać informacje w czym jest problem Jak już będzie wszystko ok to dam znać
kamil.92 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 i jak tam kolego, rozwiązali problem?
aborygen Opublikowano 31 Lipca 2015 Autor Opublikowano 31 Lipca 2015 jeszcze nie mam diagnozy jutro będę dzwonić do mechanika i zapytam jak już będę wiedział na bank to dam znać po pobycie u mechanika silnik pracuje dużo lepiej mogę zaryzykować że chodzi bardzo cicho ale problem z odpalaniem został jak rano odpalam to muszę dwa razy zakręcić lub dodać gazu wtedy zaskoczy no i co mnie jeszcze martwi to to że do pewnego momentu czuć lekko że rusza budą
a4tommi Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Mam to samo z rana na zimnym silniku ale w 2.0 alt nie mam juz sil co to moze byc wydaje mi sie ze cos od gazu wywala mi checka co 50km z bledem 17535 fuel trim system too rich jakies pomysly?
Rekomendowane odpowiedzi